Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » CSOK nélkül is ugyanannyi...

CSOK nélkül is ugyanannyi gyereket vállaltál volna?

Figyelt kérdés
2021. okt. 19. 06:45
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
24-es, itt név nélkül megtehetnék, úgysem derülne ki, egyébként a valóságban én azért hallok/látok ilyet is, olyat is. :-) Kíváncsi vagyok.
2021. okt. 19. 10:30
 32/39 anonim ***** válasza:
65%

Mindenképp akartunk második gyermeket. Már rég próbálkoztunk a másodikkal mikor felvettük a csokot 2 gyermekre.

Azóta megszületett a harmadik is,mert szerettünk volna még egyet.

2021. okt. 19. 10:37
 33/39 anonim ***** válasza:
41%

Aki számára drágák az ingatlanok, nyújtózkodjon addig, ameddig a takarója ér. Be kell látni, hogy akkor nincs gyerek, vagy max egy, akit el tud tartani abból, amije van. Nem a semmire meg mínuszra gyereket csinálni, csak mert "nekem 3 kell!" Az ember mindenáron keresztülviszi az ostoba önző akaratát, nem nézve a körülményeit.

Azt a 3 gyereket valamiből el is kell tartani minimum 18 évig, arra nem elég egy kacsalábon forgó házikó.

2021. okt. 19. 10:49
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem mindig ilyen egyértelmű. Barátnőméknek például 2 gyerekük volt, amikor bejött a CSOK. Mivel amúgy hármat akartak, beígérték a harmadikat. Csakhogy a harmadik nem jött. Aztán eljutott abba a korba, hogy már lemondott volna a harmadikról, mert annyi idősen már nem akart volna, de ugye akkor már ott volt a CSOK, amit vissza kellett volna fizetni...Szóval lesz harmadik, nemsokára születik. Akkor most a CSOK-ért vállalt, vagy nem🤷
2021. okt. 19. 11:07
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
30: igen, kamu, csak pont ezaz, hogy már annyira feltornázta az árakat, hogy ezek nélkül kb esélyed sincs labdába rúgni az ingatlanpiacon. A CSOK meg a babaváró előtt, támogatások nélkül könnyebb volt ingatlant venni, mint most a támogatásokkal együtt. Azok nélkül meg az átlag számára esélytelen. Nekünk 2019-ben még sikerült, most már nem menne, akkor is jó nagy mázli kellett hozzá.
2021. okt. 19. 11:11
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

28as vagyok. Ez így van, ahogy a 35-ös írja. 2016-ban 5 millióért vettünk telket (most ezen a településen 12 körül vannak, ha egyáltalán talál az ember) és 22 millióból építkeztünk. Most ugyanezt a házat 38-40ért tudnánk felépíteni. Tehát 27 vs 50 - és a fizetésünk annyit azért nem nőtt...a megtakarításaink meg pláne nem.

Én senkit nem irigylek akinek most kell lakást/házat vennie és nincs szülői vagy bármilyen segítsége vagy egy jó zsíros állása.

2021. okt. 19. 12:13
 37/39 anonim ***** válasza:
74%
Összeegyeztettük a kettőt. 1 gyerek már volt, terveztük a másodikat, és akkor vettünk házat. Így 2-re kértük meg a CSOK-ot, plusz felvettük a babavárót, mert akartunk lakáshitelt de ez tűnt a legkézenfekvőbbnek.
2021. okt. 19. 12:26
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ugyan úgy egy gyereket
2021. okt. 19. 12:55
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Én egész biztosan három gyereket szeretnék, de mivel még csak most várom az elsőt tudom, hogy teljesen a vakvilágba álmodozok. Ha megvan a kettő, és iszonyatosan szeretnénk harmadikat, akkor majd átgondolom a csokot (ha még akkor is lesz) de mi van pl ha az egyik beteg lesz, és nem tudunk többet bevállalni? Vagy ha egyszerűen csak meggondolom magam?
2021. okt. 19. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!