Kinek mennyit, és miben segít otthon a férje?
Mióta meg van a gyerek többet besegít, vagy nem? Milyen munkája van?
Bocsánat a fura kérdésért, de az én férjem egyszerűen semmiben nem segít nekem. Teljesen enyém a háztartás, és a gyerek. Mindig azzal jön, hogy ő dolgozik, ő keresi a pénzt... Nekem csak a családi a bevételem, mert a gyedet is ő veszi fel, mert így többet kapunk. Irodai munkája van.
Először is nem segít, hanem kiveszi a részét.
Mivel napközben én otthon vagyok a gyerekkel, nagyjából elvégzem a házimunkát, de ha marad estére valami, nem esik le a gyűrű az ujjáról ha el kell mosogatni. Mivel korán kel a gyerek, én is korán kelek de a férjem is, ha épp dolgozik (kb 5-5:30-kor ébred mindenki).
Szabadnapokon hol neki, hol nekem jár hosszabb alvás, amikor ő kel a gyerekhez reggel, akkor én alszok olyan 8-ig, (és vica versa) addig ők játszanak, reggeliznek stb.
Pelenkázik is, szemetet ő viszi le, mert azt utálom, elpakol, mosogat, felseper, én porszívózok, felmosok, mosogatok, elpakolok, szőnyegtisztítózok kb 2-3 havonta, kétszer alszik a gyerek, egyszer ugye éjszaka, meg egy szundi nappal. Az egyik az övé, a másik az enyém, a fürdetés közös. Sétálni szoktunk együtt, vagy csak én és a gyerek, vagy csak ő és a gyerek.
Annyi, hogy éjjel én kelek a gyerekhez, mert nem lenne jó ha kómásan dolgozna.
Mindemellett sokat pihen, ezek nem teszik ki a napot, meg leginkább a szabadnapján van ekkora közösködés, ha dolgozik, igyekszek mindent megcsinálni, és délután pihenünk amennyire a gyerek engedi.
Munkanapokon általában hazajön 3-kor, és míg én készítem a vacsit, addig ő játszik a fiával. Közös vacsi, én elmosogatok, addig ők felmennek az emelere rohangálni, én gyors elrámolom a játékokat, és sokszor ilyenkor porszívózok. Kifejezetten kell nekem ez a 20-25 perc csend... mindeközben a szaladgálás végén elkezdi engedni a vizet, és mire felmegyek már pancsolnak, én előkészítem a pizsit, tápszert, fogkefét, és az egyikünk leteszi a gyereket.
Ennyi meg egy bambi. Korán fekszik a gyerek, szóval este 7-től pihenünk mindketten.
12.
Ez egy átmeneti állapot. 1-2-3 év után a nő is visszaáll dolgozni, akkor mi lesz a nagyon elfáradt szegény férjjel? Míg mindketten dolgoztak a gyerek előtt, akkor miért nem volt fáradt a házimunka FELÉTŐL amit illene elvégeznie??
Ez a szegény férj nehogy keresztbe tegyen otthon egy szalmaszálat mert dolgozik és fáradt egy borzasztó toxikus hozzáállás, ami megalapozza a házasságban az erőviszonyok felborulását, és a nőt az ilyen fériak, ez a hozzáállás az esetek döntő többségében házirobot sorba taszítja. Miután a gyerek oviba, iskolába jár rámarad minden, ugyanúgy mint amikor otthon volt vele.
Aztán csodálkozik a sok majomember, hogy az asszonynak arra sincs energiája, hogy felkeljen reggel, nemhogy tip top legyen a saját kedvéért, vagy lepedőakrobata amit ne adj isten élvez is.
De szerintem te egyedülállóként ebben ne nyilatkozz. Itt nem feltétlen arról van szó, hogy mit képes vagy nem képes megcsinálni a nő otthon, hanem hogy milyen családi mintát akar kialakítani a következő 20 évre.
Pont.
9
Gyerek előtt hogy volt?
Nàlam nem kell megmondani mit csináljon.
Általában kér egy listát, mik a teendők összesen
És sorban haladva mindent megcsinálunk.
Ebben nem a mindennapi dolgok vannak, hanem mondjuk, meg kell javítani a biciklet, trambulint kell rendbetenni, vagy a falat levertük
Ilyenek
Én férj szemszögből írok.
Éltem sokáig egyedül, teljesen önellátó vagyok, szóval nem idegen a házimunka tőlem, mindig is megosztottuk.
Mióta gyerek van, és a feleségem nem dolgozik, nyilván kicsit több házimunkát vállal ő, mert egyszerűen több ideje van. Én a gyerekkel csak hajnalban és az esti etetés+fürdés alatt tudok foglalkozni.
20 ez teljesen rendben is van, a probléma ott kezdődik, ha anyuci azt se mondhatja, hogy fáradt, meg a szemére veti a majomember férje hogy ő nem visz haza pénzt, és hidd el baromi nagy probléma hogy a sok mártír hozzászokatja a férfiakat ahhoz hogy semmit sem kell csinálniuk, és ez szépen megmarad később.
Tehát anya, apa dolgozik, hazamennek, apa leül kicsit gépezni, anya közben megcsinálja a vacsit, eszik a család, anya segít a háziban, majd elmosogat, pakolászik stb.
Rengeteg ilyen család van sajnos, és ezek a mártír nők azok akik szerint a gyereknek nincs dolga otthon, csak tanuljanak, pláne ha fiúk, és így adják tovább ezt az egész posványt a következő nemzedéknek.
Így van olyan ismerősöm aki 23 évesen kikérte magának, hogy kimossa és kiteregesse a ruháit, majd a húgai megcsinálják. Mert "mi vagyok én nő, hogy női munkát végezzek?" Most született gyereke, eltudom képzelni mi megy otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!