Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Közös vagy külön kasszán...

Közös vagy külön kasszán vagytok a párotokkal? Olyanok válasza érdekelne, akik gyermeket nevelnek, vagy terveznek.

Figyelt kérdés
Nyáron házasodunk a párommal, jövőre babát szeretnénk. 3 éve együtt élünk, eddig félig-meddig külön kasszán voltunk. Anyukámék fizették a lakásra a hitelt (nekem vették, addig fizetik, amíg meg nem házasodok), a párom a rezsit, a kaját felesben. Egyéb kiadásainkat külön rendeztük (tisztálkodás, ruha, stb). Eddig mindkettőnk még tanult, most kezdünk el dolgozni. Mivel már nekünk kell mindenről gondoskodni, szeretném, ha kicsit máshogy lennének a pénzügyek. Anyáéknál közös kassza van, vagyis inkább anyukám rendelkezik felette, apa leadja a teljes fizetését, és ha vesz ki a pénztárcából, anyukám egyből számonkéri, hogy mire vette ki. Ez szerintem elég frusztráló, főleg, ha nem kell kifillérezni mindent. Nálatok hogy alakult a pénzügy?
2011. máj. 24. 13:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Négy gyermekünk van, teljesen közös a kassza.
2011. máj. 24. 13:43
 2/20 anonim ***** válasza:
53%

ilyen kérdés is van minden héten...

Közös a kasszánk, általában a férjem rendelkezik felette, mert én sokat pazarlok (volt is miatta pár éve nagy vitánk, majdnem elváltunk, mert hitelre vásároltam a boltban). Én le szoktam adni a rendelést, hogy most erre meg arra kell a pénz, ő meg megcsinálja:) Ez így jó nekünk. Hártánya, hogy magamnak vagy a kicsinek nem tudok egyedül vásárolni ruhát, általában mindent együtt veszünk.

2011. máj. 24. 13:43
 3/20 anonim ***** válasza:
76%
Szia, nálunk ugyanaz van mint anyukádéknál csak fordítva:) elég gáz, de mostmár én is fogok keresni (lejár a gyed) úgyhogy azt tudom javasolni legyenek a számlák-hitel-kaja közös kasszán és ha tudtok magatoknak is tegyetek félre külön kasszába, így legalább te is tudsz miből gazdálkodni erre arra, a párodnak se kell szólni minden kiadásáért.
2011. máj. 24. 13:44
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Mióta együtt élünk közös a kassza.Soha nem számoltattuk el egymást,de egyikünk sem költekezős szerencsére.Nálunk általában úgy alakul,hogy az én számlámról megy a rezsi,én intézem a napi bevásárlást,mert én vagyok itthon a babával,és az ő számlájáról mennek a nagyobb kiadások,pl. lakásfelújítás,nyaralás,nagybevásárlás,anno az esküvő,stb.

Így kb. "egálban vagyunk",de ha nem,akkor sem történik semmi,mert tényleg minden közös.

2011. máj. 24. 13:45
 5/20 anonim ***** válasza:
15 éve vagyunk házasok, én akkor voltam 21, a férjem 22 éves. Kb. egyformán kerestünk, közös kasszán voltunk, ez azóta is maradt, három gyerekünk van. Közös annak ellenére is, hogy én évek óta GYES-en vagyok, csak a férjem keres. Mindent megvehetek kérdezés nélkül a gyerekeknek, persze egészséges határokon belül, mert nem dúskálunk:)
2011. máj. 24. 13:46
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Na ettől én is tartottam, hogy hogyan is lesz, de abszolút simán megy.

Nálunk közös kassza van, olyannyira, hogy egy számlaszámunk van, arra megy a férjem fizetése, meg a GYED, családi.

Ami kell hozzá: hogy megbízunk egymásban, és nagyjából azonosak a vásárlási "szokásaink". Tehát egyikünk sem költ feleslegesen.

Mi meghatároztunk egy összeget (2000 Ft, mert nincs sok pénzünk), az alatt bármelyikünk megvehet bármit saját magának, amit szeretne. Ami ennél nagyobb összeg, azt megbeszéljük.

Ezen felül meg csak azt vesszük, ami kell: kaja, tisztálkodási szerek, és ruha/cipő a gyerekeknek.

Sajnos nálunk a ruha-cipőt konkrétan össze kell spórolni, tehát azt előre megtervezzük, hogy kinek veszünk és mikor. (Ez régen nem így volt, de most összességében kevesebb pénz jut nekem, mint amíg egyedül voltam.)

2011. máj. 24. 13:47
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
két gyerekeünk, van és közös a kassza. Mindkettőnknek van bankkártyája, ő arra kapja a fizetését, én az enyémre a gyedet, családit. Az én számlámról vonják a lakás törlesztését, így minden más kötlség a férjem számlájáról megy (bevásárlás, rezsi, stb). Van itthon általában pár ezer Ft, ez ha hirtelen kell valami a boltból piacról. Nem kérjük számon, hogy ki mire költ, de mindig megbeszéljük, hogy mit akarunk venni, mire futja. sajna nem állunk túl jól anyagilag, így be kell osztanunk ami van, nem lehet csak úgy költekezni, megvenni ami éppen megtetszik.
2011. máj. 24. 13:48
 8/20 anonim ***** válasza:

szia,

4,5 éve élünk együtt, 2 éve vagyunk házasok, a kisfiunk 2,5 éves. külön kassza :) valamennyire :) a két fizetés mindenkinek a saját pénztárcájában marad. én fizetem a rezsit, Ő a telefonszámlákat, a nagy bevásárlást szintén én, az ovit az Övéből szoktuk. amikor egyikünké elfogy, ott a másik. mivel két munkahelyen dolgozik a második fizetését teljes egészében elrakjuk euró formájában, az a félre tett pénzünk, ebből nyaralunk, utazunk, felújítunk, ilyenek. nálunk ez nagyon bevált!! sokaknak furcsa, de mi így szeretjük!! :)

Ági

2011. máj. 24. 13:50
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagyon be kell osztani a pénzt amióta nem keresek és lakáshitel van.

Férjem ideadja a fizut, abból elvesz 10ezret magának. Én kifizetem a rezsit, vásárlok stb. Úgy főzök, hogy eltudja vinni ebédre, így csak hidegkaját kell vennie. Az én pénzem számlára megy azt egy az egyben viszi is a bank.

Egy hónapot a férjem osztott be, hogy kipróbáljuk, hát az eredmény az volt, hogy nem tudtunk a hónap végén kenyeret venni. Ha én osztom be, néha még picit félre is tudunk tenni. De mi azért elég kevés pénzből élünk ezt megjegyzem. 2 kisgyerek van.

2011. máj. 24. 13:51
 10/20 krisztivan ***** válasza:
Közös a kassza.Egy fiunk van és a páromnak van még egy kisfia aki minden második hetét nálunk tölti.Minden kiadást megbeszélünk hiszen sokszor azt is közösen találjuk ki hogy mit főzzek.De persze ha valami közbejön akkor mind a ketten bármit megvehetünk.
2011. máj. 24. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!