Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Taxiban tényleg nem kell...

Taxiban tényleg nem kell babahordozó egy újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Szülés után taxival megyünk haza. Sajnos nincs autónk, a bkv-ra meg nem szívesen tenném fel a kisbabát.

Két babakocsit néztem ki. Az egyikhez van babahordozó, a másikhoz nincs. Amelyikhez van, az 20 ezerrel drágább. Emiatt az egy út miatt nem venném a hordozósat, hiszen utána már úgysem fogjuk használni. De hallottam valakitől, hogy a taxiban az ölemben is utazhat a baba. Ez igaz?

2021. okt. 10. 04:28
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk mondjuk nem adják ki az újszülöttet az osztályról babahordozó nélkül....
2021. okt. 10. 07:38
 12/57 A kérdező kommentje:
És aki nem kocsival megy haza? Nem is értem miért feltételezik, hogy mindenkinek van autója.
2021. okt. 10. 07:48
 13/57 anonim ***** válasza:
52%
Hát mivel megy haza? Újszülöttet nem sétáltatsz a születésé utáni pár napon, max ablakot nyitsz levegőzni.
2021. okt. 10. 07:50
 14/57 anonim ***** válasza:
89%

Én úgy tudom, hogy kötelező, és nálunk is csak abban adják ki.

Apa felhozza, aztán kezdik öltöztetni a babát, és anya csak abban viheti ki, szóval az sincs, hogy Apuka lent vár vele...

Nem hiszem el hogy nincs egy ismerős aki kölcsön adná 2 órára...

2021. okt. 10. 07:51
 15/57 anonim ***** válasza:
96%
Vegyél használtan csak egy sima hordozót,vannak csoportok erre. Kicsit durva amúgy, hogy azzal vagy elfoglalva, törvényileg mi van előírva, ahelyett, hogy a babád testi épsége lenne az első szempont, amit figyelembe veszel.
2021. okt. 10. 07:56
 16/57 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk sem adják haza a babát hordozó nélkül.
2021. okt. 10. 07:59
 17/57 A kérdező kommentje:

13-as

Ismerősöm két utcára lakott a kórháztól. Babakocsival vitte haza.

De amikor az első gyerekemet szültem (akkor még élt anyósom, így igaz kocsival mentünk haza) a gyerekorvos és a védőnő a hazaérkezésünk utáni napon szólt, hogy vigyem le a rendelőbe a babát, mert meg szeretnék ejteni a kötelező vizsgálatokat. Nem volt túl messze, 10-15 perc séta. Nyilván nem hívtam taxit így sétáltattam. Ezt ők is tudták, mert tisztában voltak vele, hogy nincs kocsink.

2021. okt. 10. 08:12
 18/57 A kérdező kommentje:
De volt szobatársam, aki kénytelen kelletlen bkv-val vitte haza. Mivel se kocsija, se pénze nem volt taxira.
2021. okt. 10. 08:15
 19/57 anonim ***** válasza:
100%
Mi ugyanígy voltunk, csak nem Bp. Mi megvettük a hordozós babakocsit. Lehet még gyerekünk, és kellhet gyorsan orvoshoz taxizni. És egyszer kellett is, mert elaludtunk és a gyalog fél órára lévő rendelőbe volt 10 percem eljutni. Taxit hívtam és bevágtam a gyereket a hordozóba. 50 négyzetméteren lakunk, elhiheted, hogy nem vagyok boldog, hogy még egy hordozó is van. De szerintem igenis kell.
2021. okt. 10. 08:16
 20/57 anonim ***** válasza:
90%
Szuper. Ha ennyire tisztában vagy mindennel, akkor pontosan miért a kérdés?
2021. okt. 10. 08:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!