Kamaszok ti várjátok, hogy elköltözzetek otthonról? Miért?
Nem vagyok kamasz 20 éves vagyok, de én mindig vártam, hogy elköltözzek. Többségben, mert az emberben kialakul egy önállóság és zavaró, ha ezt korlátok közé zárják. Szeretnék összeházasodni a párommal, de elég nehéz amíg nincs munkám és nem vagyok olyan körülmények között addig meg "erre vagyok kényszerülve". Inkább csak az zavaró, hogy már teljesen egyedül kezelem a dolgaimat éretten és még mindig megakarják mondani mit hogyan csináljak... Másrészt érzem, hogy szándékosan próbálnak itthon tartani nehogy a "kicsike lányuk" kirepüljön ez pedig már irritáló. 20 évesen úgy érzem nem engednek eléggé önállósodni, ahhoz elég nagy vagyok, hogy másokról gondoskodjak, háztartást vezessek, de a saját dolgaimról nem én döntök...
17-18 évesen is ugyan ez zavart, hogy rákényszerülök más segítségére és nem tudok magamtól mindent megoldani, hiszen még középiskolába jártam. Elakartam menni dolgozni, hogy egy kicsit önállóbb legyek és megvehessem azokat a dolgokat magamnak, amit nem akartak fizetni, de nem engedték így végképp rászorultam a szüleimre. 20 évesen amikor az ember családot akar elég kínos még anyucinak, apucinak könyörögni néha...:D
Kérdező te miért kérdezed? Esetleg rosszul érzed magad otthon vagy a gyerekeiden tapasztalod, hogy elakarnak költözni?
Is-is.
Várom, mert önálló életem lesz, nem fog senki rám szólni, ha nem viszem ki a konyhába a koszos edényem, ha nem érek haza időben, vagy kupit hagyok magam után a fürdőszobában.
Nem várom, mert magamról kell majd gondoskodnom, mindenre odafigyelnem, ami eddig mintha természetes lenne, megoldódik körülöttem: A tisztán mosott, vasalt ruha a szobámba kerül, és csak el kell pakolnom. Nyáron délben arra kelek, hogy kész az ebéd. Ennek is vége lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!