Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért választja sok anya...

Miért választja sok anya önként a magányt?

Figyelt kérdés

Több anyuka ismerősöm is van aki nem megy sehova a napi magányos sétán kívül. Az egyik nekem legutóbb el is panaszolta, hogy nem jó állandóan otthon meg kéne a kicsinek a közösség. Közben bárhová hívom, mindig van kifogás. Alszik a gyerek, nyűgös, most sétáltak... Stb. Még játszira se megy el vele mert "még csak hintázni tudna az meg van otthon is".

De tényleg több anyukánál is tapasztaltam ezt. Miért jó ez nekik? Vagy ha nem jó mert ugye panaszkodnak akkor miért nem változtatnak?

2021. okt. 13. 12:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%

Mert introvertáltak.

Ők maguk nem igénylik annyira mások társaságát, sőt kerülnék, közben meg gyötri őket a hűntudat, hogy ezzel biztos rosszat tesznek a gyereknek.

Én is hasonló vagyok, úgy oldom meg hogy vannak magányos napok, nem megyek el minden programra másokkal, de azért elmegyünk néha.

A panaszkodás meg megszokás, én nem panaszkodok jogy többet kéne menni, mert még a végén tényleg többet kell menjek.

Egyébként kedvelem a többi anyukát, nem azzal van a baj, de nekem sok az emberi társaság (és kevés egy babáé) így az arany középút az, ha vagy a férjemmel megyünk családilag, vagy magányosan sétálok a gyerekkel közben mutogatok neki amit tudok, esetleg 1 + anyuka.

2021. okt. 13. 13:08
 2/18 anonim ***** válasza:
22%

Ez nem introvertáltság kérdése, hanem szorongásé.

Nagyon divatos manapság introvertáltságnak hívni, mert ezzel kibúvót talál az ember, de képzeld első(meg mindenki), akinek annyira nem kellemes sokáig nagy társaságban lenni, az is gondoskodik magáról, és pláne a gyereke igényeiről, ami egy kiegyensúlyozott anya.

Az introvertáltaknak is van baráti körül és találkoznak velük! SZEMÉLYESEN! Az introvertáltak is ellátják a napi teendőket. Az introvertáltak is kiviszik a gyereket közösségbe. Az introvertáltak is szeretnek másokkal találkozni, csak nem olyan sokat, mint egy extrovertált!

Aki a gyereke igényeit nem képes ellátni, az nem a normális kategórián belül van, hanem szorong, fél, hogy mi lesz, nincs ereje, hogy összekapja magát csinosba, tart tőle mit fognak szólni, kivel kell beszélgetnie majd, miket fognak mondani, FÁRADT, kimerült, segítség kell neki! Ez nem azt jelenti, hogy ő selejtes, hanem azt, hogy segítség kell neki!!44!felkiáltójel! Ez nem szégyellni való dolog!

Nem szabad megerősítést kapniuk, hogy ez normális! Ez nem normális! Sokan éreznek így, de ez nem azt jelenti, hogy ez rendben van! Ez azt jelenti, hogy nekik ez valamiért nehezebb, segítséggel kell, de nincs ezzel baj, másnak meg más a nehezebb. Az öngondoskodás fontos!

