Bátyám skizofrén és velünk lakik, nincs vele úgy komolyabb baj, gyógyszerét kell összeszedni, havonta orvoshoz vinni, főzni, mosni rá,utcára ő egyáltalán nem megy ki. Ragaszkodik hozzám csak bennem bízik én gondozom őt. Nője nincs nem is akar. És párommal szeretnénk gyereket csak párom aggódik kifog így gondoskodni a batyamrol illetve milyen hatással lesz a kisbabára a bátyám látványa. Gondolkozunk külső segítségen is hogy lenne egy bejáróno aki heti egyszer jönne hozzá, nem tudom, én bevallom abban bízok ha megszuletik a kicsi a bátyám állapota is sokat javulna mert ő szereti a gyerekeket. Vagy bolond vagyok, hogy ilyet gondolok?! Nem tudom, de nagyon szeretnék kisbabát 37 éves vagyok már. Ti mit tennétek?
Én nem mellettük állok ki, hanem mindkettőt egyformán súlyosnak ítélem, mindkettő lehet bárányka és oroszlán is, én egyénre szabottan kezelném a helyzetet rendkívüli óvatossággal. Szerintem elég egyértelműen lejött az általam leírtakból.
2021. nov. 11. 12:02
32/34 anonim válasza:
31, Nekem pl. igen, teljesen átjött az írásod (szerintem a többieknek is), csak a 30-as értetlenkedik egy sort... :/. Így lesznek a tipikus magyar kommentek. Kioktató stílussal, feltétlen bele kell kötni a másikba, mert ha nem, rohamot kapunk. 3 2 1 :D :( Szomorú.
Kérdező, kérlek majd írj, hogy merre billent a mérleg.
2021. nov. 18. 03:47
33/34 anonim válasza:
Mivel családtagod, van öröklődési hajlam, mivel a tesód, kb 10% a gyerek is örökli
(Tanultam róla)
2021. dec. 29. 19:40
34/34 anonim válasza:
Nem mernék, csak mert a közvetlen környezetemben megtörtént eset: az illető skizofrén volt, egyszer bekattant és megölte a fétestvérét. A család azóta is romokban, ő börtöndben, szerintem ezt a kockázatot ne vállald! Értem hogy a tesód de nem te akarsz lenni mindig a mentális betegsége karbantartója?
Mert ha igen, nagy árat fizetsz
Szegény tesód is áldozat, hiszen ez egy nagyon komoly genetikán alapuló mentális betegség
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!