Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon rossz ha albérletbe...

Nagyon rossz ha albérletbe lakunk és gyereket szeretnék?

Figyelt kérdés
Mennyivel rosszabb albérletbe szülni?Szeretnék babát de nem merek vállalni mert albérletbe lakunk!Persze normálisan fizetjük,nincs a fizetéssel gond,sajnos még lakást nem bírunk venni...Szerintetek mennyire rossz albérletbe szülni?Ti mit tennétek ilyen helyzetbe?Más is lakott vagy lakik babával albérletbe?Előre is köszönöm a válaszokat!:)
2010. nov. 16. 16:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi is albérletben lakunk és van egy 8,5 hos lányunk.Mi sem tudtunk lakást venni még és ki tudja mikor tudunk, de engem ez nem fogott vissza és persze a páromat sem.Azota is minden oké, nem let nehzebb.
2010. nov. 16. 16:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi is albérletbe élünk 2,5éves lánykánkal és januárban jön a teso.Ha arra vártunk volna,hogy saját lakásban szülessen gyerekünk akkor még nagyon sokáig nem lennénk szülök.
2010. nov. 16. 17:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi lenne benne rossz? Lakás, lakás, ezen nem múlik. Én nem is szeretnék saját lakást még sokáig, mert ki tudja, hova sodor még az élet, így sokkal mobilabbak vagyunk. Akár városon belül, akár az országon belül.

Persze azt imádnám, ha nem kéne havonta fizetni a lakhatásért, csak a rezsi lenne, de most ha vennék egy sajátot, azt is csak hitelre tudnám, nem is tudom, hogy lehet kifizetni alsó hangon 6 millát (nálunk ennyinél kezdődik egy másfél szobás panel lakás), vagy összegyűjteni ennyit, és persze addig is lakni valahol. Na hitelt fizetni meg... hát én régebben utánajártam, én még az önrészt sem tudnám előkaparni, még évek alatt sem tudnék rá félretenni, hiszen addig akkor hol lakom? Na oké, most a forint hitelről beszélek, a devizásnál kevesebb. De azt meg nagyon nem bírnám, ha egyik hónapban ennyi lenne a törlesztő, a másik hónapban meg tíz hússzal több. A lakbérem viszont már két éve ugyan annyi.

Az albérlettel meg úgy vagyok, hogy ha az ember eléggé körültekintő, akkor nem fogják átverni (persze résen kell lenni), szerződés van, blabla, kiadó lakás meg mindig lesz, amíg világ a világ.

2010. nov. 16. 17:48
 4/8 anonim ***** válasza:
teljes mértékben az utolsóval értek egyet. Akinek ma van egy kis esze, mindent elkövet azért, hogy mobil legyen és ne röghöz kötött.
2010. nov. 16. 18:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekünk sokkal több pénzünk volt, mikor még albérletben laktunk, mint mióta lakásunk van. A különbözetet költhettük volna a babára, de már mindegy.
2010. nov. 16. 21:44
 6/8 anonim ***** válasza:
64%
szia! Embere válogatja, kinek mi fontos. Én szeretem az állandóságot, a biztonságot. Itt dolgozom, itt élnek a családjaink, a férjemnek itt van klientúrája. Nekem az előttem szólók által emlegetett mobilitás kimondottan irritáló. Hogy nem csinálhatok azt a saját házamban, amit akarok, hogy valaki más nevén van az a ház, amit én minden nap takarítok. Nem éltünk albérletben, csak a mamám házában, pénzt nem fizettünk érte, de anyukám, akárhányszor jöttek hozzánk, mindíg azt nézte, megfelelően takarítok-e és bármit akartam volna csinálni a házban, mindenre nemleges választ kaptam (faltörés, lakásalakítás, nagyobb átrendezés stb.). Én ebből nem kérek. Kikötöttem, hogy csak saját házba szülök, pedig akkor még nem tudtam, honnan lesz. De valahogy kitojta a tyúk. Én inkább mentem olyan házba, aminek nincs fürdőszobája, mint albérletbe. Sokkal nagyobb kedvvel díszítem, csinosítgatom, mint valaki más ingatlanát, és elégedett vagyok, ha látom, hogy valami szép lett. Én ilyen vagyok, belehaltam volna, ha albérletbe szülök.
2010. nov. 16. 21:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi is alberletben laktunk, amikor megszuletett az elso gyermekunk es akkor is, amikor jott a masodik, sot, most is alberletben lakunk, tevezunk meg egy gyermeket kb 3-4 ev mulva, es ha minden jol megy, akkor meg mindig albiban leszunk.

Igen, jol ertelmezitek, direkt ez a terv.

Az ok nagyon egyszeru: mi nagyon mobil eletet elunk jelenleg, nagyreszt kulfoldon, neha Magyarorszagon.

A kovetkezo 5-6 evet mindenkeppen igy tervezzuk tovabbra is, csak akkor all szandekunkban fix helyen letelepedni Magyarorszagon, ha egy osszegben ki tudunk fizetni egy hazat. Olyat, ahonnan kesobb mar nem mozdulunk. Amig ez nem megy, addig az alberlet a legpraktikusabb megoldas es a kulfoldon dolgozas-sporolas, mert akarhogy kalkulaltunk arra jutottunk, hogyha egybol Magyarorszagon kezdjuk, akkor hitelbol lesz otthonunk kb 20 evig, addig kellene honaprol-honapra izgulni a torleszto fizetesen, igy meg par ev alatt letudjuk, mellesleg nem is jar kulonosebb izgalommal az albi fizetese.

2010. nov. 17. 09:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem volt sajátom, de a válságban mindketten elvesztettük a munkahelyünket, és bedölt a hitelünk. Hiába fizettük addig rendesen, nem számitott, utcára, illetve albérletbe kellett mennünk, 2 gyerekkel. Most már, miután van összehasonlitási alapom, úgy látom, hogy az albérlet több szempontból is jobb. Ha el kell menned, mert egy kicsit messzebb jobb munkahelyed van, nem gond, felmondod, és költözöl. Ha egy kicsivel nagyobb lakás kell, nem gond, költözöl. Mi szépen felújitottuk a mienket,(hitel mellett, de nem hitelből, az csak egy volt, a lakáshitel) a végére gyönyörü lett, és tágas, azért is ment el az árverásen olyan gyorsan, és most mi lett, más élvezi. Nem kivánom ezt az érzést senkinek. A férjem 2 évig külföldön dolgozott, hogy szép legyen az otthonunk. Na mindegy most már. Szóval most már úgy vagyok vele, hogy inkább csinositom más lakását, mert akkor úgy egyezkedek vele, hogy leklakom az árát, amit ráköltünk, persze csak akkor, ha számlával igazolom. :)) Eddig még nem volt ezzel nálunk gond, mindenhol belement a tulaj. ( ez a második albérletünk, az első eladó is volt egyben, és úgy egyezkedtünk meg, hogy megcsináljuk szépre, azt lelakjuk, ők meg árulják. Lehet, hogy hülyeség, de mi imádunk rendezkedni, és ez igy nekünk nagyon is megfelel.)
2010. nov. 17. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!