Taxiban tényleg nem kell babahordozó egy újszülöttnek?
Szülés után taxival megyünk haza. Sajnos nincs autónk, a bkv-ra meg nem szívesen tenném fel a kisbabát.
Két babakocsit néztem ki. Az egyikhez van babahordozó, a másikhoz nincs. Amelyikhez van, az 20 ezerrel drágább. Emiatt az egy út miatt nem venném a hordozósat, hiszen utána már úgysem fogjuk használni. De hallottam valakitől, hogy a taxiban az ölemben is utazhat a baba. Ez igaz?
30. Igen, célszerű már előzò nap lebeszélni, persze nehéz a zárójelentés miatt, de ha nincs más...
Én ezen a 20 ezren biztos nem vacakolnék amúgy.
Derjaderja!
Hacsak nem Alsokismackofalvan szül a kérdező, ami ugye kizárt, van taxi, nem egy, nem kell egy nappal korábban telefonálni, elég akkor is, amikor a kezében a zárójelentés.
Amennyi energiát a kifogások gyártására pazarolsz, már régen kiírhattad volna valamelyik fb csoportba, hogy szeretnél kölcsönkérni egy hordozót, amiben hazaviheted a babád a kórházból. Biztos lenne valki, aki kölcsönadja.
Lovagolsz itt azon, hogy ha veszel egy hordozót, ki kell dobni… dehogy kell. Felteszed facen eladásra, sorbaállnak érte. De te is vehetsz egyet 5000-ért, aztán ugyanannyiért el is adhatod.
A taxist nem érdekli a te gyereked, úgy fog vezetni, ahogy szokott. Viszont előfordulhat egy másik figyelmetlen sofőr, aki pont a ti taxitokba megy bele. EZÉRT kell a hordozó. De ha neked nem fontos a gyereked biztonsága, csak a kifogások gyártása, hát csinálj, amit akarsz. Majd a sírkövére is véssék fel, hogy a törvény szerint utazhatott hordozó nélkül is.
Nyáron szültem, a kutya nem kérdezte meg, van-e hordozóm. Behozták a zárójelentést, mondták, hogy mehetek, utána nem találkoztam senkivel. A férjem a folyosó ajtajáig jöhetett, kitoltam a babát a kiskocsiban és odaadtam neki, 0 ember volt a folyosón, senki nem látta, hogy hogyan távozunk.
Kérdező, van egy felesleges hordozónk, megvettünk használtan kétezerért, majd kiderült, hogy mégse passzol a talpba, amit kölcsönkaptunk. Odaadom, ha kéred, nálunk csak a helyet foglalja és egyelőre lusta voltam feltenni zero waste csoportba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!