Skizofrén mellé szülnétek gyereket?
Van ilyen betegeknek otthon.
Probaljatok valahol elhelyezni, mert igy csak el fog menni az élet melletted.
A skizofrénnel az a baj, hogy lehet ma jól van,aztán lehet két hét múlva meg meg akar ölni. Sajnos ez durva,de ez az igazság :(
Bentlakásos intézménybe helyezném,ha magáról nem tud gondoskodni.
Ha nincs gondnokság alatt, akkor hiába nem tud magáról gondoskodni, állami intézménybe nem veszik fel (sok esetben már a beadásnál kérik a gondnokság alá helyezésről a határozatot, illetve, hogy ki a gondnoka, vagy ők indítják meg hivatalból, amikor már bekerül. Egyházi és magán intézményt meg nem mindenki tud sajnos megfizetni, olyan árak vannak.
Ismerősömnél így került a nagyobb (súlyosan értelmi sérült) gyerek otthonban, mert már megszületett a kicsi, mindig figyeltek rá, hogy ne maradjanak kettesben, mert a nagy nem mindig mérte fel az erejét, és féltek, hogy erősebben fogja meg, vagy leejti, ha nem is szándékosan bántaná. Az anyukája akkor kapott frászt, amikor egyszer éjjel azt látta, hogy a nagyfiú a kiságy felett áll, és észre sem vették, hogy bement hozzájuk (az ő szobájukban aludt a pici).
Sajnos most neked is választanod kell :( Kitartás!
Nem, semmi esetben sem, félnék, hogy bántaná a gyereket.
Van ismerősöm, akiről nem tudtam, hogy skizofrén, teljesen olyan, mit egy normális ember. A rokona mondta, hogy beteg és hogy viselkedik, amikor éppen nem szedi a gyógyszereit.
Hány éves a batyad? Más rokon nincs?
Ha ennyire odáig vagy érte hogy le mondanál a babáról miatta akkor sajnálom. De majd eszedbe fog jutni később hogy mi lett volna ha...
Szerintem ülj le vele, mond el hogy a férjeddel mi a vágyatok, és nézd meg a reakcióját. Abból minden ki fog derülni. Ha annyira értelmes illetve nem olyan súlyos a betegsége akkor felfogja hogy ne álljon a vágyad elé.
#5 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!