Mennyi bruttó bér szükséges, hogy érvényesíthessem a 2 gyermek után járó családi adókedvezményt?
A jelenlegi bérem 250 ezer bruttó. Emelés év közben várható cirka 30 ezerrel.
Van egy gyermekünk utána érvényesítem havonta az adókedvezményt. Ekkora bérnél 2 gyerekre is fogom tudni? Illetve a magzati adókedvezményt? Táppénzből érvényesíthetem 2 gyermekre a 90. naptól?
Táppénzből nem fogod tudni, mert annak a bruttója a bruttód 50 vagy 60 %-a (munkaviszonyhossz-függő illetve hogy járó- vagy fekvőbeteg) és abból csak szja-t vonnak.
Csedből se tudod majd maximálisan érvényesíteni, egyedül majd gyedből.
A béredből bőven tudod érvényesíteni.
A táppénzt sajnos nem tudom.
A csededből viszont - ez nyilván egy hozzávetőleges számolás, nem pontos - csak egy gyerekre fogod tudni kihasználni, mert abból az szja havi szinten kb. 25-26 ezer forint lesz neked. Úgyhogy akkor jártok a legjobban, ha a férjeddel megosztjátok, és egyik gyerekre te veszed igénybe, másikra meg ő.
Miért a piros kezet nyomogatod?
Attól még hogy nem tetszik a válasz, igaz.
Azért nem tudod a csedből, mert hiába nagyobb, ha kevesebbet vonnak belőle. Hoppá!
Köszönöm, minden válasz hasznos volt ezért ment a zöld kéz. Még az üldözési mániásnak is. Úgyhogy nyugi.
Egyébként jövőhónaptól megkapjuk az emelést, talán így már elegendő lesz a bérem az érvényesítéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!