Taxiban tényleg nem kell babahordozó egy újszülöttnek?
Szülés után taxival megyünk haza. Sajnos nincs autónk, a bkv-ra meg nem szívesen tenném fel a kisbabát.
Két babakocsit néztem ki. Az egyikhez van babahordozó, a másikhoz nincs. Amelyikhez van, az 20 ezerrel drágább. Emiatt az egy út miatt nem venném a hordozósat, hiszen utána már úgysem fogjuk használni. De hallottam valakitől, hogy a taxiban az ölemben is utazhat a baba. Ez igaz?
Én úgy tudom, hogy kötelező, és nálunk is csak abban adják ki.
Apa felhozza, aztán kezdik öltöztetni a babát, és anya csak abban viheti ki, szóval az sincs, hogy Apuka lent vár vele...
Nem hiszem el hogy nincs egy ismerős aki kölcsön adná 2 órára...
13-as
Ismerősöm két utcára lakott a kórháztól. Babakocsival vitte haza.
De amikor az első gyerekemet szültem (akkor még élt anyósom, így igaz kocsival mentünk haza) a gyerekorvos és a védőnő a hazaérkezésünk utáni napon szólt, hogy vigyem le a rendelőbe a babát, mert meg szeretnék ejteni a kötelező vizsgálatokat. Nem volt túl messze, 10-15 perc séta. Nyilván nem hívtam taxit így sétáltattam. Ezt ők is tudták, mert tisztában voltak vele, hogy nincs kocsink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!