Taxiban tényleg nem kell babahordozó egy újszülöttnek?
Szülés után taxival megyünk haza. Sajnos nincs autónk, a bkv-ra meg nem szívesen tenném fel a kisbabát.
Két babakocsit néztem ki. Az egyikhez van babahordozó, a másikhoz nincs. Amelyikhez van, az 20 ezerrel drágább. Emiatt az egy út miatt nem venném a hordozósat, hiszen utána már úgysem fogjuk használni. De hallottam valakitől, hogy a taxiban az ölemben is utazhat a baba. Ez igaz?
1. Negyed órás út, kb 6 km az internet szerint. Nyilván a taxis is óvatosabban vezet, ha baba van az autóban. Egy útra én igenis sokallom a plusz 20 ezer forintot, mert utána úgyis elajándékoznám a hordozót. Ugyanis fölösleges tárolásra nincs helyünk. Ráadásul olvastam ma, hogy még plusz szűkítőbetétet is kellene bele venni. Mindezt valóban egyetlen alkalom miatt.
2. Gyerekorvoshoz nyilván babakocsiban fogom vinni. Úgy hallottam egyébként sem jó, ha a szükségesnél többet van hordozóban a baba. Nekem is kényelmesebb babakocsiban tolni, mint cipelni az egyébként is nehéz hordozóval a karomon.
3. Ezt jó tudni. Ennek majd akkor utánajárok, mert ez jó megoldás lehet.
Kölcsönkérni nem tudok senkitől.
De akkor most a törvény szerint kötelező vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!