Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azt helyénvalónak gondoljátok,...

Azt helyénvalónak gondoljátok, hogy egy nő szülés után 3 évig otthon van és a semmire kap pénzt?

Figyelt kérdés

2 éven keresztül egy nagyobb összeget kap azért, mert otthon van, és a saját háztartása vezetéséért meg a gyereknevelésért kap pénzt. Konkrétan nem csinál mást, csak ellátja a gyereket. Aztán az utolsó évben kap 25 000 forintot ugyanezen dolgok elvégzéséért.

Máshol van olyan, ahol az anyuka akár a gyerek 7-8 éves koráig is otthon van, de azért nem kap egy fillért se.

2021. nov. 13. 15:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
95%
Igen, ez azért jár, mert Magyarországon olyan sok lehetősége egy kisbabás, kisgyerekes nőnek nincs a munkahelyeken. El se tudná helyezni sehol sem és nem minden munkahely tolerálja a "kéthetente egy hetet hiányzok, mert beteg a gyerek" típusú dolgokat.
2021. nov. 13. 15:30
 12/37 anonim ***** válasza:
88%

Szóval ha a bölcsis néni/óvónéni csinálja ugyanazt, amit az anya otthon, azért jár, az anyának nem????

A különbség csak annyi, hoyg a bölcsis néni/óvónéni napi 8 órát dolgozik egy héten 5 napig, az anya meg napi 24 órában heti 7 napok keresztül!

2021. nov. 13. 15:32
 13/37 anonim ***** válasza:
98%
Ügyes vagy! Most tedd fel a szokásos szerintetek nem gáz 40 felett szülni kérdésed! Az hagyján, hogy beteg az agyad, de kicsit sem kreatív. Kitalálhatnál új kérdéseket, mert nagyon uncsi vagy :(
2021. nov. 13. 15:33
 14/37 anonim ***** válasza:
10%
Utolsó, a bölcsis/ovis néni 15+ gyerekre figyel, nálad gondolom nem egy utcányi gyerek lakik.
2021. nov. 13. 15:34
 15/37 anonim ***** válasza:
8%
Bocsi 12-nek írtam
2021. nov. 13. 15:34
 16/37 anonim ***** válasza:
22%

De a bölcsis néni meg óvónéni nem egy gyerekért felel, hanem tízért-húszért. Plusz a bölcsis néninek meg óvónéninek otthon lehet hogy van még 2-3 gyereke. A bölcsis néni meg óvónéni dolgozik, mert nem a saját gyerekét neveli, hanem más emberek gyerekeit (és köss belém, segítek, hozd fel az örökbefogadó szülőket is), aki otthon van a gyerekével, mint anya, az nem dolgozik.

2021. nov. 13. 15:35
 17/37 anonim ***** válasza:
94%

:) én pihenni járok a munkahelyemre. (2 és 4 évesek a gyerekeim, már lassan egy éve visszamentem dolgozni)

Nekem nehezebb volt csak itthon velük, szóval ha a "munka" mennyiséget nézzük, akkor adhatták vna többet is mert a gyed max.nem valami sok ezért.

2021. nov. 13. 15:40
 18/37 anonim ***** válasza:
93%
Mindenki úgy él ahogy akar .Én megtehetem ,hogy itthon maradjak a picikkel még teljes ovis korukig, mert én így látom jónak. Aki meg nem marad otthon ,mert pénz kell, mert nem bírja az otthonlétét az menjen,mindenki úgy él ahogy neki jó .Senkinek semmi köze.
2021. nov. 13. 15:47
 19/37 anonim ***** válasza:
87%
Megértem, hogy sértődötten irigy vagy, mert anyádnak nem volt alkalma pénzért otthon maradni veled, az anyai nevelés hiánya meg is látszik kérdéseden.
2021. nov. 13. 15:50
 20/37 anonim ***** válasza:
89%
De majd a betegagyú kérdező kedvéért az újszülöttemet beadom bölcsődébe, mert egyeseknek cseszi a csőrét, hogy a pénzt, amiért már megdolgoztam, megadja az állam...
2021. nov. 13. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!