Ennyire nehéz vezetni a háztartást gyerek mellett?
Lehet, hogy túlzottan is rend mániás vagyok, de Én napi többször porszívózok, próbálok mindenhol rendet tartani, pedig elég nagy, emeletes házban élünk. Másfél éves a kisfiam, egésznap játszik, minden pakol nyilván, ami nem volt sosem baj. Vagy együtt vagy egyedül el pakolok ha mar sokáig nem nyult egy adott játékhoz, majd előszedi újra, ha szeretné. a napi rutin része a takarítás és a főzés számomra, persze a játék mellett, mert mindig a fiam az első :)
Elleneben egyre több olyan anyuka van a környezetemben, akik panaszkodnak, hogy jajj, gyerek mellett nem lehet rendet tartani, nem lehet főzni stb.
Én nem úgy tapasztaltam, hogy ez ennyire megerőltető feladat lenne (pedig várandós vagyok, mégis minden rendben van, ezt a férjem, család, barátok is megjegyzik mindig).
Miért használják a gyereket sokan 'kofogásnak'?
( egyik barátnőmnél is így van, unokatesómnál és sógornőmnél is, szóval a közvetlen környezetemben tapasztalom)
Vagy ez ennyire függene a 'neveltetéstől'? Engem anyukám mindig arra sarkallt, hogy rend legyen körülöttem, elvárás volt. Mindig főzve volt stb, szóval én azt csinálom, amit 'hoztam magammal'.
Ti mit gondoltok erről? Aki esetleg másképp csinálja, miért?
Egy percig sem mondom, hogy akinél kupi van stb az 'szar anya', csak érdekelne a másik oldal is!! :)
Sajnálom, hogy az utolsó mondatig már senki nem jutott el :)
Kedves 2-es! Köszönöm a válaszod, erre voltam igen kiváncsi, hogy pl 2 gyerekkel lényegesen nehezebb lesz-e, bár gondoltam, hogy igen :)
3-mas! Képzeld, játszik :) a fiam inkább szeret egyedül / mas gyerekkel játszani, mintsem velem :) a ház kb minden pontján vannak játékai, így bárhol vagyok, jöhet utánam ha szeretne es mindenhol el tudja magát foglalni :)
Nem tudom, én 20 évesen szültem, teljesen tapasztalatlanul is simán megoldottam. Lehet, hogy mázlim volt, de nekem nem okozott gondot.
Szerintem ott a kulcs, hogy nincs napirendje a babának manapság, az egész élet hozzá van igazítva. egyet nyikkan és borít mindent.
3, hát jó esetben a gyerek azért biztonságos környezetben el tud lenni magában is kicsit.
Az elsőt meg végképp nem értem, egy házat, lakást takarítani nem napi másfél óra, annyit meg biztosan alszik napközben a gyerek...
Szolgáld nyugodtan a lakást, ha neked jól esik, különösen hogy ha kompatibilis ezzel a gyereked. Az enyém például nem játszik el a sarokban.
Mondjuk eszem ágában nincs naponta többször porszívózni, ezt maximum benti szőröző állat esetében tenném meg, igaz arra ott a robotporszívó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!