Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretnék (még) gyereket,...

Nem szeretnék (még) gyereket, a párom igen? Hogy lehet ebben kompromisszumra jutni?

Figyelt kérdés

Alapból az életünk nem indokolná, hogy még éveket várjunk a gyerekvállalással. A családjainknak hála hatalmas előnnyel indultunk az életben, nem kell lakáshitelen, CSOK-on, ilyen-olyan támogatáson gondolkoznunk. Anyagilag bőőőven rendben vagyunk, a felsőfokú tanulmányainkkal végeztünk, tanultunk Magyarországon és külföldön is, van fix jövedelmünk (passzív jövedelmi forrás is).

Már az eljegyzés is megvolt.

A párom nagyon szeretne már családot alapítani, de a kapcsolatunkban mindig ő volt a nyugisabb, az otthonülőbb, az, aki előre tervezett, pontos napirend szerint él. Én pedig a spontán, aki még a mai napig simán bulizik reggel 8-ig is, aki benne van egy spontán utazásban bármikor, szeret hétvégente 10-11-ig aludni stb. Nem érzem, hogy kész lennék lemondani a mostani életemről azért, hogy anyuka legyek... Ő azt mondja, hogy nem rám hárulna minden, mert a munkáját tudja úgy szervezni, tervezni, hogy kb. közösen legyünk itthon a gyerekkel, de engem ez akkor sem vigasztal. Így is, úgy is fel lenne borítva az egész életünk.

Nálam még kb 6-8, de akár 10 évig sem lenne aktuális a gyerekkérdés. Más céljaim vannak, másra fókuszálnék. Közben ő meg akár most rögtön apa lenne legszívesebben... És bármit mondok, arra van válasza.

Pl. hogy én még élni szeretnék, akkor hogy eddig is sokkal tartalmasabb volt az életünk, mint más korunkbelieknek, 18 éves korunkra megvolt az, amiért más egy életen át dolgozik, vagy hogy gyerek mellett is lehet élni, mert van dada, bébiszitter stb. Ha a munkáimmal jövök, akkor azzal jön, hogy majd lesz ő vele itthon többet. Mindenre van "megoldása", és zavar, hogy néha olyan valamin vitázunk, ami nem is létezik, itt sincs.

25-26 évesek vagyunk, 11 éve vagyunk egy pár.

2021. nov. 10. 10:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező légy egyenes. Ez egy olyan téma, amiben kompromisszum nem létezik, kivéve ha egyikőtök tud engedni. Gondold végig, hogy 10 év múlva valóban szeretnél-e, van-e egy icipici szikrája annak, hogy valaha anya szeretnél lenni, vagy ezzel a tág idő intervallummal csak időt akarsz nyerni, hogy addig se kelljen a témàval foglalkozni.

Ha úgy érzed igen, majd biztosan szeretnél gyereket 10 dv múlva, akkor mond ezt neki, de akkor tartsd is be, viszont ha úgy érzed, hogy te nem valószínű, hogy szeretnél ilyen fajta kötöttséget, akkor ne álltasd. Játsz tiszta lapokkal. Ő meg majd eldőnti, szeretne-e így is veled maradni.

2021. nov. 10. 11:11
 12/27 anonim ***** válasza:
42%
De számolj azzal is, ha majd 35 évesn rájössz arra, hogy a munkád meg a hobbid nem simogatja meg a fejedet otthon esténként, és ezzel együtt meg látod azt ahogy a volt párod a feleségével, családjával teszi ki a Facebookra a karácsonyi fotókat, az veszettül fog fájni.
2021. nov. 10. 11:17
 13/27 A kérdező kommentje:

Már az veszettül fájna, ha azt lesném, hogy ki miket pakolgat Facebookra, Instagramra, vagy akárhová. Főleg, ha még az a valaki az exem. Nem igazán érdekel másoknak az élete, vagy hogy hol, kivel, mit csinál.

Nem vagyok társfüggő attól, amiért kapcsolatban élek. Nem elvárás, hogy bárki a fejecskémet simogassa, vagy ölelgessen.

