Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek mennyit, és miben segít...

Kinek mennyit, és miben segít otthon a férje?

Figyelt kérdés

Mióta meg van a gyerek többet besegít, vagy nem? Milyen munkája van?

Bocsánat a fura kérdésért, de az én férjem egyszerűen semmiben nem segít nekem. Teljesen enyém a háztartás, és a gyerek. Mindig azzal jön, hogy ő dolgozik, ő keresi a pénzt... Nekem csak a családi a bevételem, mert a gyedet is ő veszi fel, mert így többet kapunk. Irodai munkája van.

2021. júl. 20. 11:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Osztom a 21-est, a legtöbb férfit a nők rontják el, vagy az anyjuk, vagy a feleségek. Sok nő a kezdeti rózsaszín ködben mindent megcsinál, azt is amit nem kéne és teljesen kiszolgálja a férjét. Aztán a köd alább száll, lesz egy-két gyerek, a nő elfárad és elkezd veszekedni a férjével, hogy mégis miért nem segít, miért nem csinálja a dolgát. Hogyan, hogyha sose volt? És ebből lesznek a nagy sértődött harcok, válások. Sokkal egyszerűbb az elején letisztázni a szabályokat.
2021. júl. 20. 12:53
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

21 vagyok, én meg osztom a te véleményedet 22-es.

Tesóm mai napig kapja az anyóstól, hogy miért nincs a kisfia kiszolgálva. Az a baj, hogy tesóm már végigszenvedett 10 éves egy gyermekemberrel akit ki kellett szolgálni, nem fogja mégegyszer ezt a hibát elkövetni.

2021. júl. 20. 12:56
 23/38 anonim ***** válasza:
85%
Hát nálunk pl a férjem sokmindent megcsinált mielőtt gyerek lett. Azóta meg... Úgyis csak itthon vagyok, csináljam csak meg. Ezt hozta otthonról. Mert az anyja nem dolgozott, mindent megcsinált az apja meg el is várta. Sokat veszekedtem már vele ezen. Akkor egy darabig csinálja aztán megint nem.
2021. júl. 20. 12:57
 24/38 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk amit érek, megcsinálok napközben, de a gyerek az első, nem a háztartás (nincs is olyan patika rend/tisztaság, mint gyerek előtt). Előtte is megosztottuk a házimunkát, most is így van. Mindkettőnk elve, hogy nekem most a gyerek és a háztartás a ,,munkám", de csak 8-5-ig, amíg ő is dolgozik. Ha hazaér, onnantól minden közös, ő játszik vele vagy elpakol, vacsorát csinál, stb. Éjjel én kelek a babához, de szoptatom, neki nem is lenne értelme.
2021. júl. 20. 13:06
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy a nők rontják el saját maguknak. Munkahelyemen van egy pár. Suliban jöttek össze, 22-23 évesek, együtt jöttek ide dolgozni, ugyan azt csinálják. Mégis a kiscsaj intézi minden nap az ebédjüket, ő főzi, elhozza (nem élnek együtt még), megterít, utána elmosogat. A csávó csak leteszi a seggét a meleg kaja mellé, zabál, aztán távozik. Én meg csak így nézek, hogy mi a f_sz...

De van olyan barátnőm is, aki viháncolva meséli, hogy ha ő hétvégén takarít, akkor inkább elküldi a férjét horgászni, hogy ne legyen útban. Szintén fiatalok, húszas éveik végén.

Másik barátnőm reggel 7től van hogy este 8-9-ig dolgozik. Ő rendelné a kaját a szomszédos étteremből, de azt a férje nem hajlandó megenni, csak a házi kosztot. Olyan szinten cseléd, hogy van, hogy szendvicset vagy mikrózott virslit eszik ebédre, mert amit az előző napi főztjéből eltett magának ebédre, azt éjjel a férje kizabálta a hűtőből. És ez se egyszer fordult már elő.

És igen, ezt a hozzáállást adják tovább a gyerekeiknek is.

2021. júl. 20. 13:18
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem anyja is úgy gondolkodik, hogy a fiúk ne végezzenek otthon női (? pff) munkát... (Mi is a női munka pontosan? Amiről a férfiak annak idején úgy döntöttek, hogy nincs kedvük csinálni. Oké, más volt a felállás, amikor a férfiak kint dolgoztak a földeken, az asszonyok meg az egyéb teendőket intézték, de azért ennek az időnek már bőven vége van.) Úgy nyalja ki mindenkinek a kis hátsóját otthon, hogy egyébként 8 órában dolgozik. Szerencsére a párom nem lett olyan tunya, mint az egy ilyen anyánál borítékolható lenne (bár van rajta mit csiszolni), de az hétszentség, hogy nem hagyom, hogy a lányom azt tanulja meg, hogy az anyuka a cselédje az egész családnak, és nőként jobb ha erre kondícionálja magát... Akinek az jólesik, hogy a férje még felöltözni sem hajlandó nélküle, az csinálja csak, váljék egészségére. Ha nekem lesz majd fiam, akkor ő is ki fogja venni a részét a házimunkákból (nyilván korának és képességeinek megfelelően), nem hogy majd meglett férfiként cselédként fog tekinteni a nőkre.
2021. júl. 20. 13:29
 27/38 anonim ***** válasza:
89%

Többnyire én viszem a háztartást és a gyerek ügyeit is én rendezem, de ha megkérem valamire akkor szó nélkül megcsinálja. Illetve ha látja, hogy fáradt vagyok és épp szalad a lakás mert semmi energiám nem volt rá, akkor szintén szó nélkül összepakol, rendezi a konyhát, kitereget, stb.

Tudja milyen itthon a lányunkkal és soha fel sem merült benne, hogy lógatom a lábamat.. ha valamiért van itthon feladat akkor az okkal van.

2021. júl. 20. 13:43
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából az a helyzet mint #24 írta.
2021. júl. 20. 13:44
 29/38 anonim ***** válasza:
86%
Figyelj, magadnak köszönheted. Amelyik nővel meg lehet tenni, hogy mindent ráhárítanak, azokkal meg is teszik. Ha visszamész dolgozni, akkor meg meg fogsz szakadni.
2021. júl. 20. 14:05
 30/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, mostmár megoszlanak a vélemények egy kicsit. Ha bárki félreérti, nem azt várom hogy csinálja meg helyettem, mindennap csinálom a dolgom, de mondjuk néha ha bedob egy mosást, vagy elmos pár tányért, letörli az asztalt, abba nem hiszem hogy munka mellett is beleszakadna.. amikor dolgoztam, akkor is mindent nekem kellett, pedig napi 13 órákat dolgoztam vendéglátásban (2 nap melo 2 nap szabi, hétvége is beleérve). És nem érti meg amit mondok neki, ezerszer próbáltam már ezt vele megbeszélni, hogy nem tudok egyszerre annyi mindent csinálni, néha segítsen. Nem tudom, hogyan tudnám ezt még átbeszélni vele, mindig mondom ezt neki, de lassan már egyik fülén be, másikon ki.
2021. júl. 20. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!