Miért is vagyok rohadék, amikor előhozom a véleményemet?
Mindig elmondom, hogy a gyerekvállalást anyagi helyzethez, és mentális szűréshez kötném. Erre mindig anyámba küldenek a nők.
Pedig.: [link]
Hát.
IQ-teszt: lehet valakinek 160 az IQ-ja és mellette rossz ember/szülő, lehet okos a matekban, de közben meg alkoholista vagy összeveri a gyerekét és lehet valki 90-es IQ-jú és csodás szülő. IQ+EQ valamivel érthetőbb.
Anyagi helyzet: ezzel meg csak amiatt nem értek egyet, mert annyira törékeny, lehet valaki ma jó helyzetben van, biztos munkával, de történik valami és nincstelenné válik.
Ilyen alapon brutálisan szubjektív lenne a végén, hogy kinek lehet/nem lehet gyereke és miért.
Arra nem gondoltál, hogy a stílusod, az ahogyan előadod magad, és a mindenki más véleményét felülíró egyetlen igazságod a probléma? Alaptényként kezelsz általad felállított ideákat, amelyek nem életszerűek a legnagyobb társadalmi és szociális rétegben.
Egyébként IQ-EQ kérdést már más is jól összefoglalta, milyen kérdéses pontok lehetnek azon a téren.
Finomíts a stílusodon, és ne hidd, hogy csak neked lehet igazad. Akkor nem leszel annyira ellenszenves.
Nincs valódi EQ teszt.
Az IQ teszt azért működhet mert nem mindenki tudja minden kértésre a választ, az eq tesztnél ezek a válaszok vagy egyértelműek, vagy az értékelésük szubjektív.
Kérdező, amit te mondasz az jogfosztás, de az az anyagimszint ahol már nem lehet egy gyereket eltartani,,már most is jogi szabályozás alatt van. Bizonyos életkörülmény alatt az állam megvonhatja a szülők gyámhoz való jogát.
7.-re.
Nincs 100%-os szűrés. Ez igaz. De még mindig jobb, hogy egy szűrőn felakad 10-ből 1, mintsem 0.
Az anyagiak pedig, nos pontosan tudod, hogy egy mérnök, orvos, IT-s, pilóta,..., SOKKAL nagyobb eséllyel fog leélni egy biztos egzisztenciális hátterű életet, mint egy lakatos, lagzis zenész,...
Erről eszembe jutott egy történet a facebookos "Örökbefogadás." csoportból, ahol egy édesanya mesélte, hogy a férje gyökeresen megváltozott miután megkapták a kisfiukat. Folyton lelépett, nem foglalkozott a gyerekkel, kérte, hogy vonják vissza az örökbefogadást. Egyszer el is csattant egy pofon (az apa pofozta meg a gyereket), ezután döntött úgy az anyuka, hogy felbontja a házasságot.
Tudod mi előzte meg mindezt? Pszichológia vizsgálat (több fordulós elbeszélgetés, pszichológiai tesztek), számtalan bemutatkozás, beszélgetés a Tegyesznél, majd az ügyintézőnél.
Mégsem sikerült kiszűrni, hogy a háta közepére sem kívánja a gyereket, alkalmasnak nyilvánították őket.
Mindemellett gyakran olvasom (ugyanebben a csoportban), hogy a pszichológus is csak a könyvből diagnosztizál, nem minden szakember jó emberismerő.
Úgy gondolom, hogy maga az ember, az ember személyisége több, mint egy IQ vagy EQ teszt. Az én IQ szintemet sosem mérték, bár tudom hogy elég alacsony lehet, van annyi önismeretem.
Mégis tisztességesen felneveltem egy kiegyensúlyozott, egészségen lelkű gyereket, holott biztos vagyok benne, hogy az általad írt szűrőn nem mentem volna át.
"Az anyagiak pedig, nos pontosan tudod, hogy egy mérnök, orvos, IT-s, pilóta,..., SOKKAL nagyobb eséllyel fog leélni egy biztos egzisztenciális hátterű életet, mint egy lakatos, lagzis zenész"
Nem sokat tudsz az életről... Tudod, mennyit keres egy orvos (pl egy 10 éve praktizáló háziorvos)? És hogy mennyit keres például egy festő maszekban? A családunk barátja már csak jövő nyárra tudott időpontot adni, annyi a munkája, ráadásul drágán dolgozik, mivel minőségi munkát végez.
Személy szerint én inkább lennék egy festő gyereke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!