Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lenne ha a mostani fiú...

Mi lenne ha a mostani fiú gyermekeket úgy nevelnénk, hogy ők vállalják a házimunkát, a következő női generációnak jobb esélyei lennének az érvényesülésre?

Figyelt kérdés
Már csak azért is mert erősebbek, találékonyabbak is, nagyobb a hatékonyságuk, technikai tudásuk, ők ,a férfiak találták ki a mosógépet, vasalót, jobb szakácsok, a konyhát, ha még nevelve is lennének akkor a nők jobban érvényesülhetnének az életbe, vezetők is lehetnek a következőkben lényeg, hogy a nők helyzete is megváltozna
2020. máj. 26. 20:24
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Nekem már a ferjem is mindent megcsinál. Bár főzni nem pont nem tud. 🤷🏼‍♀️
2020. máj. 26. 20:27
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Az én páromat is így nevelte az apja..."ha nem tudod ellátni magad, nem vagy férfi"
2020. máj. 26. 20:44
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Az én férjem is ilyen,mégsem érvényesültem az életben,inkább jól ellustultam mellette.
2020. máj. 26. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van fiam, és azt látja, hogy a házimunka a férfi és a nő dolga közösen, egyenlő arányban. Nálunk ugyanis kezdetektől teljesen természetes, hogy mindenki kiveszi a részét, segítünk egymásnak. Nagyon bízom benne, hogy a fiam is olyan lesg, mint az apja. Én eléggé egnék, ha egy életképtelen, lusta gyökér lenne belőle, mint sok mai "férfiból", aki mellé kell a nő, mert nem tudja magát ellátni.
2020. máj. 26. 21:06
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem a kérdést.

Normális étékrenddel bíró emberek ezt mindig is így csinálták. Ilyen volt nevelőapám, ilyen az öccse (60+); unokaöcséim (37 és 40); én is így neveltem a fiamat (28), páromat is a szülei (50+).

Ja! És mindemellett mindegyiküknek megvan az egyéb munkája, van aki komoly karriert épített + mellette tökéletesen elvégez bármilyen házimunkát, de a pasis dolgokat is meg tudja csinálni.

Semmi jó nem származna abból, hogyha megfordulna teljesen a dolog. A lényeg, hogy férfi és nő együtt, közösen, egymás mellett és egymásért tegyen meg mindent a közös élet minden területén: legyen az háztartás, gyereknevelés, munka, hobbi ... bármi. Együtt, egymáss segítve és támogatva.

2020. máj. 26. 22:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk eleve ezt latjak, pedig ferjemeknel kuskoraban nem ez volt.
2020. máj. 27. 08:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem is mindent megcsinál, nincs női munka, mosogat, wc-t pucol, porszívózik ugyanúgy, mint én. A gyerekekben fel sem merül, hogy bármelyik feladat csak az egyikünk dolga lenne.
2020. máj. 27. 11:22
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

Én férjem is minden házimunkát megcsinál otthon- egyedül főzni nem szokott... vagy csak ritkán.

A gyerekeinket - 3fiú- pedig abszolút következetesen a házimunkára is neveljük. Nemrég ismerősöm mondta, hogy ejha- a fiaim milyen önállóak, mert náluk bizony a 10 éves lánya biztos nem tudná beindítani a mosogatógépet sem, de bepakolni sem tudna.... Szerintem ez sokkal gázabb, hogy nem is mutatják meg neki.

Minden egyes háztartási gép kezelését tudja a 8 éves gyerek is itthon- nem csak a tv-t és tabletet. Hétvégén közösen szoktunk takarítani- szobikat önállóan, ágyaznak, a mosogépet is tudják kezelni.

Én is mindig azt mondom nekik, hogyha egyszer kirepülnek otthonról- valahogy élniük kell majd nélkülünk is.

De szerintem ez a normális- és azért én a legtöbb helyen így is látom, hogy törekednek erre a szülők.

2020. máj. 27. 21:13
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Engem soha oda nem engedett anyám a mosogéphez, sütőhöz, mert "úgyis elrontom"

Néhány nőnek, anyának is kéne változnia fejben.

F

2020. máj. 30. 23:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én ferjem egyedül a fürdőszoba takarítást nem szereti,ezen kívül takarít, mosogat, illetve többet főz mint én (nagyon szeret főzni es jobban is főz,mint én) nálunk a születendő gyerek(ek) is igy lesznek nevelve, egy háztartásban lakunk, mindketten dolgozunk, a felelősség mindenkié. En otthon is ezt lattam
2020. jún. 4. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!