Mennyi az a korhatár férfiaknál,amíg érdemes,észszerű gyermeket nemzeni?
A gyerekvállalás felelősség.
Lehet bármennyi pénzed, az nem neveli fel a gyereket helyetted.
Most sok gazdag és/vagy híres 70 körül csinál gyereket (állítólag...) fiatal párjának.
Aki 50 felett vállal gyereket, az jó eséllyel már nem látja érettségizni, nem fog unokázni.
Az a gyerek félig árván nő majd fel. Joga van mindkét szülőjével felnőni.
Legkésőbb 40-ig be kell fejezni a gyerek projektet. Legkésőbb!
Tudom, ma 30 alatt senki nem szül - de rosszul teszik.
Én idő, önmegvalósítás és hasonló divat-baromságok.
Csakhogy a biológiát nem lehet becsapni, kicselezni. Egyre több a császár, a veszélyeztetett terhesség, a fejlődési rendellenesség.
50 feletti és örül a gyereknek? Akkor is örül majd, amikor a szalagavatón leültetik, mint nagypapát? 68-lesz, ha lesz. 3 éve nyugdíjas!
Hogy megy vele túrázni, vadvízi evezésre, jumpingolni?
Jó, ha még meg tudja tanítani biciklizni, úszni.
Neki már unokázni kellene!
63 vagyok, hidd el tudom mit beszélek. 3 gyerek, 3 unoka. A legidősebb 12, tehát 51 voltam, mikor született.
Ma még futkorászok körülöttük, tanítom őket lőni, megyünk sétálni, bringázunk de 10 év múlva már nem fogok. A kisunoka akkor még csak 11 lesz!
És ez így van jól. Megy vele majd az apja.
Mindennek meg van a maga ideje.
Elmúltam 50, és most lettem apa. Nem a kor számít hanem az egészségi állapot és az egzisztencia. Láttam roncs 40-eseket, sőt összeesett és meghalt 30-asokat akik túlhajszolták maguk. Mai világban az "előbb az ól aztán a malacok" elv érvényes. A gyerekvállalás, ahogy az életkor is, emiatt egyre jobban kitolódik. Egy anyagilag stabilan megalapozott családba 50 feletti férfinál is jöhet a gyerek, pláne ha a nő csak 30. Mai gyerekeknek kamaszkorig van feltétlen szükségük szülőkre, mert sokkal korábban érnek. Persze ez így durván hangzik, de nézzük meg a sok válást. Ott érdekes, nem megy sivalkodás, hogy mennyit tud vele foglalkozni a gyerek apja. (akit fél évente ha lát mert az anyjával nyomorognak)
Az jobb mikor az 55 éves "gyerek"-nek kell gondoznia a 80 éves szülőt? Aki 80 évesen akár fizikailag még jobb egészségi állapotban is van mint az 55 éves fia?! Csak mert ilyen példát is tudok.
Más: olvastam valahol hogy egészséges idős férfiak spermája érettebb. Hogy ebben mennyi a konteo nem tudom, de a biblia és az ókori szövegek is egyetértenek benne, hogy az idős korban nemzett "legkisebb fiú" viszi legtöbbre. Tán több idő és több szeretet jut nekik a rohangáló életmód hiánya miatt. Szóval csak hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!