Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szegények hogy nevelnek fel...

A szegények hogy nevelnek fel egy babát?

Figyelt kérdés

Véleményekre vagyok kivŕncsi.

Kérem senki se pontozza le a mŕsikat!

Azért teszem fel a kérdést,mert sokan vannak akik azon is aggodnak ha egy darab cumi hiŕnyzik a listŕrol.Vajon,akiknek nincs pénzük babaägyra,orrszivora,Höméröre,textilpelusra stb.stb.stb.

Azok hogy élnek,hogy nevelik a babŕt,

Olyanoktol vŕrom a vŕlaszt föleg.akik ilyen környezetet ismernek.

2008. dec. 11. 09:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem tudom, mi melyik kategóriához tartozunk, mert vannak nálunk szegényebbek és persze gazdagabbak is. Az biztos, hogy azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindenből újat vegyünk. Kiságyat, babakocsit, mellszívót, kispaplant, és ágyneműhuzatott szerencsére kaptunk kölcsön rokonoktól. A légzésfigyelőt, mérleget, babahordozót használtan vettük, mert úgy olcsóbban kaptuk meg. A babaruhák nagyját újonnan vettük, de olyan helyeken, ahol nem volt túl drága, vagy akciós volt, de vettem használt babaruhákat is pl. plüss rugik (nem mindegy, hogy megveszem 500 Ft-ért, vagy több ezer Ft-ért darabját). Panelban lakunk, de párásító készüléket nem veszünk, jó lesz a radiátorra tett kerámia párologtató. A légzésfigyelővel én úgy vagyok, igaz 36 nm a lakás, de legalább nyugodtan alszom, ha tudom az be lesz kapcsolva. A bátyáméknál mikor megszületett a baba, ők még úgy sem álltak anyagilag, mint mi most, mégis vettek orrszívó-porszívót, a kislányuk utazógyerekágyban aludt. A felesége darabra vette, az eldobható pelusokat a kicsinek. Akkoriban a bátyám alkalmi munkákból tartotta fenn a családját, a felesége pedig huszon valahány ezret kapott a gyerkre.
2008. dec. 11. 20:10
 12/15 anonim ***** válasza:
47%

szia!

Mi sem vagyunk pénzesek,de nagyon szegénynek sem mondhatom magunkat-vannak tőlünk rosszabb sorban élők,de én sosem azzal vigasztalom magamat,hogy más sem teheti meg.Én mindig előre próbálok nézni és igenis megvenni neki mindent -amennyire tehetem.Én áldom az eget,hogy az első amit meg vettünk az a légzés figyelő volt.Rengeteget riasztott az elején,mert nagyon gyorsan vissza fogyott a baba és már gyengült csak nem vettük észre,mert szopizott és bealudt rajta,azt hittük jól lakott.Gyanús volt,hogy 4-4.5órákat alszik és volt már,hogy 4szer is riasztott a gép.szerencsére megsimogattuk és vett levegőt,de totál ki voltam.ráadásul császáros lévén nem is tudtam úgy urgrálni hozzá és teljesen ki voltam fáradva is.Én mindenkinek csak ajánlani tudom.Ha más nem bérelve,de szerintem ennyit megér,hogy az ember biztonságba tudja a babáját.És én nem tartom igaznak azt,hogy te annyira oda tudsz rá figyelni,mert nem tudsz minden percben ott gubbasztani a nap minden percében mellette.Ekkor egyébként majdnem el is apadt a tejem,csupán mert nem mértük a babát és nem tudtam mennyit eszik-így ő szopizott volna,de kimerült és elaludt éhesen,nekem meg a beindult tejem ment el.Nagy szerencsénk volt,hogy az utolsó pillanatban észre vettük...na ez egy kis kitérő volt.Innentől számítva kb 2-3hónapig aktívan mértem kaja előtt és után is!Mindig!Éjjel kb 2hós koráig.Most heti egyszer mérjük már.Én nem érzem úgy,hogy belehülyültem volna a méregetésbe.Sőt ez nyugtatott meg.Ezt is lehet bérelni,bár ahogy számolgattam érdemesebb mindkettőt venni,pláne ha több babára terveztek.

Orrszívó nálunk minden napos használatban van,de az kb 1700ft a porszívós,csak olyat vegyél a többi semmit sem ér.Én 4 hónapig küszködtem a pesztonka orrszívójával,semmit nem ér csak kínoztam a babát.Viszont a mellszívója nagyon jó-kb 10e ft és az tuti.Én kézit nem vennék,nekem egy csepp tejet nem tudott az aventes megmozdítani,csak az elektromos.Kiságyat vehetsz használtan is,nekem még az én gyerekkori kiságyam van meg,ami kb 6gyereket szolgált már ki.Matracot azért sztem érdemes újat venni-mi kókuszt vettünk ,de nem szereti a babám.Kemény és hideg!Gyapjú derék aljat rakok neki alá,hogy el tudjon aludni.amikor kisebb volt meg plédeztem állandóan,annyira áthült a baba-ennyit a nagy szellőzéséről.Ma már sima szivacs matracot vennék,mi is azon nőttünk fel.

textil pelus,nekünk csak törölgetésre van.belelkesedtem a mosható pelusra,de nagyon rossz sztem.Olyan mintha 4eldobhatót tennél a babára és óriási nagy.Ráadásul nekünk az elején 10-12pelus használt 3hós koráig,akkor mennyi mosható kellene,hogy legyen.?Ruhákat mi a tescóból oldjuk meg.Nagyon jó minőségűek a lengyel ruháik,pamut és kb 250-500ft körülre jönnek ki ,per db.Olcsóbb mint a turiban.Babakocsit is láttam már 20ért a tescoban hordozóval együtt sztem nem rossz.szval ha kicsit szét nézelődik az ember meg lehet olcsón oldani a dolgokat.Én pl itt Pesten vettem olyan boltban ahol 390ftért adnak egy méter anyagot ,thermo anyagot és abból varrogattam neki plédeket.1000ft-ból kettő jött ki.ennyiért nem tudnék venni neki és ráadásul ez dupla vastag.Remélem tudtam segíteni.Nem kell sok pénz,de azért nem árt ha van.

2008. dec. 11. 21:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A felsoroltka közül,egy légzésfigyelőt szerezz be,a többi tényleg nem okoz gondot ha nincs!l.figyelőt lehet kölcsönözni is,ugy nem drága! de nyugodtabban alszol ha van,hidd el
2008. dec. 11. 23:00
 14/15 A kérdező kommentje:

Ahol élek nem lehet kölcsönözni légzésfigyelöt,hasznàltboltokban is szinte annyi mint ujonnan,és az uj az borsos àra van.

De azért köszi!

2008. dec. 12. 12:31
 15/15 anonim válasza:
Mi nem merünk gyereket vállalni. Nem keresünk jól. Így a szívünk szakad meg a párommal, már napi szinten sírunk hónapról hónapra, mert tudjuk, hogy hiába erős a vágy a pici után de a semmire felelőtlenség lenne vállalni :(
2012. dec. 19. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!