Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretnék (még) gyereket,...

Nem szeretnék (még) gyereket, a párom igen? Hogy lehet ebben kompromisszumra jutni?

Figyelt kérdés

Alapból az életünk nem indokolná, hogy még éveket várjunk a gyerekvállalással. A családjainknak hála hatalmas előnnyel indultunk az életben, nem kell lakáshitelen, CSOK-on, ilyen-olyan támogatáson gondolkoznunk. Anyagilag bőőőven rendben vagyunk, a felsőfokú tanulmányainkkal végeztünk, tanultunk Magyarországon és külföldön is, van fix jövedelmünk (passzív jövedelmi forrás is).

Már az eljegyzés is megvolt.

A párom nagyon szeretne már családot alapítani, de a kapcsolatunkban mindig ő volt a nyugisabb, az otthonülőbb, az, aki előre tervezett, pontos napirend szerint él. Én pedig a spontán, aki még a mai napig simán bulizik reggel 8-ig is, aki benne van egy spontán utazásban bármikor, szeret hétvégente 10-11-ig aludni stb. Nem érzem, hogy kész lennék lemondani a mostani életemről azért, hogy anyuka legyek... Ő azt mondja, hogy nem rám hárulna minden, mert a munkáját tudja úgy szervezni, tervezni, hogy kb. közösen legyünk itthon a gyerekkel, de engem ez akkor sem vigasztal. Így is, úgy is fel lenne borítva az egész életünk.

Nálam még kb 6-8, de akár 10 évig sem lenne aktuális a gyerekkérdés. Más céljaim vannak, másra fókuszálnék. Közben ő meg akár most rögtön apa lenne legszívesebben... És bármit mondok, arra van válasza.

Pl. hogy én még élni szeretnék, akkor hogy eddig is sokkal tartalmasabb volt az életünk, mint más korunkbelieknek, 18 éves korunkra megvolt az, amiért más egy életen át dolgozik, vagy hogy gyerek mellett is lehet élni, mert van dada, bébiszitter stb. Ha a munkáimmal jövök, akkor azzal jön, hogy majd lesz ő vele itthon többet. Mindenre van "megoldása", és zavar, hogy néha olyan valamin vitázunk, ami nem is létezik, itt sincs.

25-26 évesek vagyunk, 11 éve vagyunk egy pár.

2021. nov. 10. 10:26
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
23%
És szerinted mi az életed célja, tartalma?
2021. nov. 10. 10:29
 2/27 anonim ***** válasza:
92%

Erre nincs megoldás, szerintem.

Mert ha még azt mondanád, hogy egy-két év, akkor oké, annyit kibír.

De 10 év….az sok.

Ráadásul te addigra 35 leszel, akkor meg már vagy összejön a baba könnyen, vagy sem.

Az a legkorrektebb, ha megmondod neki, hogy te még 10 évig nem akarsz. Ne áltasd ködösítéssel.

Ha ő úgy érzi, nem tud várni annyit, menjen, és próbálja mással a családalapítást.

2021. nov. 10. 10:31
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy ha ez valóban így van, hogy ő azonnal akarna családozni, vagy legalábbis belátható időn belül,

Te pedig még 10 évig bulizni utazni akarsz, akkor az élet legalapvetőbb kérdésével kapcsolatban vagytok ellentétes állásponton.

Ezt nyilván fel kell oldani valahogy.

Mondtad neki ezt a 10 évet?

2021. nov. 10. 10:34
 4/27 anonim ***** válasza:
94%
Mondd el neki,hogy legyen ideje talalni valakit,akivel csaladot alapithat.
2021. nov. 10. 10:34
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát itt nincs jó megoldás. Ha már most ennyire akar, nem fog 8-10 évig várni be

vállalva, hogy mire oda juttok talán nem is sikerül, bejelented 8 év múlva, hogy bocs, de te még sem, stb...

Ha te vállalod hogy 2-3 éven belül legyen, idegenkedni fogsz tőle, veszekedni fogtok mikor éjjel 8x kel a gyerek, hogy te megmondtad, hogy neked ez a hátad közepére sem kell... és mindkettőtöknek igaza lesz.

Az is lehet, hogy megjön az anyai ösztön mikor már ott a baba és te leszel a legboldogabb, hogy bevállaltad végül... na de ki tudja ezt előre megmondani?

