A nőktől miért várják el, hogy nevelje a párja gyerekeit, ha a férfiaknál nincs ilyen?
Itteni-facebookos régi-nem olyan régi kérdésekben mindig megy az olyan nők savazása, akik kisgyerekes férfiba szerettek bele, hogy "ha kell a phasz, akkor kelljen a gyereke is", és hogyha le meri írni, hogy elege van abból, hogy minden egy számára idegen (nem saját) gyerekről szól, akkor el van hordva mindennek.
De a férfiaknál miért nincs ilyen? Ott mindig le van minden tudva annyival, hogy "a gyereknek van apja".
De ha a mostoha nő, akkor "ő is anyja a gyereknek".
Kettős mérce. Valamiért a nőktől jobban elvált társadalmilag az áldozatvállalást, még mások utódai felé is 🤷♀️ Mintha ez valami eleve elrendelt dolog lenne, mint mondjuk az, hogy a házimunkát is csak nők végezhetik 😌
Nem korrekt. Sok a buta ember, de szerencsére azért van egy pár %, akik képesek normálisan gondolkodni. Ne félj, nem ők a hangosabbak a közösségi média platformokon.
Személy szerint én úgy gondolom, hogy aki gyerekkel rendelkező párt választ, annak a “csomagot” is el kell fogadnia, függetlenül attól h ő férfi vagy nő. A házunkban is lakik egy család, ahol anyuka nagyobbik gyereke az előző házasságából van. Az új férj őt is neveli, foglalkozik vele, amennyire látom, és ez így rendjén van szerintem.
Ahogy valaki fentebb írta is, legtöbbször ugye a nőnél marad a gyerek, apuka csak láthatásra viszi őket. Ilyenkor igen, az új nő fogadja el a helyzetet és pl volt pár napja ilyen kérdés, igenis olyan kaját készítsen, amit a gyerekek is megesznek szívesen (feltéve h amúgy is ő szokott főzni, nyilván ha a pasi szokott főzni, akkor főzzön az apa).
Ne keverjük a szezont a fazonnal!
"ha kell a phasz, akkor kelljen a gyereke is" - Ez annak kapcsán szokott elhangzani, ha az illető nem tud kijönni a gyerekkel, zavarja a jelenléte, viselkedése stb.
AZ egy másik kérdés, amikor a láthatás alatt az apa rálőcsöli a saját gyerekét az új párjára. Ezt nem kéne hagynia a nőnek - és mellesleg igencsak minősíti (negatívan) azt a férfit, aki így tesz.
A többség épp nem varja el és nem is akarja, hogy a partnere nevelje a gyereket, az ex meg kb ölne is,pláne ha a nőről van szó, ha ez megtörténik.
Az elvárás inkább a gondoskodás - főzze a gyerek kedvencét a nő, szolgálja ki, kb ugrálja körül amikor csak elkohinti magát, ha meg férfi, pénzelje, vegyen meg neki mindent.
8!
Nem, nem kellene korulugralni. Épp ez lenne a lényeg. Apuka ugrálja körül. Ha a partner nem nevelheti, mert "hogy képzeli az a büdös ribizli, hohy az én gyerekemet nevelni akarja, hat köze nincs hozza" ugye, akkor ne legye ek elvárások se fele.
8 vagyok. Nézd, én a férjemmel élek, szóval nem tudom, milyen lenne, ha nem így lenne. De azt gondolom, hogy ilyen felállásban, ahol anyánál maradnak a gyerekek, nem várnám el, hogy a “ribizli” :) nevelje a gyerekeimet (sőt). Azt viszont elvárnám, hogy szándékosan ne b@sszon ki velük, pl h beleönt fél kiló csilipaprikát a levesbe, vagy amúgy igyekszik elrontani a gyerekek kapcsolatát az apjukkal.
Ha fordítva lenne, tehát nálam csak hétvégén lennének a gyerekek, és új párom lenne, én elvárnám, hogy vágjon jó képet a gyerekekhez és igyekezzen velük barátságos viszonyt fenntartani. Normális elvált szülő szerintem így keres új partnert. És igen, nem az ő gyereke, de lehet, hogy megkérném egy idő után, hogy mit tudom én, vigye el autóval a metróhoz a gyereket, vagy ha amúgy megy vásárolni, akkor vegyen mittomén Pilóta kekszet, mert az a gyerekek kedvence.
Amúgy meg ha együtt élnék az új pasival és a gyerekekkel, akkor igen, elvárnám azt, hogy vegye ki a részét a gyerekek körüli teendőkből (és a gyerekektől is elvárnám, hogy őt tiszteljék).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!