Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretnék (még) gyereket,...

Nem szeretnék (még) gyereket, a párom igen? Hogy lehet ebben kompromisszumra jutni?

Figyelt kérdés

Alapból az életünk nem indokolná, hogy még éveket várjunk a gyerekvállalással. A családjainknak hála hatalmas előnnyel indultunk az életben, nem kell lakáshitelen, CSOK-on, ilyen-olyan támogatáson gondolkoznunk. Anyagilag bőőőven rendben vagyunk, a felsőfokú tanulmányainkkal végeztünk, tanultunk Magyarországon és külföldön is, van fix jövedelmünk (passzív jövedelmi forrás is).

Már az eljegyzés is megvolt.

A párom nagyon szeretne már családot alapítani, de a kapcsolatunkban mindig ő volt a nyugisabb, az otthonülőbb, az, aki előre tervezett, pontos napirend szerint él. Én pedig a spontán, aki még a mai napig simán bulizik reggel 8-ig is, aki benne van egy spontán utazásban bármikor, szeret hétvégente 10-11-ig aludni stb. Nem érzem, hogy kész lennék lemondani a mostani életemről azért, hogy anyuka legyek... Ő azt mondja, hogy nem rám hárulna minden, mert a munkáját tudja úgy szervezni, tervezni, hogy kb. közösen legyünk itthon a gyerekkel, de engem ez akkor sem vigasztal. Így is, úgy is fel lenne borítva az egész életünk.

Nálam még kb 6-8, de akár 10 évig sem lenne aktuális a gyerekkérdés. Más céljaim vannak, másra fókuszálnék. Közben ő meg akár most rögtön apa lenne legszívesebben... És bármit mondok, arra van válasza.

Pl. hogy én még élni szeretnék, akkor hogy eddig is sokkal tartalmasabb volt az életünk, mint más korunkbelieknek, 18 éves korunkra megvolt az, amiért más egy életen át dolgozik, vagy hogy gyerek mellett is lehet élni, mert van dada, bébiszitter stb. Ha a munkáimmal jövök, akkor azzal jön, hogy majd lesz ő vele itthon többet. Mindenre van "megoldása", és zavar, hogy néha olyan valamin vitázunk, ami nem is létezik, itt sincs.

25-26 évesek vagyunk, 11 éve vagyunk egy pár.

2021. nov. 10. 10:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a #19 nem mondott hülyeséget. Először is komolyabban nézz magadba és őszintén válaszold meg azt a kérdést, vele akarsz-e gyereket, mert lehet, hogy ez a nagy elutasítás tudat alatt a kapcsolatotok tökéletlensége miatt van. Az anyagiak semmit nem számítanak, ha nincs mellette az érzelmi része. Ha ez nem, akkor pedig a kompromisszum: találkoztok félúton, 5 év múlva lesz gyerek. De ez milyen már? Mintha menetrend szerint érkezne. Úgysem fog, az élet vicces. Egyébként szerintem hiába beszélitek meg, ő 3 nap múlva akkor is felhozza majd a témát. A kérdezőt meg nem kell bántani. Nem akar jelenleg gyereket és pont. Én senki miatt nem szülnék.

Ha engem kérdezel személy szerint, szerintem ennek a kapcsolatnak lőttek.

2021. nov. 10. 12:13
 22/27 anonim ***** válasza:
40%

Jaja, 11 éve együtt vannak és egy nyamvadt eljegyzésig jutottak?

Majd jön valaki valamelyiküknek, akivel azonnal leszáll a köd.

2021. nov. 10. 12:16
 23/27 A kérdező kommentje:

Fiatalon jöttünk össze, konkrétan kamaszként. Utána középiskolásként szintén nem gyakori, hogy valaki férjhez menne, majd jött az egyetem. Volt szó összeköltözésről, mert neki akkor már volt lakása, egy éve Pesten élt, de a szüleim nem akarták, hogy 18 évesen már rögtön összeköltözzek valakivel és kb. "háziasszonykodjak". Így 3 évig még külön éltünk, egyetemre jártunk, utaztunk. Vagyis nem, mert volt kétszer félév, amikor külföldön tanultunk, vagy a másik után kimentünk és akkor együtt éltünk, közös albérletben.

De addig nem is láttuk értelmét eljegyzésnek, amíg a szüleink tartanak el minket... Kicsit nevetségesnek éreztem volna a gyémántgyűrűt az ujjamon úgy, hogy amúgy a párom azt a zsebpénzéből vette.:D

Mikor eljött az ideje, akkor megvolt a lánykérés és tökéletes volt. Nem szerettünk volna éveket várni az esküvővel, de a covid eléggé keresztülhúzta a számításainkat. A két tanús, "gyorsan tudjuk le" dologra meg egyikünk sem vágyik...

2021. nov. 10. 12:23
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
10 év múlva biztos, hogy akarsz majd szülni?
2021. nov. 10. 12:25
 25/27 A kérdező kommentje:
Igen, gyereket azért én is szeretnék. Csak nem most.
2021. nov. 10. 12:27
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nincs itt gond, ha ezt ő is elfogadja.
2021. nov. 10. 12:28
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen őszintén mondd meg neki, hogy ez van, ezt érzed és ebben hajhatatlan vagy. Téged sem lehet szülésre kényszeríteni, de őt sem szabad belehajszolni abba, hogy elszalassza a lehetőségét és fiatal apuka lehessen. Vagy egyáltalán apuka, hiszen ha 10 év múlva akarsz nekiállni, semmi sem garantálja, hogy lehet is gyereked. A legjobb lenne ha külön folytatnátok, mert így egyikőtök sem lesz boldog.
2021. nov. 10. 15:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!