Kell az apja engedélye, hogy elköltözzünk?
Nem voltunk házasok, a közös gyermekünk 3 éves korában szakítottunk. Eljöttem albérletbe a picivel. Nem voltunk bíróságon, megegyeztünk a gyerektartás összegébe és a láthatásba is.
Közben lett egy új párkapcsolatom.
Jövőre szeretnénk odaköltözni a kisfiammal a páromhoz. Ez majdnem 50 km-re lenne a vérszerinti apjától. (Most 20 km-re lakunk az apától)
A kérdésem az, hogy van-e hivatalosan beleszólása ebbe az apjának?
"ha ők nem költözhetnének ki az albérletből egy jobb helyre, ahol több pénzük is maradna"
Csak azt ne felejtsük el, hogy ha a nő arr3bbb költözik, akkor az apa kérheti, hogy térítse meg a felét annak a költségnek, amit utazásra kell költeniee.
Ott nem albérletbe laknánk, hanem a párom saját családi házában. Miért költözne ő ide? 1. Panelos Albérletbe a saját kertes házából.
2. El sem férnénk (másfél szobás kis lakásban élünk a fiammal)
3. Szeretnenk majd közös gyereket is, ott elférnénk, és a gyerekeknek is jobb egy kertes.
Az új párom egyébként nagyon rendes és kijön a gyerekemmel.
Az apával azért mentünk szét, mert bántott engem évekig, és akkor tudtam eljönni csak, mikor visszamentem dolgozni gyesről.
Tudom, hogy szereti a gyerekem és a gyerek is az apját, de őszintén szólva nem bánom, ha nem fogja annyira sűrűn látni mint most. A mostani nőjét is terrorizálja, nem gondolom, hogy ilyen példa hiányzik a gyerekemnek annyira...
#7-esre konkrétan válaszolva:
Apukának ugyanannyi joga van a gyerekhez, ha verte az anyját akkor is.
Anyuka ne rángassa minden féle fac után a gyerekét. De itt nyilvánvalóan nem is erről van szó, hanem van egy férfi, akivel láthatóan szeretné tartósan összekötni az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!