Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Taxiban tényleg nem kell...

Taxiban tényleg nem kell babahordozó egy újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Szülés után taxival megyünk haza. Sajnos nincs autónk, a bkv-ra meg nem szívesen tenném fel a kisbabát.

Két babakocsit néztem ki. Az egyikhez van babahordozó, a másikhoz nincs. Amelyikhez van, az 20 ezerrel drágább. Emiatt az egy út miatt nem venném a hordozósat, hiszen utána már úgysem fogjuk használni. De hallottam valakitől, hogy a taxiban az ölemben is utazhat a baba. Ez igaz?

2021. okt. 10. 04:28
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
100%
Milyen távra mentek az autóval? A babahordozó nem a szabályoknmiatt kell, hanem a biztonság miatt. Én nem sajnálnék 20ezer ft-ot, hogy az újszülöttem biztonságosan rögzítve legyen a kocsiban. Az öledben nincs rögzítve.
2021. okt. 10. 05:19
 2/57 anonim ***** válasza:
93%
Ha vinni kell orvoshoz a gyereket se viszed hordozóban? Vagy kengurura gondoltál?
2021. okt. 10. 05:35
 3/57 anonim ***** válasza:
96%
Van olyan taxitársaság ahol lehet gyereküléses taxit hívni Pesten.
2021. okt. 10. 06:19
 4/57 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért kell hordozó, merthogy mi a szabály, hanem mert egy újszülött egy nagyobb fékezésnél simán nyaki sérülést szenved...
2021. okt. 10. 06:39
 5/57 anonim ***** válasza:
100%
Mikor születik a babád? Van egy babahordozóm, ami zsír új, nnagyon keveset használtuk, de 5000-ért sem viszik el... Esetleg te?:D
2021. okt. 10. 07:00
 6/57 A kérdező kommentje:

1. Negyed órás út, kb 6 km az internet szerint. Nyilván a taxis is óvatosabban vezet, ha baba van az autóban. Egy útra én igenis sokallom a plusz 20 ezer forintot, mert utána úgyis elajándékoznám a hordozót. Ugyanis fölösleges tárolásra nincs helyünk. Ráadásul olvastam ma, hogy még plusz szűkítőbetétet is kellene bele venni. Mindezt valóban egyetlen alkalom miatt.

2. Gyerekorvoshoz nyilván babakocsiban fogom vinni. Úgy hallottam egyébként sem jó, ha a szükségesnél többet van hordozóban a baba. Nekem is kényelmesebb babakocsiban tolni, mint cipelni az egyébként is nehéz hordozóval a karomon.

3. Ezt jó tudni. Ennek majd akkor utánajárok, mert ez jó megoldás lehet.

2021. okt. 10. 07:03
 7/57 A kérdező kommentje:
5-ös. Még a babahordozós taxinak utánajárok. Az lenne a legjobb, mert akkor nem kellene még azzal is vacakolnom hová tegyem, kinek adjam, vagy hol tároljam lomtalanításig.
2021. okt. 10. 07:04
 8/57 A kérdező kommentje:
Egyébként decemberben születik.
2021. okt. 10. 07:04
 9/57 anonim ***** válasza:
86%
Ok 20e forint nem kis pénz, de csak egyszer kell egy nagyobbat fékeznie a taxisnak és máris megvan a baj. Kérlek ne vidd kézben a gyereket még ha a taxis bele megy is (a törvény ellenére). Kérj babaüléses taxit, vagy ha nincs ilyen lehetőség a városban ahol laksz, vedd az olcsóbb babakocsit és kérj kölcsön egy hordozót valakitől.
2021. okt. 10. 07:12
 10/57 A kérdező kommentje:

Kölcsönkérni nem tudok senkitől.

De akkor most a törvény szerint kötelező vagy sem?

2021. okt. 10. 07:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!