CSOK nélkül is ugyanannyi gyereket vállaltál volna?
Ez egy érdekes kérdés, szoktam gondolkodni rajta, bár mi nem vettünk fel CSOK-ot.
Mindig nagy családot szerettünk volna minimum 3, de inkább 4 gyerekkel. A második után viszont láttuk, hogy nekünk eddig terjed az energiánk, és fájó szívvel ugyan, de nem vállaltunk több gyereket. Ez még a csok előtti időben volt. Viszont még egy gyerekkel is olyan lelkesek voltunk, hogy nekünk sok kell, hogy simán beígértük volna előre, így aztán muszáj lett volna bevállalni a harmadikat is.
Annak azért örülök, hogy nem így alakult, vacak lehet muszájból szülni.
Nem vettünk fel csok-ot. Én a támogatásokkal úgy vagyok, hogy ha belepasszolnak a terveinkbe akkor igénybe vesszük, ha nem akkor nem.
Ha pl. adnának kedvező lakáshitelt, de kikötés, hogy a házunk hupililára kell festeni, mi meg nem is preferáljuk ezt a színt, akkor nem fogom azért hupililára festeni a leendő házinkat, hogy a banktól kapjunk rá pénzt.
A csok amúgyis rizikós, mert egy biológiai folyamatra építi a feltételeit. Abba senki nem gondol bele, mi van, ha nem jön össze a gyerek. Vagy nem annyi jön össze.
Igen, mivel fel se vettük. Első gyerekünk már megvolt, amikor lakást vettünk, de akkor még csak ~300e járt volna utána (utána emelgették használtra is) és bajos lett volna az ügyintézés. Annyi plusz kört kellett volna futni, hogy nem érte meg. További gyereket pedig előre nem mertünk.
2 lett végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!