Azt helyénvalónak gondoljátok, hogy egy nő szülés után 3 évig otthon van és a semmire kap pénzt?
2 éven keresztül egy nagyobb összeget kap azért, mert otthon van, és a saját háztartása vezetéséért meg a gyereknevelésért kap pénzt. Konkrétan nem csinál mást, csak ellátja a gyereket. Aztán az utolsó évben kap 25 000 forintot ugyanezen dolgok elvégzéséért.
Máshol van olyan, ahol az anyuka akár a gyerek 7-8 éves koráig is otthon van, de azért nem kap egy fillért se.
Mennyivel jobb ugye külföldön?!?! Az egyik munkatarasm a gyereke 4 hònapos koràban ujra dolgozni kènyszerült (koraszülött baba volt). Sok kisbaba, pici gyerek többet tölt a szülei nèlkül, mint a csalàdjàban.
Magyarorszàgon sok minden nincs jòl, de az, hogy a gyereket nem tèpik el olyan pici koràban az anyja mellől, az kifejezetten jò.
A legkemenyebb munka a gyereknevelès, mègis az a legfontosabb.
A semmire erős túlzás, én vezetői pozícióban dolgozok de pihenés a munkám az itthonléthez képest.
Én amúgy csak 2 évet voltam itthon, és előtte is hosszú évekig leadóztam x száz ezret havonta.
Sokszor olyanok hőzöngenek, hogy az ő adójukból kaptam két évig gyedet aki évente nem adóz annyit mi mi havonta. Pl ebben a hónapban tőlem 280e adót vontak le, a férjemtől dettó. Van olyan hónap is, hogy ennél is többet..na ezután járt a gyed, nem puszira.
Szerintem ez azért nem igazságos, mert 3 év után is ugyanez lesz a dolga még minimum 15 évig, ott meg már nem kap ezért az "otthoni munkáért" pénzt, pedig miután a gyerek ovis lesz, akkor is meg kell ezeket csinálnia.
Ennyi erővel nekem is adjanak pénzt vissza az adómból 3 évre, hogy három évig elvezessem a háztartásomat csak épp gyerek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!