Ha egy gyereket TV nélkül nevelnek fel, az jó vagy rossz inkább?
Figyelt kérdés
2008. márc. 13. 18:55
1/14 anonim válasza:
Szerintem csak jót teszel vele.Nekünk sincs TVnk,és nem is nagyon szeretnék.Annyi szemetet kapna szegény gyerek,ami nem biztos,hogy kell az egészséges fejlődéséhez,különben is.Mikor néztél végig utoljára egy szombat-vasárnap reggeli meseblokkot?Néha én megijedek azoktól a "meséktől".Sokkal jobb ha olvasol neki:)
2/14 anonim válasza:
Én is osztom az előttem szóló véleményét. Próbálom a párom leszoktatni a TV-ről, nagyon nehezen megy, ezért biztosan majd a gyerekünket is nehéz lesz anélkül felnevelni. A "mesékről" meg ne is beszéljünk. Hol vannak már a klasszikus mesék. Ezek a szemetek teljesen elnyomják a gyerekek képzelőerejét, erőszakossá teszik őket. Undorító amerikai mocsok. A probléma az, hogy nem csak ezt a szemetet kapjuk a 3. világból:(
3/14 anonim válasza:
Semmiképpen nem árt egy gyereknek, ha nincs otthon tévé. Bár teljesen mellőzni én nem szeretném, inkább arra nevelni, hogy tudjon szelektálni, tehát csak akkor kapcsoljuk be, ha tényleg nézünk valamit, és a gyerek mindig csak azt nézheti, ami neki való, azt sem egyedül, hiszen az a legkárosabb, ha magyarázat nélkül nézi, ha a kérdéseit nem tudja feltenni, ha nincs ott senki, aki megmagyarázza neki, hogy amit lát, az nem mindig valóságos. De nem szeretném azt sem, ha egyetlen mesét sem ismernerne, amit a kortársai igen. Na meg azért a tévében vannak hasznos dolgok is, tehát tudatosan odafigyelve a tévműsor megválogatására előnyös oldalai is vannak. Tulajdonképpen már hozzátartozik a mindennapi életünkhöz az ilyen fajta információszerzés. Ez kicsit nekem olyan, hogy az elektromos áram is veszélyes, ha nem helyesen használjuk, de ezért nem fogok gyertyával világítani. De az tény, hogy azokban a családokban, ahol nincs tévé, vagy egyszerűen nem ész nélkül és válogatás nélkül néznek mindent, ott sokkal többet beszélgetnek, játszanak, közelebb állnak egymáshoz a családtagok. De én mégis úgy érzem, meg kell tanítanom a gyermekemnek, hogy szelektálva tudjon tévét nézni.
4/14 anonim válasza:
jó a tv nélküliség. Inkább olvass neki, vagy nem tudom van-e régi diavetítőd? Mert az is egy nagyon klassz dolog, és olyan jó kis meséket lehet hozzá venni. A mostani mesékben ezek a kocka fejű ember szerűségek torzítják a gyerekeket
5/14 anonim válasza:
szerintem ez hülyeség!!nem kell velük azt nézetni amit mi ugy gondolunk hogy nem jó! de hogy tv nélkül felnőni? ilyet még nem hallotam!
6/14 anonim válasza:
ja a másik meg ha tv-étek nincs akkor internet minek van?? azon is tud sok mindent nézzni ami nem a gyerekeknek való!
7/14 anonim válasza:
Aki lepontozott, az megmagyarázná, hogy miért tette? Én írtam azt, hogy meg kell tanítani a gyereket szelektálva tévézni. Ha nem értesz egyet, azt elfogadom, de érdekelne, hogy szerinted miért rossz a válaszom.
8/14 anonim válasza:
Ennek nincsenek érvei, csak egy bunkó.
9/14 anonim válasza:
bunkó vagy te!! már neharagudj!!gondolkozz utánna írjál be!!
10/14 anonim válasza:
Te meg indokolj és utána pontozz. Idióta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!