Miért csinálja ezt egy anya? Miért akar eltántorítani?
Van egy nő a társaságunkban, aki amióta tudja, hogy babát várunk állandóan bombáz a hülye megjegyzéseivel. Elmesél egy-egy nehezebb időszakot a terhességéből, vagy a kisfia életéből és hozzáteszi, hogy "biztos felkészültél te erre?" "biztos ez kell neked?" "végre nem egyedül szenvedek majd", "kösd fel a gatyát, ha boldogulni akarsz".
Nekem ez olyan lehúzó, degradáló. Mintha csak rossz dologgal járna egy gyerek... Egy éve vártuk a babánkat, szeretnénk boldogan megélni és várni. Ezt a lehúzó hozzáállást nem tudom elviselni.
Tudom, hogy nem lesz minden rózsaszín habcsókos leányálom, de annyira vártuk... Megoldunk majd mindent. Miért kell ezt csinálni? Mintha csak ő lenne erre képes...
Ti mit szólnátok ehhez? Volt ilyen a környezetetekben?
Pedig kilencesnek igaza van. Sokkal,sokkal nehezebb lesz, mint képzeld. Az én terhességem alatt a nővérem volt ilyen. Össze is vesztünk, hónapokig nem beszéltünk. Aztán mikor megszületett a fiam, az akkora pofon volt, hogy egy évig tartott mire helyrejottem belőle. Azóta már bocsánatot kértem a nővéremtől, csak figyelmeztetni akart.
A nagyon akartuk és vártukrol... A barátnőmék 18 évig küszködtek, hogy gyerekük legyen. Végig reménykedtek, nagyon akarták. Isteni csoda, hogy végül sikerült, lett egy gyerekük. Épp tegnap délután vallotta be könnyek között, hogy ha tehetné visszacsinálná...
21: de értsd meg, hogy nem mindenkinek ilyen. Nekem is nyomta mindenki ezt a dumát, évek óta várom, hogy mikor lesz olyan borzasztó kibírhatatlan. Eddig még nem jött le ez a pont, pedig már ketten vannak a gyerekek. A fiús barátnőm azt mondta eleinte, hogy azért könnyű nekem, mert lányom van, velük nem olyan nehéz, de egy fiú brutális. Lett fiam is, éppen most dackorszakos, még mindig nem érzem, hogy belehalnék a gyereknevelésbe. Nem mondom, hogy nincs szar nap, de ezt a tönkremenést, meg vissza akarom csinálni érzést én egyáltalán nem tapasztalom.
Tök fölösleges egy boldog, várandós kismamát ilyenekkel traktálni, mert egyáltalán nem biztos, hogy ő is így fogja megélni, lehet, hogy ő simán veszi majd. Ha meg nem, akkor úgyis rájön magától, de minek kell már előre elvenni az örömét?
21# Én ezt csak azért nem értem, mert "figyelmeztetni" lehet anélkül is, hogy állandó negatív sztorikkal traktálnának. Bár ebből is tele a padlás, de ezt elfogadom, talán még meg is köszönöm, aztán lépjünk tovább, találjunk más témát.
Ha együtt töltünk 4 órát, amiből 3,5 erről szól, az viszont szerintem sok.
Én sosem értettem azokat az embereket, akik azt mondják a gyerekükre, hogy legszívesebben visszacsinálnák az egészet. Én döntöttem úgy, hogy vállalom, akarom, sosem tudnék ilyet mondani. Szerintem ez felfogás kérdése a legmélyebb helyzetben is. Iszonyat jó példák vannak a környezetemben, ahol hamar sikerült átvenni a család feelinget és integrálni a gyereket a pár életébe. Ott is van nehézség, de azért ilyet tőlük sosem hallottam. Bízom benne, hogy mi is a könnyedebb felfogású csapatot erősítjük majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!