Közel 50 évesen változhat valakinek a véleménye a gyerekvállalásról?
A férjem 47, én 28 éves vagyok (tudom tudom).
Már a kapcsolatunk első évében tisztáztuk, hogy egyikünk sem szeretne gyereket. Igaz, hogy én akkor még éppen 18 voltam, de tudtam, hogy ez bennem nagyon nehezen lenne megváltoztatható döntés.
Így is lett, közel 11 együtt töltött év után sem gondoltam meg magam. Boldog vagyok az életünkkel teljes mértékben.
A férjem viszont egyre többször felhozza, hogy "mi lenne, ha..." . Meg hogy ő még most, 50-hez közel is mennyire fitt (ez tényleg igaz). Hogy neki meg sem kottyanna még egy gyerek most és mennyire jó lenne. Egyre többször fáraszt ezzel, mintha attól meggondolnám magam, hogy mennyire cuki a baráti társaságban az egyik kislány például.
Nem tudom eldönteni, hogy ez most egy hirtelen jött fellángolás neki, mert az utóbbi 1-2 évben több kisbaba is született a környezetünkben, vagy ő tényleg közel 50 évesen akar éjszakázni, pelenkát cserélni?
Simán meggondolhatta magát. Későn érő típus.
Ülj le vele beszélni. Komolyan és határozottan mond el neki h te továbbra sem vágysz gyerekre.
Simán lehet, hogy meggondolta magát. Sok ilyet láttam, bár itt a legtöbbször nem arról van szó, hogy az 50 körüli személy elkezd vágyni arra, hogy éjszakázzon és a többi.
Általában beüt egy válságérzés, az elkerülhetetlen elmúlás gondolata. Átértékelődik az élet és a fontos dolgok, amikor már egy bulis éjszaka vagy a (bocs a kifejezésért) fiatal barátnő jelenléte sem kompenzálja az öregedés jeleit, a barátok is egyértelműen a család felé húznak. Ilyenkor sokaknál jön egy érzés, hogy "most vagy soha", legyen meg az utód, a vérvonal mentés, ne legyen hiábavaló az élete és teljes egészében felejthető. Egy férfi még ugye úgy ahogy nemzőképes lehet 50 felé is, nőknél ez az érzés inkább 40 körül jön el és üt be, ott szokott hasonló végbemenni.
Persze szerencsétlen körülmény, ha te nem akarsz gyereket, de csak annyit tudsz tenni, hogy tudatosítod, hogy ahogy korábban is, most is komolyan gondolod. Ő már csak elfogadni tudja ezt, kétlem hogy egy 50es férfi majd elhagy egy random idegenért abban a reményben, hogy egy fiatal nő szül neki. A valóságban az 50 körüli férfiak közel se olyan kelendőek, mint amennyire képzelik magukat.
Az idő mégis minket igazol, úgy látszik.
A pénznek pedig semmi köze a házasságunkhoz (szerencsére).
Ez aranyos, de azért egy Vin Diesel típust én se rugdosnék ki magam mellől. Még úgy sem h az apám lehetne 😉
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!