Miért lett az a megszokott Magyarországon, hogy a nők szülés után 3 évig nem dolgoznak, csak a gyerekkel meg a háztartással foglalkoznak?
Vannak országok, államok, ahol 4-6 hónap után vissza kell menni dolgozni, mert nem kap az anyuka semmiféle támogatást. De van olyan, ahol 4 hét múlva vissza kell menni, annyi a szülői szabadság. Nyilván ez eleg durva, főleg egy fizikai dolgozó esetében, mert 6 hét a gyerekágyas időszak. Valakinél 6+ hétig is eltarthat a vérzés.
De azért a 3 év az sok szerintem. Ha meg több gyerek van, akkor meg mégtöbb. Plusz még megy a hiszti, mert kevés a csed, gyed, gyes.
Miért alakult ki Magyarországon az, hogy 3 évig otthon kell lenni a gyerekkel?
Vannak országok, ahol háztartásbeliek a nők.
Vannak országok, ahol a munkahelyen van gyerekmegőrző.
Vannak országok, ahol a friss anyukákat 4 órás munkaidőre veszik fel.
Soroljam?
Nem kell. Aki akar visszamehet dolgozni. Sokan nem maradnak 3 évig max 2. Mert a gyes tényleg ló 🌳sz. És sztem sokkal jobb ez így. Így nem kell 1 éves kor előtt erőszakkal elválasztani a szoptatott gyereket. Így láthatja az anya az első lépést, hallhatja az első szót... Stb.
+Azért külföldön sok helyen van munkahelyi bölcsi, szoptatási szünet munka közben.... Stb
A szocializmusban ugye a cél a teljes foglalkoztatottság volt, aminek ugye a kapun belüli munkanélküliség is eredménye lett. Na most ilyen helyzetben nem gáz, ha anyuka három évig otthon marad nem dolgozva, viszont a gyereknek meg direkt jó.
Én legalábbis erre tippelek, hogy ezért alakult ki.
Ha úgy döntenek, akkor maradhat apa is otthon gyeden, gyesen stb..
Jó hergelni a népet nyomika? Nincs jobb dolgod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!