Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem akar gyereket, mert fél,...

Nem akar gyereket, mert fél, hogy nem tudnánk ellátni? Mit csináljak, hogy meggondolja magát és bízzon bennem?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, kb 20 éves korom óta vágyom saját kisbabára.

A párommal 3 éve vagyunk együtt, 2.5 éve együtt is élünk.

Mostanában már tényleg nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék arra, milyen jó lenne egy közös gyerek. Ha ezt felhozom, mindig ugyanaz a válasza.

Hogy ő 3 munkahely között rohangál, heti 1 napot fixen vidéken van, este 6 előtt sosincs itthon, intézi az én ügyes-bajos dolgaimat is, és ha egy nap 40 órából állna, neki az is kevés lenne, ne akarjak már egy csecsemőt is a nyakába varrni. Mert hogy így is minden aprósággal felhívom, nem telik el úgy két óra, hogy valamit ne kéne sürgősen megoldania nekem és hogy egy babával azért komolyabb dolgok is lehetnek, mint az én napi kis problémáim és el nem tudja képzelni, hogy azokat hogyan kezelném egyedül. Meg hogy ő csak az első 2-3 hétben tudna itthon lenni, utána reggeltől estig az én felelősségem lenne a gyerek és őszintén nem tudja, mennyire lennék képes életben tartani és nem hívnám-e pánikolva az első sírásnál.

És hogyha terhes leszek, ott nem lesz visszaút, nem gondolhatom meg magam, ha unom az anyaságot és másra vágyom, akkor is helyt kell álljak a maximumon. Mert hogy szerinte ha tényleg teherbe esnék, és jövő nyáron nem bulizhatnám végig a nyarat, én lennék a legjobban megsértődve... Mert szerinte nekem ez, hogy lenyugszom, csak a hidegebb idő beálltával jön elő, de amióta együtt vagyunk, én minden nyáron egy "buligéppé" változom, aki heti 7 napból 6-ot átbulizik, legyen akár éjszaka, akár nappal.

Szóval azt érzem, hogy ő engem totál alkalmatlannak tart az anyaságra... De senki nem úgy születik, hogy rögtön tudna mindent, ahogy mondták nekem, minden jön magától és az ösztönökre hagyatkoznak a legtöbben, de van rengeteg könyv, szakirodalom, blog/vlog erről. Hiszen kb óránként nők millió lesznek anyának, nem hiszem el, hogy annyira lehetetlen feladat lenne. Ha meg úgy érzem, hogy egyedül sok, akkor itt van anyukám, anyósom, a nagyszüleim, vagy akár vehetünk fel valakit segíteni is. Minden problémára van megoldás általában.

Jövőre 25 leszek, nem akarok már tovább várni. A párom 40+, fiatalabb ő sem lesz.

2021. szept. 21. 09:32
 131/153 anonim ***** válasza:
100%
Ha 40 évesen nem akar gyereket, akkor szeeinted mikor fog akarni? Ő mit mond, mikor szeretne?
2021. szept. 21. 15:37
 132/153 anonim ***** válasza:
93%

Eddig az volt a bajotok, hogy mi az, hogy nem a babaszobán gondolkozom, leírtam, hogy azon is, csak nem kapcsolódik a kérdéshez, most meg ez a gond.

Nem, az nem volt gond. Az a gond, hogy az önállóságon nem gondolkodsz.

De segítek, hogy én min gondolkodtam a terhesség előtt.

Azon, hogy mi lesz a munkámmal, amíg nem dolgozom... Azon, hogy hogyan fogom megoldani az utód keresést, hogy az ügyfeleim ne maradjanak magukra.

Azon, hogy ki lesz az orvosom, szülésznőm...

A babaszoba, meg egyebek eszembe se jutottak addig, amíg nem tudtam, hogy minden rendben a babámmal.

2021. szept. 21. 15:40
 133/153 anonim ***** válasza:
100%

Egyik szavaddal ütöd a másikat. Tudod, hogy változnod kell, de amúgy meg tök alap, hogy lesz az első naptól fizetett segítség, aki majd mindent visz helyetted, neked csak babázni kell. Márpedig, ha egy recept fölött idegbajt kapsz, nem tudom mi lesz ha időpont kell a védőnőhöz, gyerekorvoshoz, ha gyógyszert kellene kiíratnod a gyerekorvossal, ki kéne azokat váltani, eljön úgy a 6.hónap, kéne hozzátáplálni, tudatosan, fokozatosan, mindent bevezetve, ehhez ugye legyen minden otthon, és ha te olyan kényelmes vagy, hogy egy banànt nem nyomnál össze a gyerekednek, akkor is legyen otthon megfelelő üveges, ha nem eszi mást kóstoltatni.

