CSOK nélkül is ugyanannyi gyereket vállaltál volna?
Figyelt kérdés
2021. okt. 19. 06:45
21/39 anonim válasza:
Igen. 2 gyereket terveztünk és egy volt már, amikor felvettük.
22/39 anonim válasza:
Ettől még meg tudja válaszolni,elvégre nincs kővé vésve,hogy most nem vállalhatnak még akár a csok miatt.A 3 nagy nekem is még bőven a csok előtt született,a 2kicsit mégsem az miatt vállaltuk,hanem mert sikerültek úgy a terveink,hogy bevállalhattuk őket,és vágytunk rájuk.
24/39 anonim válasza:
Ugyan kérdező. Ki vállalja fel őszintén, hogy megélhetési szaporodó? :D
25/39 anonim válasza:
Igen! Felvettük de már menetközben amikor terhes voltam.
26/39 anonim válasza:
Nem azért fogok még szülni, mert CSOK, hanem azért veszem fel a CSOK-ot, mert eleve sok gyereket tervezünk, az ingatlanárak meg amúgy is az egekben vannak és minden segítség számít. Már van egy kislányunk, már próbálkozunk a tesóval, és közben keresünk valami értelmes ingatlant, mert jelenleg 1,5 szobás lakásban élünk, ami finoman szólva sem ideális egy kétgyerekes családnak. Ha nem lenne CSOK is 3(-4?) gyereket szeretnék. Nem mondom, hogy az a hatalmas 2,2M forintos támogatás (ennyi jár használt házra/lakásra 3 gyerek után) fog minket a lakhatáshoz hozzásegíteni, amikor a számunkra elfogadható ingatlanok 80-90M forinttól kezdődnek (és ez is erősen kompromisszumos), de ha már adják, akkor én nem fogok ebből elvi kérdést csinálni. A gyerekek tervezett számában ez az összeg nem fog változtatni.
27/39 Derjaderja válasza:
Amúgy sajnos az Előző írása jogos. Annyira felmentek az ingatlanárak és a mesteremberek díjazása, hogy régen a támogatások nélkül került mindem annyiba, mint most támogatással.
Már azért kell szinte felvenni, hogy azt meg tudd engedni, ami amúgy kijött volna a penzedből...
28/39 anonim válasza:
Mi a legjobb időablakban vettük fel, 2016ban amikor még ért is valamit.
Férjemnek már volt két gyereke, őket beszámítva felvettük egy gyereket bevállalva. Egyébként kettőt szerettünk volna, de egy után rájöttünk, hogy ennyi a kapacitásunk. A csok kipipálásához meg elég volt.
29/39 anonim válasza:
Nekem kettő van. Ebből mondjuk elég egyértelmű, hogy nem hajtottunk a csokra :D A a második 2019 januárban született, júliustól volt babaváró, erről jól lecsúsztunk, de ez se motivált, hogy legyen harmadik. Szóval igen, határozottan állítom, hogy nálunk ezek nem befolyásolták a gyerekek számát :D
30/39 anonim válasza:
A CSOK csak egy kamu. Azért vezették be, hogy felpörgessék az építőipart, ami meg is történt, de hatalmas áremelést generált. Tehát nincs előnye a felvevő számára, mert már elinflálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!