Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Használt vagy új ruhát vesztek...

Használt vagy új ruhát vesztek a kicsiknek?

Figyelt kérdés

Van egy egy éves és egy 9 éves kisfiam.

Múlthéten vásárolni voltam a barátnőmmel és szerinte két gyerekre az őszi ruha összesen 80.000 Ft-ért nagyon drága. Ő a használtruha párti. Én is kaptam egy csomót a kicsire de azért új is kell. A nagynak meg csak új ruhákat szoktam venni.

Ti használtruhát adtok a gyerekekre vagy újat?

2021. szept. 15. 09:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Annyiból igaza van,hogy úgyis elajándékozom mindkét gyerek ruháit de a kicsinek mondjuk a Kik-ben, Pepco-ban vagy a Sinsay-ről szoktam vásárolni.

Hiába ajándékozom el a rokonságban akkor is megkell vennem amire épp szüksége van. Hiába fáj érte a szivem nem szeretnék több gyereket és helyem sincs tárolgatni. Most is kifogásolta, hogy a turiban is vannak cipők.

Szandiból a lakásba most Szamost vettem mert lábujjhegyezik a cipőt a Deichmannban. Tudom, hogy más jól jár velem de akkor is hordja az én gyerekem is.

2021. szept. 15. 10:12
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A te pénzed,ne ő döntse már el,hogy sok az amit költöttél a gyerekeid ruháira vagy sem..

Amúgy sem sok 2 gyerekre.

Tetszik a gyerekeknek a ruha? Gondolom,hiszen megvettétek.

Neked tetszenek,szívesen látod benne őket? Gondolom,hiszen megvetted nekik.

Akkor nincs miről beszélni,azt vedd ami szerinted a legjobb a gyerekeknek,ne azt ami a barátnőd szerint jó nekik.:D

2021. szept. 15. 10:22
 13/20 anonim ***** válasza:
40%

Mi elég sok ruhát kapunk rokonoktól. Amit ezen felül veszünk, azt újként, boltból vesszük.

De elképzelni sem tudom, hogy került a két gyerekedre az őszi ruházkodás 80e Ft-ba. Én nemrég vettem a 8 éves fiamnak egy dzsekit valamelyik "&"-ben (H&M vagy C&A volt, nem emlékszem). 6500 Ft volt. De a kicsinek pl. nem kellett kabát. Cipőt 10e Ft alatt veszünk. Én elég háklis vagyok a cipőkre. Nem szeretem sem a használt cipőt, sem a kínait. Eleve nálam a cipő ott kezdődik, hogy bőrből van, nem műbőrből. Szóval boltban is előfordult, hogy kifogtam egy akciót, és egy pár cipőt + két pár szandált vettem a két gyereknek összesen 11e Ft-ért (meg is dicsért utána a feleségem :-) ).

Szóval abban egyetértek a barátnőddel, hogy 80e Ft-ot két gyerek őszi ruhájára én is sokallanék. De természetesen, ha te rá tudod és akarod szánni, nekünk semmi közünk hozzá.

2021. szept. 15. 10:27
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
Nekem egy 9 éves fiam és egy 1 éves lányom van. Mindkettő új ruhákat kap. 56-68-as méretig kapott a kicsi használtat, hiszen azok még új állapotúak, de már ebben a korban leeszik, elkoptatják, nem nagyon lehet szép állapotú találni, így már csak új ruhát kap ő is.
2021. szept. 15. 10:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon nagyon sok ruhát kaptam, hála annak, hogy rengeteg fiú született az ismerettségi körben.

50-56os ruhákat SEMMIT nem vettem, annyi volt, hogy ráadni se tudtam az összeset. Volt olyan, hogy egy adott méretből nem volt minden amire szükség lett volna így azt vettünk újat.

Engem nem zavar a használt ruha, nyílván kiválogatom, kimosom és ha kell veszek újat.

Mindenki döntse el, hogy neki mi a jó. Én azt is megértem aki csak újat vesz. Ha nem lenne ennyi fiúgyerek a környezetemben én is megvenném.

