Kell az apja engedélye, hogy elköltözzünk?
Nem voltunk házasok, a közös gyermekünk 3 éves korában szakítottunk. Eljöttem albérletbe a picivel. Nem voltunk bíróságon, megegyeztünk a gyerektartás összegébe és a láthatásba is.
Közben lett egy új párkapcsolatom.
Jövőre szeretnénk odaköltözni a kisfiammal a páromhoz. Ez majdnem 50 km-re lenne a vérszerinti apjától. (Most 20 km-re lakunk az apától)
A kérdésem az, hogy van-e hivatalosan beleszólása ebbe az apjának?
"2es,azért ne álljon meg az élete, mert a másik mit szólna.."
Nem azt mondom, hogy álljon meg az élete, de azért onnantól kezdve, hogy az ember gyereket vállal, igenis lesznek újfajta kötelezettségei és újfajta erkölcsi felelőssége.
Az a kisfiú két ember gyermeke. Én anyáként elképzelhetetlennek tartom, hogy 50 km-re lakjak a kisgyerekemtől és tudom, hogy a férjemnek is beleszakadna a szíve, ha ezt tenném vele esetleges válás esetén. Na meg a gyerekem is imádja az apját.
Szóval nem tehet úgy egy szülő, mintha a régi lenne az élete. Ne álljon meg de fogadja el, hogy most már nem tud úgy pattogni, mint korábban.
Gondolom mennyire félreállna a szája itt mindenkinek ha ők nem költözhetnének ki az albérletből egy jobb helyre, ahol több pénzük is maradna, nehogy szegény apuka 30 kilóméterrel többet autózzon...
Én nem feltételezem az anyukáról, hogy carabb helyre akarja vinni a gyerekét, hogy többször foghasson fact...
Egyrészt idegenekhez nem szoktak csak úgy odaköltözni.
Másrészt nem 300 km-rel mennek alrébb, hanem 30-al... ezt talán nem indokolt ennyire túlreagálni...
#18 és?
Akkor válás után mindenki éljen remeteként, mert az ex új párja idegen neki? Többé az életben ne költözzön össze senkivel, pláne, ha pár kilométerrel alrébb lakik?
Azért remélem ezt te sem gondolod komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!