2021. nov. 10. 11:21
 14/27 anonim ***** válasza:
44%

Oké, nem kell támadni.

A véleményünket kérdeztük, leírtuk.

Nálad idősebbként, tapasztaltabbként összefoglalom: ha a vőlegenyed akar gyereket rövid időn belül, ezt belőle “kiirtani” úgymond nem tudod.

Arra, hogy ő ennek ellenére hajlandó és képes e elfogadni, hogy neked ez még jó ideig nem téma, azt kettőtöknek kell megbeszélni és tudni.

2021. nov. 10. 11:28
 15/27 anonim ***** válasza:
73%

10. Nem keresek önigazolást, csak leírtam az élettapasztalatom. Ahogy azt is, hogy nem akarlak rábeszélni, mert szerintem sem jó ötlet. Nem tudom, mi volt ebben ennyire felháborító, nem bántásnak szántam. Egyébként 25 évesen én még egy gyereket sem akartam, sőt úgy gondoltam, sosem akarok majd, mert nem nekem való, mert karrierista vagyok meg kripli és nyakunkon a klímakatasztrófa. Aztán úgy, hogy na jó, talán egyet, mert csak kíváncsi vagyok... Aztán még egyet, mert jé ez megtetszett... Szóval az enyém sajnos abszolút nem "volt" egy tudatos élet és ezt vállalom, de hátha akad benne tanulság másnak.

Szerintem is legyél egyenes a pároddal. Ha igazán szereted, akkor akár el is engeded. Nem vethettek egymás szemére semmit, hisz ezek szerint most mindkettőtöknek van fontosabb célja, mint a másik legfontosabb célja és ha szeretitek egymást, nem győzni akartok a másikon. Fél gyereketek meg nem lehet. :) De látod, benne van a pakliban az is, hogy az emberek és a preferenciáik változhatnak. Sajnos még családapák vagy anyák is olykor is lelépnek olyankor is, ha pont ők akarták a gyereket (volt itt már több olyan kérdés). És sajnos nincs varázsgömb. Szóval szerintem csak dönts az alapján, ami most van, aztán vállald érte a felelősséget. Jobb híján mindig az a kisebbik rossz döntés, ami után a tükörbe tudsz nézni.

2021. nov. 10. 11:36
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés úgy szól, hogy hogyan lehet kompromisszumra jutni ebben a kérdésben. Kompromisszum szerintem azt jelenti, hogy mindkét fél enged, tehát nagyjából neked azt kéne mondani hogy 10 év helyett pl öt év múlva szülsz.

De amúgy elmondod neki hogy 10 évig semmi esetre, simán lehet hogy ő meg erre azt mondja hogy nem baj anyukám, én úgy szeretlek, hogy kivárom.

Ezt nektek kell megbeszélni.

2021. nov. 10. 11:44
 17/27 A kérdező kommentje:
Igen, ez szokott lenni, hogy jó jó, nem baj, ő tud várni, én vagyok neki a legfontosabb. Majd két-három nap múlva ugyanott vagyunk, hogy "de miért nem".
2021. nov. 10. 11:47
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

17, teljesen el bírom képzelni, hogy ez így van, mert ez tényleg nem olyan dolog, amit az ember ki tud verni a fejéből.

Ha így van, akkor meg neked kell érezni, hogy együtt tudsz e élni ezzel a noszogatással.

2021. nov. 10. 11:49
 19/27 anonim ***** válasza:
89%

Én se akartam még 30 évesen se gyereket. Mert a munka meg a hobbi.

Aztán az akkor pasim egy buliban bemutatott egy munkatársának, akivel hajnalig beszélgettünk, és másnap már azt éreztem, hogy ő kell legyen a férjem és gyerekeim apja, de azonnal.

Így is lett :)

A házasság jött hamar, a gyerek viszont csak évek alatt sikerült.

2021. nov. 10. 11:55
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
+1 a 11-hez. Ebben a kérdésben nincs olyan, hogy kompromisszum. Nem lehet csak félig gyereket vállalni. Ez gondot fog okozni köztetek a jövőben is, erre készülj.
2021. nov. 10. 11:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!