Közös vagy külön kasszán vagytok a párotokkal? Olyanok válasza érdekelne, akik gyermeket nevelnek, vagy terveznek.
külön kassza. felnőttek vagyunk ahhoz, hogy leadjuk egymásnak a pénzt és aztán zsebpénzt kapjon a másik. Meg beszámolót tartsunk, ki mire akarja költeni a saját pénzét. Persze elmondjuk egymásnak ha vesz valamit, de nem megbeszéljük megveheti e vagy én megvehetem e az adott dolgot.
Így van, én is frusztrálónak érzem ezt és gyerekesnek dolognak. Utálom mikor anyukám azzal nyaggat, hogy apád megint.. és micsoda rettenet. Azt meg egyenesen megalázónak, hogy apukámnak anyukám pénztárcájából kell kivenni pénzt. Meg ment bevásárolni és kért két ezer forintot- és anyukám már visította is, mire kell neked a 2 ezer forint? És akkor apukám elmondta miket nézett ki az újságból: papírzsebkendő stb stb.
Mi más utat választottunk, nekem ez kicsit sem szimpatikus.
Nekünk kocsink is kettő van és akkor mindenki akkor és oda megy ahova akar.
Ami nálunk van azt nem tudom minek nevezzem.(esetleg örülnék ha valaki leirná hogy ez most közös kassza e vagy nem:-))
Közösen a nevünkön nincs semmi.Közös számlánk sincs.
Van egy számlám amire kapom a GYEDet,abból általában elintézek ilyen napi bevásárlásokat,gyerekeknek ami gyorsan kell,stb,az arra el is megy.
A nagybevásárlást(kb.2 hetente)teljes egészében ő fizeti.Plusz ha mondjuk szezon előtti ruhanagybevásárlást kell,arra is kérek pénzt,azt is állja,vagy ha elfogy a pénzem,akkor is ad. Két gyerekünk van,3 éve vagyunk házasok.
Nekem ez igy elég szar hogy nincs közösen a nevünkön semmi,és hogy kéregetni kell.Szerinte kifolyik a pénz a kezem közül,amit én nem hiszem,mert nem veszek felesleges dolgokat,mindig ami kell a gyerekeknek,és az a kevés gyedem is kitart nagyjából hó végéig,a napi bevásárlásokra,meg ilyesmikre.
Külön és együtt.
Mikor össze költöztünk és mindegyikönk keresöképes lett, onnantól mindenki külön kapja, külön bankszámlája a fizuját. Nyitottunk egy közös számlát, amire minden hónapban mindegyikönk ugyan annyit utal át. Innen fizetjük a lakást, rezsit, háztartásba vásárlást, kaja vásárlás, közös kirándulást stb... Mindenki magának fizeti a ruháit, hobbiát, másiknak az ajándékot is mindenki a saját számlájáról fizeti. Ha egy nagyobb dolgot akarunk venni, mint pl kanappé vagy szárítógép, ami nem kétfillér azt egyikönk bevállalja és azé. ha esetleg válásra kerülne a sor akkor nem kell egyezkedni. (én elváltam, a párom meg egy hosszú kapcsolatból lépett ki, így mindkettönk egy csúnya osztozkodáson túl van, habár a kapcsolatunk 4 év után is szuper, és nem hinném hogy elválnánk mostanában)
Kislányunk 8 hós, neki mindent a közös számláról vettünk, és a mai napig is ha valamit veszek neki vagy a párom akkor közös számláról vesszük.
Azért azt hozzá teszem hogy mindegikönk fizetése igen magas és elég sok pénzt tudunk félre tenni.
Èn ingatlant nem engedném közösben fizetni ha már eddig ennyire külön ment. Mi lesz ha ki lesz fizetve, és elváltok. (most hurrogjon le mindenki aki még nem vált el)
Hogy osztozkodtok?
Köztes megoldás. Mindenki kapja a saját számlájára a saját fizetését, ennek egy részét betesszük a közösbe, a maradékot megtartjuk és mindenki azt csinál vele amit akar.
Nekünk ez így kényelmesebb, nem akarom, hogy bármelyikünk is függjön a másiktól anyagilag, nem akarok engedélyt kérni, hogy elmehessek fodrászhoz, vagy vásárolgatni, megnyugtat a tudat, hogy ott a saját bankkártyám a tárcámban és ha valamit meg akarok venni, akkor megveszem. A férjem ugyanígy, neki is van hobbija, meg külön programjai.
A közösből fizetjük a rezsit, lakbért, a gyerekek dolgait, kaját, nyaralást stb.
Természetesen ezt nem kezeljük túl szigorúan, pl. ha az én kártyámmal fizetem ki a gyerekek ruháját vagy a heti bevásárlást, nem fogom otthon elszámolni a közös kasszából. A lényeg, hogy jut is, marad is. Közösködünk, de mégis megmarad az önállóságunk.
4 gyermeket nevelünk.
Szia!
Két éve házasodtunk, azóta így volt:
Összeadtuk az összes kiadást (rezsi, havi kaja + tisztálkodó + egyéb), ennek a felét ideadta a férjem, én ebből rendeztem mindent, ami az élethez kell. Néha mozira, egyébre is innen költöttünk. Mindkettőnknek maradt saját pénze, és egyénileg spóroltunk (már ha sikerült). Igaz, nagyjából egyformán kerestünk.
Most baba lesz, nekem alig lesz jövedelmem az eddigihez képest, úgyhogy:
Szintén összköltség + megtakarítás terv. A kosztpénzt felemeltem 20.000 Ft-tal, hogy magamra is jusson belőle.
Én beadom az összes gyedet, a férjemtől elkérem a szükséges pluszt, így még nála is marad úgy 30.000 zsebpénz.
Szerintem ez jövedelem és élethelyzet függő. Ha mindketten keresnék kb 150-200 ezret minimum, akkor nem kéne leszámolnia a fizetésével.
De mostmár hogy én csak gyest kapok és családit, 62 250 ft megy számlára, erről vonják a 65000 lakáshitelt. Ha mindenki a saját keresetét magánál tartaná, akkor én nem tudnék venni semmit. Így ő ideadja a fizut, mint írtam elrakja magának a 10ezrest, én kifizetem a számlákat bevásárlok, orvost gyógyszert fizetek. Extra dolgokra minimum egy évig kell spórolni. szerintem ez egyáltalán nem gyerekes meg ilyenek. ez van és kész. Senki nem panaszkodik nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!