Közös vagy külön kasszán vagytok a párotokkal? Olyanok válasza érdekelne, akik gyermeket nevelnek, vagy terveznek.
ilyen kérdés is van minden héten...
Közös a kasszánk, általában a férjem rendelkezik felette, mert én sokat pazarlok (volt is miatta pár éve nagy vitánk, majdnem elváltunk, mert hitelre vásároltam a boltban). Én le szoktam adni a rendelést, hogy most erre meg arra kell a pénz, ő meg megcsinálja:) Ez így jó nekünk. Hártánya, hogy magamnak vagy a kicsinek nem tudok egyedül vásárolni ruhát, általában mindent együtt veszünk.
Mióta együtt élünk közös a kassza.Soha nem számoltattuk el egymást,de egyikünk sem költekezős szerencsére.Nálunk általában úgy alakul,hogy az én számlámról megy a rezsi,én intézem a napi bevásárlást,mert én vagyok itthon a babával,és az ő számlájáról mennek a nagyobb kiadások,pl. lakásfelújítás,nyaralás,nagybevásárlás,anno az esküvő,stb.
Így kb. "egálban vagyunk",de ha nem,akkor sem történik semmi,mert tényleg minden közös.
Na ettől én is tartottam, hogy hogyan is lesz, de abszolút simán megy.
Nálunk közös kassza van, olyannyira, hogy egy számlaszámunk van, arra megy a férjem fizetése, meg a GYED, családi.
Ami kell hozzá: hogy megbízunk egymásban, és nagyjából azonosak a vásárlási "szokásaink". Tehát egyikünk sem költ feleslegesen.
Mi meghatároztunk egy összeget (2000 Ft, mert nincs sok pénzünk), az alatt bármelyikünk megvehet bármit saját magának, amit szeretne. Ami ennél nagyobb összeg, azt megbeszéljük.
Ezen felül meg csak azt vesszük, ami kell: kaja, tisztálkodási szerek, és ruha/cipő a gyerekeknek.
Sajnos nálunk a ruha-cipőt konkrétan össze kell spórolni, tehát azt előre megtervezzük, hogy kinek veszünk és mikor. (Ez régen nem így volt, de most összességében kevesebb pénz jut nekem, mint amíg egyedül voltam.)
szia,
4,5 éve élünk együtt, 2 éve vagyunk házasok, a kisfiunk 2,5 éves. külön kassza :) valamennyire :) a két fizetés mindenkinek a saját pénztárcájában marad. én fizetem a rezsit, Ő a telefonszámlákat, a nagy bevásárlást szintén én, az ovit az Övéből szoktuk. amikor egyikünké elfogy, ott a másik. mivel két munkahelyen dolgozik a második fizetését teljes egészében elrakjuk euró formájában, az a félre tett pénzünk, ebből nyaralunk, utazunk, felújítunk, ilyenek. nálunk ez nagyon bevált!! sokaknak furcsa, de mi így szeretjük!! :)
Ági
Nálunk nagyon be kell osztani a pénzt amióta nem keresek és lakáshitel van.
Férjem ideadja a fizut, abból elvesz 10ezret magának. Én kifizetem a rezsit, vásárlok stb. Úgy főzök, hogy eltudja vinni ebédre, így csak hidegkaját kell vennie. Az én pénzem számlára megy azt egy az egyben viszi is a bank.
Egy hónapot a férjem osztott be, hogy kipróbáljuk, hát az eredmény az volt, hogy nem tudtunk a hónap végén kenyeret venni. Ha én osztom be, néha még picit félre is tudunk tenni. De mi azért elég kevés pénzből élünk ezt megjegyzem. 2 kisgyerek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!