Taxiban tényleg nem kell babahordozó egy újszülöttnek?
Figyelt kérdés
Szülés után taxival megyünk haza. Sajnos nincs autónk, a bkv-ra meg nem szívesen tenném fel a kisbabát.
Két babakocsit néztem ki. Az egyikhez van babahordozó, a másikhoz nincs. Amelyikhez van, az 20 ezerrel drágább. Emiatt az egy út miatt nem venném a hordozósat, hiszen utána már úgysem fogjuk használni. De hallottam valakitől, hogy a taxiban az ölemben is utazhat a baba. Ez igaz?
Nekünk nincs autónk. Vettem egy olcsóbb fajta, de új és jóra értékelt autósülést, hazahoztuk benne a gyereket és elajándékoztam olyannak, aki rászorul. Azonnal 5 perc alatt elvitték. Nem kellett kerülgetni, és "dobtunk"ki már nagyobb butaságra is pénzt ki az ablakon. Ezt kifejezetten úgy vettem, hogy hazahozzam a gyereket, és jótekonykodjak egyet. Pont 20e forint volt tán. Azóta vettünk egy olyat, ami 12 éves korig jó, és hamarosan veszünk autót is, na ott már mélyebben a zsebembe nyúltam.
2021. okt. 10. 12:32
52/57 anonim válasza:
van autóm.
49es
2021. okt. 10. 12:44
53/57 anonim válasza:
Ezért nem dobunk ki semmit. Anyós kidobta a hordozót és most agyalhatsz. Mi simán megvettuk, nem ezen spóroltunk, hanem a ruhákon, mert a gyerek biztonsága fontosabb mint 20 ezer Ft, hisz az csak papír...
Eszem megáll miken spórolnak az emberek, max eladó utána vaterán.
2021. okt. 10. 12:46
54/57 anonim válasza:
Ne történjen ilyen, de mi lesz akkor, ha az éjszaka közepén be kell menni vele mondjuk az ügyeletre? Akkor megint azon fogsz kínlódni, hogy olyan taxit keress, amibe van babahordozó? Vagy bekocogtok babakocsival? Tényleg valaki egy babahordozón képes agonizálni? Ahogy már írták, veszel egyet használtan, azt ennyi. Mi sem 300 m2-en lakunk, de azért pont nem a biztonsági dolgokon spórolok, mert nincs helyem...
2021. okt. 10. 13:33
55/57 anonim válasza:
A baba biztonsága érdekében kell a hordozó a kocsiba.Nagyobb biztonságba lesz mint pl a kezedben.
2021. okt. 10. 20:37
56/57 anonim válasza:
Törvény szerint nem kell babahordozó a taxiba. De a 20 ezer forint még mindig olcsóbb, mint a temetése a babának. Bár mondjuk, ha hirtelen fékez a taxi, és ennek következtében előreröpül a baba és eltörik a nyaka és belehal, akkor a babát se kell "tárolni" sehol, nem kell felnevelni, ami pénzbe kerül, stb. Ahogy így belegondolok, a temetés olcsóbb, mint felnevelni. Ne,ne gondoskpdjatok hordozóról. Vagy túléli a hazautat vahy nem. De mindenképp spóroltok velem
2021. okt. 11. 08:02
57/57 anonim válasza:
Mennyire undorító, beteg gondolkodású, ijesztgetös emberek járnak ide! Hánynom kell! Basszus, titeket is hazahoztak valahogy amikor még nem is volt babahordozó, mégis túléltétek!
Másrészt a helyedben vennék egy hordozót használtan, aztán eladnám vaterán, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretem, illetve ha más alkalommal kell kéznél legyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!