Hogy tudják megcsinálni azt az anyák, hogy edzenek, dolgoznak, házartást vezetnek, a gyereket ellátják? És én miért nem bírom ellátni az en feladataimat, ami kimerül a háztartás vezetésében és a gyerek ellátásában?
Én sehogy, még szuperférjjel sem. Ez van.
Gyerekek, háztartás oké, edzés nuku (max. annyi, hogy biciklivel járok, de csak heti 2-3*5 km), dolgozni most kezdek újra, de előre félek. Nagyobbikat heti ötször fejlesztésre kell cipelnem (3-szor DE, 2-szer DU), ezeket majd le kell csúsztatnom, na de hova? Közben terv szerint a kicsit az apja rendezi majd. Együtt alig leszünk, szerintem a stressz esz majd meg.
Milyen háztartást kell vezetni?
Betenni a mosast, porszívózni? Minden automata, mégis erre hagyatkoznak állandóan, hogy háztartás vezetés istenem...
Tán allataid vannak akiket el kell latni minden nap, meg takarmány, nem?
Nagyon jó, hogy férje is mindenkinek olyan van, hogy napi 8 óra munka aztán semmi dolga, csak mosogatni. Merzlt kiveszi a részét. Ti meg orthon vagytok egész nap és inkább megvárjátok mig megcsinalja ő. Grat.
Totyogó mellett szerintem akkor tudsz dolgozni, ha nagyi vigyáz rá vagy bölcsibe adod. Háztartás, 2x3 óra játszótér vagy séta vagy némi otthoni torna vele együtt és totál edzésben vagy.
Nekem már kisiskolásaim vannak, és sajnos egyedül vagyok velük, de mivel itthon lehet őket hagyni kicsit, pl. amíg boltba megyek, na meg némi zsebpénzért tudnak házimunkát is csinálni :) , 8 óra home office munka mellett (amibe azért annyi belefér, hogy kirakok napi egy mosógépet) is egész sok időm van. Persze azért ez hektikus, mert sokszor akad túlóra (most szívtam a hétvégén éjszaka is... ), meg délután heti 3x vinni kell őket edzésre. Ja főzni csak hétvégén szoktam, hétköznap vacsorára max. mirelit vagy tojás, tészta, amik 10-20 perc alatt kész vannak, s nem kell mellette állni, de szendvicset csinálnak maguknak.
24: manapság ritka a háztartásbeli anyuka. Amit írsz, az működhet a gyerek első 2-3 évében, aztán anyu is húz dolgozni. Akkor milyen jó is az, hogy az aranyember hazamegy, felteszi a lábát a dohányzóasztalra a tv előtt, anya meg megszakad még munka után a minden másban, mert az elmúlt években beálltunk arra, hogy apának semmi dolga. Tényleg nagyon igazságos.
Mondjuk én spec mindkét gyerek mellett dolgoztam itthonról már babakoruktól, úgyhogy igen, elvártam, hogy a férjem is csináljon itthon valamit. Tudom, én vagyok a megtestesült házisrákány :D
"Milyen háztartást kell vezetni?
Betenni a mosast, porszívózni? Minden automata, mégis erre hagyatkoznak állandóan, hogy háztartás vezetés istenem."
Na, hát én sem mondom, hogy bele kell gebedni a háztartásba, de amit te írsz, az meg a ló másik fele. Milyen igénytelen kupleráj van ott, ahol ennyi a házimunka?
Persze, a mosógép automata, de aztán ki kell teregetni, beszedni, hajtogatni, elrakni a ruhákat, mondjuk egy héten háromszor. A mosogatógépet ki is kell ám pakolni. Főzni heti 3-4 alkalommal, esetleg sütni is néha. Olykor bevásárolni.
Főzés közben/után rendbe rakni a konyhát, letörölni a pultokat, a dohányzóasztalt. Kicsi mellett azért minimum kétnaponta porszívóni, mert kúszik-mászik, mindent felenne a földről. Heti kétszer felmosni, nekünk 110 nm a, ház, ez elpakolással, vízcserével minimum 30 perc, de néha több.
És akkor ezek még csak a napi jellegű feladatok voltak, mindig akad valami nagyobb meló is. Ma például a fürdőt+kis wc-t vágom rendbe, vízkőtelenítek, fertőtlenítek, felmosok, ez így kúszó baba mellett simán megvan 2-3 óra is. Holnap függönyfüggönyt mosok, ablakot puculok. Azt követő nap megint lesz valami. És igen, van kert meg veteményes is.
Szóval,én se házimunkázok egész nap, de megtehetném, hiszen munka mindig van, és nem annyi, hogy berakom a mosást.
"elvégre az a dolga, ellátni a családját, a férj pedig eltartja magukat."
Normál esetben egy nő kap gyedet, ergo nem kell eltartani, hiszen jelentősen hozzájárul anyagiakban is háztartáshoz. A gyedet meg nem háztartásvezetésre, hanem gyereknevelésre kapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!