Skizofrén mellé szülnétek gyereket?
Utolsó, autistaként tudhatnád, hogy a szélsőséges ingerek szélsőséges viselkedést válthatnak ki, pláne a soha eddig nem tapasztaltak. Nem csak neurodiverz embereknél, hanem átlagosoknál is. Ha az életben nem üvöltött a fülébe vagy nem hányta le kisbaba, vagy nem találkozott olyannal, hogy napokig rosszul alszik és keveset a sírástól, akkor bizony nagyobb eséllyel bukik ki, mint egy átlagos tipikus ember. Nem lehet megkockáztatni, az is lehet, hogy félni fog a babától, vagy bármi más..
El kell különíteni és szépen szoktatni és figyelni, mi mit vált ki. Új helyzet, átlagosokat is megvisel! Én az állatok 99%ával elvagyok. Pókokkal vagy póknak látszóval irracionális félelem és undor lesz úrrá rajtam, úgy viselkedek, ahogy előtte senki nem gondolta volna, aki látott már 100 másik állattal.. Pedig nekem "csak" ennyi nehézségem van.
Egyébként te vagy az az pasi, aki blogol és saját facebook oldala van?
Nem vagyok pasi és blogom sincs.
És nem leszek kiszámíthatlan, közveszélyes a váratlan, zavaró dolgoktól sem. Pedig nem egyszer szembesültem ilyennel. Tudom, hogy a társadalom azt hiszi, mi mind hajlamosak vagyunk megvadulni, állat módjára őrjöngeni bizonyos dolgoktól (pl. magas hangok), de bármily hihetetlen is, van aki képes uralkodni magán közülünk is. Mi tudjuk mi az igazság és nem kéne, hogy érdekeljen kívülállók véleménye, de nem tudom megállni, amikor már annyi undorító, sztereotip hozzászólás érkezik.
Van olyan skizofrén, aki gyógyszer mellett dolgozni képes, magasan képzett, sikeres férfi(ismerős). Nem mondod meg róla. Illetve rengeteg diagnosztizálatlan és kezeletlen enyhén érintett skizofrén él az országban, a világon. Van olyan aspergeres, aki tombol, bánt másokat és hatalmas frusztrációt él át aprócska nézeteltérésektől is, emiatt sem dolgozni, sem élni az életét nem képes.. Mondtam, hogy mindkettő spektrumon mozog, mindenkinél más. "Asperger anger", direkt van erre kifejezés is(amit annyira nem szeretek, de a csendes, okos aspi sztereotípiától már a falra mászom), ők is viselkedhetnek úgy, hogy az veszélyes. Ahogy neurotipikus emberek is viselkedhetnek úgy!
Az ember a lényeg, nem a kategória. Az csak annyiban számít, hogy óvatosabbnak kell lenni, kipuhatolni, mire milyen reakciót kaphatsz.. A gyereksírás mindenkiben intenzív stresszt vált ki(evolúciós oka van), van, aki jobban kezeli, van, aki kevésbé. Az alváshiány és az undi dolgok, mint pelusból kicsorduló széklet, hányás is ilyenek, vagy mondjuk a baba véletlen belekap a hajába, szemébe az embernek..
Necces egy kisbaba minden szempontból. Úgy annyira nem, hogy nem élsz vele, úgy már inkább, hogy vele élsz egy háztartásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!