Sír,mibaja. Státuszon a védőnő ezee kérdést neked szegez, hogy csinál e ezt vagy azt......napestig lehetne sorolni mi minden felmerül egy gyerek körül amit meg KELL oldani, és nincs szabadnap, meg karácsony.

Fizetett segítség meg jobb helyeken azért van, hogy elszaladjon a gyerekért az oviba vagy elugorjon vele a játszóra de nem azért, hogy a gyerek körül felmerülő dolgokat intézze, észben tartsa.

Mellesleg egy gyerek örökre szól. Nem egy divatos kiegészítő amit x hónap múlva bedobsz a sarokba. Márpedig ilyen mentalitással a gyerek iránti láz se tartana sokkal tovább.

2021. szept. 21. 15:46
 134/153 anonim ***** válasza:
98%

Figyelj basszus, azt kérdezted, mit csinálj, hogy meggondolja magát. Kaptál választ? Vagy legalábbis valami halovány iránymutatást?

Ki nem az.rja le a kifogásaidat, mindenre van válaszod, minden megoldásra akad egy problémád. Nőjj fel. Pont. Ezt csináld.

2021. szept. 21. 16:04
 135/153 anonim ***** válasza:
98%
Figyi. Te a kitartott dísze vagy. Egy butuska életképtelen kislány. Majd lecserél, ha komolyabb kapcsolatra van szüksége.
2021. szept. 21. 18:21
 136/153 anonim ***** válasza:
98%

Úristen :D Itt röhögök rajtad már vagy fél órája. :D Te csak egy ostoba, buta, életképtelen liba vagy, aki levegőt sem tud venni önállóan, nemhogy gyereket nevelni :D

Te meg a fajtád vagytok a női nem szégyene, miattatok vannak lenézve a normális nők. Igen, fiatal vagy, megfogtál magadnak egy pénzes palit, aki az apád lehetne, de neki mi kell tőled? Maximum csak a p..nád meg a s..gged, mert mást nem hiszem, hogy tudnál neki nyújtani.

Lesülne a pofámról a bőr, ha ilyen lennék, mint te. Úristen.

2021. szept. 21. 21:02
 137/153 anonim ***** válasza:
98%
Persze majd pont az a nő áll készen az anyaságra, aki heti 6x bulikázni jár és egy rohadt beadandót sem tud megírni. Hagyjuk már, alapból egy felnőtt kapcsolatra sem érett egy ilyen bulimániás, nem hogy házasságra meg gyerekre...
2021. szept. 21. 21:50
 138/153 anonim ***** válasza:
97%

"De kb már 300 kép van elmentve Pinteresten nálam csak arról, hogy milyen színek dominálhatnának a babaszobában, milyen lehetne a dekor. Babakocsinak pedig a Cybex ePriam kocsit szeretném rosegold/koi színkombinációban. Névlistám is van már mind fiú, mind lánynevekből."

Huh, ez nekem olyan 10 évesen volt meg, bár akkor internet híjján újságokból kiollózva.

2021. szept. 22. 06:39
 139/153 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, teljesen komolyan: tényleg fel kell ehhez nőnöd. Eddig mindent, amit akartál, azonnal megkaptál és ezt most nem. Tisztán látod, hogy ez van, DE nem fogod fel, hogy pontosan ez a probléma. Ez NEM érett, felelősségteljes gondolkodás, hanem egy gyerek hisztije egy babáért. Ezt érzékeli a párod is. Ezt érted? Vagy ezt se? Nem tudom, mit lehetne neked mondani, ami kizökkent. Írod, hogy tudod, hogy változtatnod kell, de közben nem érted, mi a baj azzal, ha más írja a házidolgozatodat, ha mások pénzéből élsz, ha nem tudsz ügyet intézni. Akkor mi az, amin változtatni akarsz?? Mert ezeken kellene. Nekem az a sejtésem, hogy igazából te semmin nem akarsz változtatni, csak teherbe akarsz esni most azonnal és ehhez megígérnél akármit. Azt meg szerintem te se gondolod komolyan, hogy majd a terhesség alatt megtanulsz a saját lábadra állni.
2021. szept. 22. 07:38
 140/153 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,volt 6 éved hogy talpra állj,szerintem azt látja te alkalmatlan lennél gyermeknevelésre!Mondjuk ha még ma is más intézi a "ügyeid",akkor tényleg van benne valami!Nekem ez úgy jön le nem akar 2 gyereket nevelni,mert még annak tart,lehet fikázzni de nem biztos hogy a fickoval van gond!Egy kis önértékelés kellene,ha te szeretnél gyereket ő meg nem,akkor lépni kell,ha mégse akkor benne van a cselekedetben a válasz!
2021. szept. 22. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!