Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukám nem szeretné még hogy...

Anyukám nem szeretné még hogy unokája legyen. Hogyan tudnám meggyőzni?

Figyelt kérdés

Tervben van a baba, nagyon örülnénk neki ha megfoganna viszont anyukám ehhez a témához nem így áll. Szerinte minél később kéne szülnöm és mondta hogy nagyon kiborulna, ha teherbe esnék. Nem szeretném, hogy a gyerekemnek ne legyen kapcsolata a nagyszüleivel. Sajnos nem is akar összejönni a baba, bár még nem próbálkozunk olyan régota, de lehet emiatt hogy nagyon stresszelek és rajtam van ez a nyomás. Hogyan győzzem meg arról hogy én most látom jónak és nem később?

22N

2021. okt. 23. 23:31
1 2 3 4
 11/33 Derjaderja ***** válasza:
79%

Szerintem ilyenkor néha az segít, ha közlöd vele, hogy így döntöttünk és kész. Ha érzi, hogy nem vitafelület, akkor nekiáll elfogadni a dolgot.

Talán úgy érzi, még Te felel érted, és ha nem véd meg általa képzelt dolgoktól, akkor az ő felelőssége. Világossá kell tenni, hogy ez már kívül esik az ő hatáskörén. De persze nem így fogalmazva:)

2021. okt. 24. 04:32
 12/33 anonim ***** válasza:
77%
10es, azért elég kevés 22 évesnek van saját lakása meg legalább 2 éves stabil állása pár százezres megtakarítással amire már be lehet vállalni egy gyereket.
2021. okt. 24. 06:34
 13/33 anonim ***** válasza:
88%

10, én 20 évesen szültem, és 26 éve vagyok együtt a férjemmel...

Ennek ellenére a szülők ismerik a gyereküket, és nem a rosszindulat szól belőlük. Úgyhogy minimum érdemes elgondolkodni ilyen esetben. Ha a kérdezőt ez képes elbizonytalanítani, akkor bizony máris lehet, hogy anyunak igaza van.

2021. okt. 24. 06:44
 14/33 anonim ***** válasza:
93%
ha anyukád beleegyezése kell, akkor még nem váltál le róla érzelmileg, nem vagy igazán felnőtt - tényleg nem való neked gyerek jelenleg még...
2021. okt. 24. 07:21
 15/33 anonim ***** válasza:
98%

Ha biztosítva van a háttér egy gyerekhez, akkor csak azért nem vállalni mert anyádnak nem tetszik az ötlet, baromi gyerekes.

Nem akarod h ne legyen kapcsolata az unokájával?

Hát ha amiatt nem tartja vele a kapcsolatoz, mert nem akkor születok, mikor az neki jól esik, nem is biztos h kellene egy ilyen nagymama.

És ha anyádat elüti egy busz? Akkor se lesz kapcsolata vele.

Mitől félsz tulajdon képpen?

2021. okt. 24. 07:23
 16/33 anonim ***** válasza:
91%
Azokkal ertek akik szerint, ha ennyire kell anyad beleegyezese, meg nem allsz ra keszen. Eretteknel ez ugy mukodik, h kozlik a dontesuket a szulokkel. Sokan csak akkor mondjak ha megfogant.
2021. okt. 24. 07:34
 17/33 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem egy régi kort nem lehet összehasonlítani a mai világgal, ahol a csok, babaváró és egyéb hülyeségek miatt úgy megemelkedtek az ingatlan árak, hogy olyan a világon nincs. Régne könnyebben boldogultak az emberek, na meg szégyen volt a válás.

2021. okt. 24. 07:48
 18/33 anonim ***** válasza:
57%

Anyukádtól van a lakás, ahol rendezni tudnád a gyereket, ha az apukával szétmentek? Mert 22 évesen gondolom nem önálló keresetedből lettél ennyire stabil, vagy ha igen, taníts mester.

Az ilyen függőségi helyzetek szoktak ilyen érzelmeket teremteni, mert különben semmi köze anyádnak, hogy mikor szülsz. Értem, hogy jo kapcsolatot akarsz, de ez nem rajtad múlik, azt felismered? Ha 10 év múlva szülsz, anyukád 10 évvel öregebb lesz, lehet akkor már azért nem fog olyan sűrűn menni. Nem láthatod előre milyen lesz a kapcsolatuk és nincs is ráhatásod, hülyeség ezen gondolkodni is, nemhogy ehhez igazítani a teherbeesést.

2021. okt. 24. 07:59
 19/33 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem a kérdező nem engedélyhez folyamodott, de nyilván jó érzés neki, ha nagymama is örömmel várja az unokát, nem csak a negatívumokat szajkózza.

Gyanítom attól fél, hogy még fiatalok lennétek a gyerekvállaláshoz. Nem is az anyagi oldal miatt, hanem mert a 22 évesek 90%a manapság nem alkalmas MÉG szülőnek. Tudom, hogy biológiai értelemben igen, sőt, és van 1-2 kivételes személy, aki szülőnek született, de a többség nem így van.

Ezt viszont csak vele tudod megbeszélni, mással nem.

2021. okt. 24. 08:00
 20/33 anonim ***** válasza:
72%

Sehogy..

Nem az ő élete.

Ha mindig alárendeled magad, akkor ne vállalj gyereket, mert valóban nem vagy rá kész, és anyukádnak van igaza.

Egyébként ha szeret, akkor elfogadja a döntésedet.

Jelenleg zsarol ( akkor is, ha szeret) “kiborulok, ha terhes leszel”

Miért?

Szerintem magàt nem tudja nagymamának elképzelni..

Tehát, ha elég felnőtt vagy, akkor eléállsz és elmondod, hogy ez a te döntésed, szeretnéd ha felnőttként kezelne és melletted állna, nem beleszólna, ahigy gondolom te sem mondos meg anyukádnak melyik autót/ telefont stb vegye meg..

Max tanácsot adsz.

Mik az ellenervei??

2021. okt. 24. 08:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!