Az ára meg olyan, hogy aki megteheti és nem zavarja, vegyen annyiért amennyiért szeretne. Senkinek semmi köze hozzá, hogy KisPista 40.000forintot költött ruhára

2021. szept. 15. 11:56
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Újat, ahogy magamnak is
2021. szept. 15. 13:45
 17/20 anonim ***** válasza:
80%

Ingyen baba csoportból szedtem össze sok body-t meg adományboltból, utóbbinál sokszor egy üzlet adja oda az el nem adott dolgokat, szóval nem igazán használt.

A body gyorsan ki lesz nőve, szóval az simán lehet használt és nagyon szép darabokat szereztem az ingyen csoportban is. A többit újonnan kaptuk ajándékba, ami nem volt az persze újonnan vettük és a cipőn nem fogunk spórolni.Sajnos muszáj spórolni, mert a megtakarított pénz egészségügyre megy( vizsgálatok a picinek).

De eleve mindig is jártam turiba, bolhapiacra mindig találtam nagyon szép márkás ruhákat, sőt lomizáson márkás játékokat is találtam már.

2021. szept. 15. 15:39
 18/20 A kérdező kommentje:
13-as. Szerintem nem sok a 80.000. Ebben benne van a nagy cipője és a kicsi szandija és cipője. Ha ezeket levonjuk akkor 50000 körül volt a ruha durván.
2021. szept. 15. 17:42
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"De elképzelni sem tudom, hogy került a két gyerekedre az őszi ruházkodás 80e Ft-ba."

Hát,látod már nem jössz ki,mert hiányosan vásároltál a két gyermeknek és nem mind volt új ruha.

"Én nemrég vettem a 8 éves fiamnak egy dzsekit valamelyik "&"-ben (H&M vagy C&A volt, nem emlékszem). 6500 Ft volt. De a kicsinek pl. nem kellett kabát."

Lehet,hogy te 6500-ba vetted,de ha épp a gyerkőcök nem olyat akarnak ami épp ilyen olcsó,vagy mind a kettőnek kell ahogy a kérdező is kettőnek vett már nem úszod meg a kabátokat 6500ft-ból.

A másik..

"Cipőt 10e Ft alatt veszünk. Én elég háklis vagyok a cipőkre. Nem szeretem sem a használt cipőt, sem a kínait. Eleve nálam a cipő ott kezdődik, hogy bőrből van, nem műbőrből."

Hát,nem tudom te hol veszed úgy a nem műbőr cipőt,hogy 10.000 alatt van,de azt meg én szeretném tudni! :D

Még a 19 hós fiam zárt szandálja is 12.000 volt (supyend,marhabőr).Az vagy kínai,vagy műbőr,ha olyan olcsón megúsztad akció nélkül,főleg nagyobb gyerekekre.Nem mindenki tud megint csak 2 gyerekre kifogni akciós normális cipőt,ráadásul 10.000 alatt.

Ezen felül még azért hord nadrágot is a két gyerek.Picikre még meg is úszhatod a jobbakat is 3-5 ezer környékén,de nagyobbaknak mint a 9 éves ne is álmodj róla.Az már inkább 5.000-től kezdődik és akkor még nem biztos hogy az olyan ami neki tetszik is,már pedig egy nagy gyerek (sőt sok kisgyerek) rendelkezik ízléssel amit nem nyomunk el az anyagiak kedvéért.. :D

Hosszú ujjú,pulcsi,rövid ujjú,kardigán,picikre rugi,overál,zokni,harisnya,sapi,sál,kesztyű..

Akinek nincs vagy kinőtte ezek egy részét biztos meg kell venni függően attól,hogy mennyire lesz hideg az őszünk októberben.:D

Kijön hamar az a 80e két gyerekre.

2021. szept. 15. 18:21
 20/20 anonim ***** válasza:

Vagyis de,újnak új,csak nem 2 gyereknek.

Másik kommentet is bele olvastam idő közben :D

2021. szept. 15. 18:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!