2021. okt. 13. 13:34
 3/18 anonim ***** válasza:
86%
Mert nem akarok menni, így érzem jól magam. Ami nem azt jelenti hogy néha ne lennék magányos, amit úgy gondolom nem bűn megosztani másokkal.
2021. okt. 13. 13:35
 4/18 anonim ***** válasza:
87%
#2 Hülyeségeket írsz, én egyáltalán nem szorongok.
2021. okt. 13. 13:36
 5/18 anonim ***** válasza:
97%
Azért amíg kicsi a baba, addig ezek nem csak álkifogások. Ilyen időben max hintázni viszem be a játszóra a kislányom, nem rakom le a hideg homokba. Séta után általában evés vagy evés és alvás következik. Szerintem ne ajánl programokat. Ha jó barátnő vagy meghallgatod, és ennyi, lépj túl rajta. Csatlakozz hozzájuk egy sétára esetleg. De hidd el, nem azért panaszkodnak, hogy megoldd a problémáikat.
2021. okt. 13. 13:37
 6/18 A kérdező kommentje:
Nyilván nem bűn megosztani másokkal, de én úgy gondolom, hogy ha valami miatt panaszkodok, akkor nem érzem jól magam mégsem. A másik meg hogy amikor segíteni akar az ember (mert ugye hallja a panaszt és szeretne) akkor megy a visszautasítás.
2021. okt. 13. 13:39
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, kifelejtettem, hogy velem is ez volt. Egyszerűen nehéz volt mozogni a gyerekkel, mikor nyűgös volt nem vittem sehova, mert nehéz volt vele, nem akartam üvöltő gyerekkel menni vásárolni, barátnőzni, úgy éreztem mindenki engem figyel(mikor sírt a gyerek figyeltek is), csomó ciki dolog volt, bekakilás, lehányás, hiszti, üvöltés, kéretlen tanácsok, kettesben nem ment, nem bírtam a nyomást. A komfortzónám beszűkült egy szobára, alig volt energiám és igeszálam mászkálni, sok ítélkezéstől teljesen kivoltam, a hormonok is tomboltak, a bőröm, hajam, fogam rossz lett, minimális túlsúlyom is volt, nem szoktam hozzá, hogy lestrapált legyek, de magamat helyrehozni melós volt. Kint hideg is volt, vagy meleg is volt, nem ment könnyen. Sosem voltam nagy társasági lény, de voltak barátaim, találkoztam velük, voltam vásárolni egyedül, volt hobbim. Na ez szépen leépült a stressztől, fáradtságtól és az akkor be nem ismert szorongástól, mert hajtott a megfelelési kényszer, hogy nekem megy ez! Nem volt semmi bajom, nem voltak öngyilkos gondolataim, nem akartam megölni se magam, se a gyereket. Kimerült voltam és féltem mindentől, ezért elkerülő módra váltottam. A legtöbb anya ilyen.. Mellé tudjuk, hogy nagyon fontos a gyereknevelés, a legjobban akarjuk csinálni és apró dolgokat is kritikának támadásnak veszünk és a szívünkre.. az első 3 év ilyen, és olyan 4 éves korától kezdtem felszabadulni a gyereknek.
2021. okt. 13. 13:41
 8/18 A kérdező kommentje:

5

Ez a hinta van otthon is dolog még a nyár végén volt. Jó időben. És ha csak hintázik közben akkor is társaságban vannak. Akármikor kérdezem alszik a gyerek. Nem kicsi már annyira. 10 hónapos. És azért ajánlok programokat mert ő mondta hogy jajj de jó lenne neki is meg de szívesen jönne. Mert mi mindig megyünk valamerre. Viszont sétára nem csatlakozok, mert az én lányom már 2 és biztos nem menne szépen csendben csak arra amerre ő a babakocsit tolja.

2021. okt. 13. 13:42
 9/18 anonim ***** válasza:
88%
Azért 10 hónaposnál nem létszükséglet az a játszó meg gyerektársaság, ez túlzás. A társaságra azt hittem, az anyának van szüksége :D Miért kellene a tiednek csendben menni? Félig elhiszem, hogy jót akarsz. De túlzásba viszed. Azért, mert azt mondja, hogy jaj de jó lenne. Biztos jó lenne. De mi mást mondjon? Ennyi, jó lenne, de most kényelmesebb nekik máshogy. Amúgy hidd el, megoldaná.
2021. okt. 13. 14:34
 10/18 A kérdező kommentje:

Ő mondta hogy kellene a gyereknek a gyerek társaság. Meg azt hogy neki is jó lenne. Alapból én csak mondtam mikor találkoztunk hogy épp megyünk a játszóházba. Ő kezdte el ezeket magyarázni. Meg mondta is hogy szóljak és jönnek ők is. Én is azt mondom hogy igen, ha akarná megoldaná. De nem akarja. Csak ez kicsit ellentéte annak amit mondott.

Az meg oké, nem kell csendben mennie. De tuti nem fog arra amerre ő akar. Most azt meg nem fogom csinálni, hogy hisztizzen mert nem mehet amerre ő szeretne🤷

2021. okt. 13. 14:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!