Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek mennyit, és miben segít...

Kinek mennyit, és miben segít otthon a férje?

Figyelt kérdés

Mióta meg van a gyerek többet besegít, vagy nem? Milyen munkája van?

Bocsánat a fura kérdésért, de az én férjem egyszerűen semmiben nem segít nekem. Teljesen enyém a háztartás, és a gyerek. Mindig azzal jön, hogy ő dolgozik, ő keresi a pénzt... Nekem csak a családi a bevételem, mert a gyedet is ő veszi fel, mert így többet kapunk. Irodai munkája van.

2021. júl. 20. 11:28
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
7%
Mit kellene segítenie? Egész nap otthon vagy a gyerekkel, ő meg dolgozik.
2021. júl. 20. 11:31
 2/38 anonim ***** válasza:
87%
Ugyan ez. És sok ismerősnél is sajnos. 🙄 Még annyit se csinál mint előtte. Jó ha a gyerekkel hajlandó foglalkozni míg én csinálom a dolgom. És amikor még sokat éjszakáztam a gyerekkel azt mertem egyszer mondani, hogy fáradt vagyok. Erre elkezdte hogy ugyan mitől. Hiszen én nem is dolgozom.
2021. júl. 20. 11:31
 3/38 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk nem segít, hanem végzi a dolgát ő is ugyanúgy. Ahol csak tud, mindenben nagyon igyekszik, ahogy én is. Egyedül a főzést nem csinálja, de nem baj, azt úgyis én szeretem.

Fürdésnél, esti rutin dolgoknál mindent elkészít, takarítást hétvégén együtt csináljuk, bevonjuk a gyereket is a munkába az ő szintjén, szeret segíteni nekünk.

Férjem kinti munkákat, barkácsmunkát is csinál pluszban, ha szeretnék elmenni fodrász, masszőr, barátnőzni, megbeszéljük, mikor tud vigyázni a gyerekre, mindig megoldjuk valahogy. Simán van időm tanulni, tornázni is, nagyon jó férj és apa szerencsére. :)

2021. júl. 20. 11:39
 4/38 anonim ***** válasza:
89%

Milyen gör.ny hapsik vannak.

Az én férjem, mikor újszülött volt a fiam nem merte megfogni, meg ameddig nyeklett nyaklott a feje. De mihelyt erős lett a babazasbol is kivettem a részét, a háztartások ne is beszéljünk. Nemrég született a 2., és hát ugyan olyan mint eddig. Most a naggyá ő foglalkozik többet.

2021. júl. 20. 11:40
 5/38 anonim ***** válasza:
88%

Hétköznap nem sokat, mert gyakorlatilag alig van itthon.

Kamionsofőr, napi haza járós, de korán reggel megy, amikor mi még alszunk, este 6-7 között jön haza, akkor gyors fürdik, eszik, utána picit játszik a gyerekekkel, de ők meg fél8 körül fürdenek, szóval nincs sok ideje velük lenni.

Hétvégén viszont többet tud “segíteni” és a gyerekekkel lenni.

Délelőttönként elviszi őket fagyizni, dédiékhez, ide-oda, addig én gyors tudok haladni itthon a házimunkàval, főzéssel, vagy elmegyek szoliba, bevásárolni, ilyesmi. A fűnyírást, kert rendezést általában ő csinálja minden hétvégén, de mondjuk én meg kimondottan szeretek füvet nyírni, kikapcsol, így néha én nyírom, ő van a gyerekekkel. Házimunkát alapvetően nem nagyon csinál, de ha megkérem valamire, akkor megcsinálja.

Én csinálom itthon a munka nagy részét, de ő meg nagyon sokat dolgozik!

2021. júl. 20. 11:44
 6/38 anonim ***** válasza:
89%

Nekem sokat segít. Esztergályos, cnc programozó a szakmája, reggel 5-kor megy el és kb délután 3-4 körül szokott hazaérni. Ameddig kisebb volt a gyerek, az esti fürdetés fixen mindig az övé volt. Most nem, mert a gyerek engem akar épp. De pelenkázta, elvitte sétálni, megetette mikor már tápszeres volt stb. Gyakran ő dobja össze a vacsorát. Hétvégén nem dolgozik, akkor szokott a ház körül segíteni, pl szó nélkül ki vagy bepakolja a mosogatógépet, felporszívózik, besegít főzésnél stb. Meg a ház körüli dolgokat is ő csinálja, pl füvet nyír, ilyesmik. Most várjuk a 2.babát és sajnos veszélyeztetett lettem, így többet segít. Persze nem várom el, hogy munka után egyből legyen meg, nem problémázok azon ha valami csak hétvégén lesz megcsinálva. Meg nálunk nincs ilyen pénzbeli problémázás, mindketten jól keresünk, nincs ilyen hogy ki hozza haza a napi betevőt.

Ne haragudj, de én nagyon kiakadnék ha ilyen lenne a férjem. Ezt mindenképpen meg kell beszélnetek.

7/38 anonim ***** válasza:
93%

Nekem a férjem mindig mindben segített, sőt én is úgy fogalmaznék h csinálja a dolgát.. Sőt ha en dolgoztam keso estig keres nelkul megcsinálta a háztartást, főzést… Egyebkent mérnök, nagy pozícióban, szoval van rajta épp eleg munkahelyi nyomás..

Jelenleg a kertben kb mindent ő csinál, szoktam segíteni kis kertben gyomlálni de azt szeretem. Megfőz, porszívózik, felmos. Egyedül a mosást nem vállalja :)

Babánk még csak pocakban, de biztos vagyok benne h abból is ki szeretne venni a részét..

8/38 anonim ***** válasza:
65%
Mindenben is. Mos, főz, takarít, pátyolgat engem. Imádom 🥰🥰🥰
2021. júl. 20. 11:46
 9/38 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm hogy leírtátok.

Ezek szerint sokaknak segít, de ahogy írjátok a dolgát csinálja.. én hiába mondok neki bármit, nem csinálja meg. Mi panelban lakunk, így kerttel nem kell foglalkozni.

2021. júl. 20. 11:51
 10/38 anonim ***** válasza:
100%
Hétköznap nem sokat, mert alig van itthon. Hétvégén a kertet ha kell, ő intézi, sütni-főzni nagyon szeret, sokszor hétvégén ő csinálja. HR igazgatóként dolgozik, nagyon sok ideje sajnos nincs. 2 gyerekünk van.
2021. júl. 20. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!