2021. nov. 10. 10:45
 6/27 A kérdező kommentje:

"És szerinted mi az életed célja, tartalma?"

Biztosan nem az, hogy 30 éves koromra legyen 2-3 gyerekem és ezzel vége is legyen annak, hogy karrierem, társasági életem van és saját magam ura vagyok.

Jelenleg két vállalkozásom van, a hobbimmal is komolyan foglalkozom (azzal is pénzt keresek). De az utóbbi években nagyon megszerettem a sütést, csináltam szabadidőmben pár online ws-t is, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy akár valami komolyabb is legyen ebből, szerezzek róla papírt, megcsináljak egy komolyabb tanfolyamot és legyen egy pékségem/cukrászdám.

Ez csak egy terv a sok közül, tele vagyok célokkal, ötletekkel. A munkáim is inspirálnak nap, mint nap, szerintem ha 40 órából állna egy nap, nekem az is kevés lenne. Nem lennék boldog az anyasággal jelenleg. Nem azt mondom, hogy soha, de most egyáltalán nem.

"Mondtad neki ezt a 10 évet?"

A 10 évet nem, csak hogy a következő 7-8 évben én erre gondolni sem szeretnék, nemhogy hetente kétszer beszélgetni róla.

2021. nov. 10. 10:47
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nincs ezzel baj semmi.

Téged ez inspirál az életben, céltudatos vagy, konkrét tervek vannak.

A legtöbb nő anya akar lenni, de nem mind. És ez nem gond.

De ő meg apa akar lenni!

Ha hajlandó kivárni a 10 èvet, jó. De ha nem, akkor hadd menjen.

A gyermek utáni vágy tényleg a legösztönösebb érzés tud lenni a világon, ha egyszer ez valakinek “betöltődik”, legyen az férfi vagy nő, az nem múlik el csak úgy, nagyjából egy idő után minden gondolat ez lesz.

Tapasztalat.

2021. nov. 10. 10:51
 8/27 anonim ***** válasza:
53%

1. vagyok. Nem igaz, hogy vége lenne a karrierednek. A hosszú hétvégi alvásoknak meg a buliknak lenne vége meg úgy a spontaneitásnak.

Nekem kettő van, 3 hós koruktól dolgoztam pont azért, mert nekem is a hobbim is a munkám, és dettó sok szálon űztem a dicsőséget. Viszont mára sokkal fontosabbak a gyerekek és sajnálom, hogy azt az időt akkor nem 100%-ban rájuk szántam, ahogy azt is, hogy nem előbb vállaltam őket, mert most 40-esként már létszámra több és már önálló gyerekem lehetne, és már látom, előbb sem maradtam le volna semmiről, amit most ne tudnék.

Nem rábeszélésként írom, mert ha nem tudnád szeretni, csak a kötelességet és a vágyaid akadályát látnád a gyerekedben, akkor nem szabad vállalni, mert őt teszed tönkre. De ne nézd le, akinek van, hogy vége vele az életnek, és az biztos hogy nagyon sok inspirációt ad (az én kreatív ötleteim legalább 80%-a a gyerekeimtől származik, én csak pénzzé tettem:))

2021. nov. 10. 10:59
 9/27 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem az, hogy most így gondolkodsz, egyáltalán nem jelenti azt, hogy 2-3 vagy 4-5 év múlva ne gondolhatnád meg magad, szóval a 10 évet nem kéne készpénznek venni - lehet, hogy így lesz, de az is lehet, hogy pl. 30 körül érezni fogod a vágyat, hogy anyává válj. Viszont a párod ha most szeretne gyereket, akkor nem fair egymás idejét pazarolni. Esetleg meg lehet állapodni 1 évben, hogy ha addig egyikőtök álláspontja se változik, akkor pá, ha meg változik, akkor meglátjátok. Ha szerintetek érdemes még egy évet várni ezzel a döntéssel.
2021. nov. 10. 11:05
 10/27 A kérdező kommentje:

8-as, te így gondolod, én máshogy. Nyilván a karrieremre, munkáimra fordított idő csökkenne, amit én nem akarok. Ahogyan focicsapatot sem szeretnénk itthon nevelni, egy gyerek lenne.

Senkit nem néztem le, kiírtam egy kérdést a problémámról. Arról én nem tehetek, hogy te magadra vetted és önigazolást keresel.

2021. nov. 10. 11:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!