Kinek meddig ideig volt segítsége(férj, anyós, anya) miután megszületett a baba?
Engem csak zavar a segítség. Anyóssal egy házban élünk külön szinten, mindig is magamnak való voltam, zavart, hogy minden este mikor a férjem is haza jött itt ül a nyakunkon.
Van 2 felnőtt gyerekünk is és bölcsődei gondozónő vagyok, nem hiányzik, hogy itt álljon és hajtogassa nem éhes, nem szomjas, biztos fázik, jön a foga,és ha nem reagálok fordul a férjemhez.
Az igazi segítség a lányom ő segít a takarításban, ha valamikor van ideje, vagy játszik a gyerekkel míg én csinálom a dolgom. A férjem a takarításban segít, de az nem olyan mint ha én csinálnám, de sajnos ha ő van a gyerekkel akkor gyere add oda mit eszik, tedd tisztába, így én sem haladok ha kb 10 percenként valami van, ezért inkább takarítson ő.
Férjem 3 hétig volt itthon szülés után. Alig vártam, hogy visszamenjen dolgozni 😂😂 Anyu szerencsére nem akart bele beszélni, Anyós próbálkozott, de őt meg figyelmen kívül hagytam.
Nekem a nővérem volt nagy segítség és támasz az első pár napban, igaz csak messengeren tudtunk írogatni mert elég messze lakunk egymástól.
Első gyermekünknél anyukám jött fel hozzánk 4 napra, majd anyós is volt itt 1 hetet (sajnos)
második gyereknél férjem volt itthon 2 hétig szabin, más nem jött segíteni, nem engedtem ide senkit, tanultam az első gyereknél... 😏
Nem volt segitsegem, a ferjem 1 napot vett ki az elso 3honapban, mert hazat vettunk terhesseg alatt, azt ujitotta. Korhazi hazamenetel napjan mar en mentem a babaval a gyerekekert a suliba. 3.baba.
Nagyszulok 1200/1500km-re. Ment rutinbol, bar valoban faraszto volt.
Az első gyereknél nagy mellénnyel mondtam, hogy magunknak hoztuk össze, majd mi megoldjuk. 2 hetet volt itthon a férjem. Végülis megoldottuk...
Második gyereknél elfogadtam minden felajánlott segítséget és 2 hetet volt itthon a férjem, 2 hetet anyukám, megint 2 hetet a férjem (melóból elengedték: covid-helyzet nyomai) és 1 hetet apukám. A szüleim nem aludtak nálunk, főleg a nagytesóval foglalkoztak (pl. vitték játszira, futóbicizni), de ha kértem, a kicsit vették át, hogy tudjak a nagynak esti mesét olvasni. Nagyon nagy szerencsém volt velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!