Több anyuka ismerősöm is van aki nem megy sehova a napi magányos sétán kívül. Az egyik nekem legutóbb el is panaszolta, hogy nem jó állandóan otthon meg kéne a kicsinek a közösség. Közben bárhová hívom, mindig van kifogás. Alszik a gyerek, nyűgös, most sétáltak... Stb. Még játszira se megy el vele mert "még csak hintázni tudna az meg van otthon is".
De tényleg több anyukánál is tapasztaltam ezt. Miért jó ez nekik? Vagy ha nem jó mert ugye panaszkodnak akkor miért nem változtatnak?
A játszótér az mitől társaság? Nem a gyerekkel játszani mész oda?
2021. okt. 13. 15:01
12/18 A kérdező kommentje:
Miért te ha van ott ismerős akkor becsukod a szemedet és elfordulsz? Vagy 2 hintával arrébb rakod a gyereket? Hát én szoktam beszélgetni ha e gyerekek egymás mellé vetődnek. Sőt van olyan barátnőm akinek a fiával kifejezetten szívesen játszik a kicsim, így mi tudunk beszélgetni.
2021. okt. 13. 15:08
13/18 anonim válasza:
Volt valahol egy előadás youtube-on női agy-férfi agy témában, sok-sok éve láttam már. Az egyik ami megragadt belőle, és saját életemben igaznak találtam, hogy nők sokszor semmi mást nem várnak a panaszkodás hatására, csak hoyg hallgasd meg őket, és már ettől jobban érzik magukat. Férfiak pedig jellemzően akkor állnak eléd oda egy problémával, ha úgy gondolják tudsz segíteni (biztosan vannak kivételek). Szóval szerintem nem feltétlenül várja tőled, hogy programot szervezz neki. Kisgyerekkel nem könnyű elindulni, az elsővel én is nehezen indultam el, aztán ahogy nőtt és egyre jobban igényelte a programokat és a társaságot, annál többet mentünk. De attól még egy strand után 2 kisgyerekkel néha fáradtabban jövök haza, mintha itthon maradtam volna :)) Szóval lehet benne is ilyen ellentétes érzelmek vannak, jó volna a társaság, de annyi a macera, hogy inkább mégse. Szerintem ne erőltesd, lehet magától is változik, ahogy a gyerek nő és könnyebb lesz vele a logisztika, illetve jobban igényli majd a társaságot. 10 hónaposan szerintem a játszótér még nem létkérdés, aki ennyi idős babával naponta kint van, az jellemzően inkább a saját társasági életéért teszi (nem mintha ezzel lenne baj :))
2021. okt. 13. 15:35
14/18 Derjaderja válasza:
12. Nem ismerem őket, egy szaladgáló meg egy mászó gyerekkel a kettő között szoktam egyensúlyozgatni.
Persze vákaszolok ha vki kérdez vmit de ahogy látom, inkább a nagyobb gyerekesek beszélgetnek meg a homokozni szerető kisgyerekek szülei.
2021. okt. 13. 16:18
15/18 anonim válasza:
Hát szerintem hiányzik ilyenkor a társaság, de az énidő jobban. A kettő meg általában nem fér bele. Egyébként én a játszótéren elég sok barátnőt szereztem :) persze főleg, amikor már nem két centiről kellett követni a totyogóm, szóval nem vagyok introvertált. Viszont a régi barátnőim munka után értek rá ugye (vagy szintén babáztak, de messze), s amikor az enyémek kicsik voltak, az este nekem a főműszak volt etetés, fürdetés, altatás, ami után örültem, ha férjemre jutott időm. De telefonon mindenkivel nagyokat dumáltunk.
2021. okt. 13. 16:42
16/18 anonim válasza:
Szerintem szar lehet néha otthon egyedül, de lehet még szarabb a sok idióta anyukát hallgatni a játszòn. Mármint ne vegye senki magára de itt is olvasom néha h milyen anyukákkal lehet találkozni ott. Lehet, hogy volt egy két rossz tapasztalata.
2021. okt. 13. 17:42
17/18 anonim válasza:
Hogy van ez a pontozás? Leírtam a második válaszomban, hogy ez nem introvertáltság, hanem szorongás, lepontoztak a sárga földig. Kifejtettem hogy miért szorongás(vagy ha jobban tetszik félelem +kimerültség+ kevés idegszál), miért nem introvertáltság, felpontoztak 100%ra:D
Aki nem mászkál gyerekkel emberek közé, mert az kényelmetlenséget jelent számára, fél bármitől, a nehézségektől, az SZORONG! Nem pedig introvertált! Ne takarózzunk ilyenekkel!
2021. okt. 13. 18:36
18/18 anonim válasza:
Mert ne mondd meg nekem, hogy szorongok vagy introvertált vagyok, nem ismersz.
Írtam az 1-es válaszban, hogy kimegyünk, csak ritkábban, és erre meg szerinted szorongok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!