Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért is vagyok rohadék,...

Miért is vagyok rohadék, amikor előhozom a véleményemet?

Figyelt kérdés

Mindig elmondom, hogy a gyerekvállalást anyagi helyzethez, és mentális szűréshez kötném. Erre mindig anyámba küldenek a nők.

Pedig.: [link]

2021. okt. 2. 14:44
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
85%

Egyébként egy lakatos pont elég jól keres, ahogy a szakmunkások közül egyre többen, mivel egyre kevesebben vannak. Orvos meg csak akkor keres kiemelkedően az átlag emberhez képest, ha magánban is rendel, amihez meg kell valami specializáció, ami plusz iskola, ami plusz pénz, szóval adott esetben 35 körül van, mire elkezd jól keresni, nők esetében akkor addig kitolódik a gyerekvállalás vagy hogy képzelted?

(#3 újra)

2021. okt. 2. 16:15
 12/35 anonim ***** válasza:
59%

Ja, akkor csak a pilótáknak meg az informatikusoknak legyen gyerekük :D Én nem vagyok egy extrém liberális lelkületű ember, tehát tőlem senki nem fogja azt hallani, hogy minden ember egyformán jó, egyformán értékes, stb, de úgy érzem, hogy te inkább el akarnád tüntetni a föld színéről azokat, akik szerinted nem elég jók vagy alkalmasak a szaporodoásra. Voltak már ilyen megmozdulások a világtörténelemben...

A férjem IT-ban dolgozik, és egyikünk sem elmebeteg, tehát valószínűleg átcsusszannánk a szigorú vizsgálati rendszereden, szóval ettől függetlenül gondolom úgy, hogy igazat kell adnom azoknak, akik bizonyos jelzőkkel illetnek, mikor kifejted ezt a véleményedet. (Amúgy ha valaki jól keres, még nem jelenti azt, hogy tud is bánni a pénzzel. Vess egy pillantást a hollywood-i álomgyár lecsúszott üdvöskéire például, vagy a hatalmas lottó nyereményeiket szinte pillanatok alatt elherdált szerencsétlenekre.)

2021. okt. 2. 16:24
 13/35 anonim ***** válasza:
20%

#11, az orvosokat azért nem kell félteni az éhhaláltól akkor sem, ha nem rendelnek magánban. Ismerek pár orvost, aki nem rendel magánban (még többet, aki igen), mégis kiemelkedő az anyagi helyzete. Oké, nem huszonéves rezidensek, de ne azért keressen valaki egy vagon pénzt, mert elvégzett egy egyetemet.

Különben meg nem nagyon van olyan, hogy x év, akár egy minimális kis rutinnal ne tudj elmenni magánba. Ne tudd meg, hogy milyen alja orvosok után is kapkodnak a magán intézmények. Elkeserítő. Lényeg, hogy joggal nem a csórók közé lettek sorolva.

2021. okt. 2. 16:31
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Hogy jön ide a #MILF?
2021. okt. 2. 16:46
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
A linkelt cikkben ráadásul se az anyagiak, se az IQ nincs megemlítve, így nem is értem, hogy jön a kérdéshez. A nő egy elmeháborodott. Amúgy pedig elég csak a halálra éheztetett gyerek esetére gondolni, fényevő szülők. A te rostádon átestek volna. Gazdagok, értelmiségiek voltak.
2021. okt. 2. 16:50
 16/35 anonim ***** válasza:

13-as, én csak az alapján írom, amit a saját környezetemben látok, nem azt mondtam, hogy az orvosok éhen halnak (mint, ahogy általában, akiben van egy kis tenni akarás, szorgalom, talpraesettség, az el tud helyezkedni olyan állásban, ami mellett nem nélkülöz, függetlenül a végzettségétől), csupán a kérdező által kiemelt végzettségeket/szakmákat igyekeztem kicsit árnyalni. Úgy gondolom, hogy általában nem végzettségen múlnak a fizetések, sokkal inkább tényleg a tulajdonságokon, amiket említettem, tehetségen, alkalomadtán ismeretségi körön (nem tekinthetünk el ettől a tényezőtől sem), de ahogy egy lakatos vagy szobafestő is kereshet nagyon jól, úgy egy ügyvéd vagy orvos is rosszul, nekik is meg kell dolgozniuk a saját hírnevükért, pénzükért. Édasapám diplomás, falun laktunk, az utolsó munkahelye bezárása után sehova nem vették fel, mert “túlképzett”, szomszédunk meg kőműves, azt se tudta hova tegye a pénzét, sorra építette a saját házakat meg vette az autókat. Szóval sokszor nem a végzettség meg az intelligencia számít.

(#3 és #11)

2021. okt. 2. 17:10
 17/35 anonim ***** válasza:
27%
Mert megyünk vissza a középkorba. Mindenkinek mindenáron szaporodni kell. Nincs értelme ehhez értelmes módon hozzászólni amíg a politikai fő csapásirány kb. próbálja ellehetetleníteni a gyerektelen életet.
2021. okt. 2. 20:07
 18/35 anonim ***** válasza:
89%

Szerencsére nem te döntöd el, hogy ki szülhet. Óriási hiba lenne az is, ha ilyen nagyokosok kezébe adnák a döntést, mint te. Arra se sikerült rájönnöd a cikk kapcsán, hogy a nő a bírósági határozat után kattant be, mert az apukánál helyezték el a gyerekét. Vagyis olyan zavart állapotba került, ami se IQ, se EQ, se anyagi helyzet alapján nem jelezhető előre. Egyiknek sincs hozzá semmi köze.

Mielőtt félreértéd, én is csúnyakat gondoltam, miután elolvastam a cikket, de az okoskodásod, pont nem jó semmire.

2021. okt. 2. 20:09
 19/35 anonim ***** válasza:
Teherbe!
2021. okt. 3. 13:47
 20/35 anonim ***** válasza:
76%

Ez szép és jó,

De hogy valósítanád meg? Aki nem üti meg a mércét, mégis terhes lesz valhogy, azt kényszer abortuszra küldöd? Ez semmivel nem jobb ám, mint az ab. tilalom egyes helyeken. Szerintem addig jó, amíg az ember ezt saját hatáskörben eldöntheti, hogy akarja-e vagy sem, és hogy mit áldoz fel érte. Az anyagi helyzet meg relatív, rengetegen kapnak kicsivel minimálbér felett de a vàgyott gyereknek megadnak mindent, más dolgokon spórolnak. Meg van olyan is, aki a világ minden pénzét is elkölti, de nem feltétlen a gyerekre. Plusz az anyagi helyzet változó, nem egy ember szedte magát össze pont a gyerek miatt, pl. Mikor a nő terhes lett nem volt semmi, aztán szép lassan összeszedték magukat, már azóta 3x olyan jól élnek mint én gyerek nélkül, és van már második is. Az ember személyisége is fejlődhet, vagy romolhat a gyerek által, van olyan is aki vàgyik rá, megvan mindene hozzá, aztán összejön és mégsem ilyen lovat akart…rgo jön a depresszió, alkohol, stb, gyerek elhanyagolva :/. Ha ezt ilyen fekete-fehéren meg lehetne mondani, hogy kinek való és kinek nem, akkor szuper lenne, de ez egyrészt szubjektív, másrészt változhat. És nem akarnék olyan világban élni, ahol a magánéletet ennyire korlátozzák, mert az diktatúra lenne.

2021. okt. 4. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!