A szegények hogy nevelnek fel egy babát?
Véleményekre vagyok kivŕncsi.
Kérem senki se pontozza le a mŕsikat!
Azért teszem fel a kérdést,mert sokan vannak akik azon is aggodnak ha egy darab cumi hiŕnyzik a listŕrol.Vajon,akiknek nincs pénzük babaägyra,orrszivora,Höméröre,textilpelusra stb.stb.stb.
Azok hogy élnek,hogy nevelik a babŕt,
Olyanoktol vŕrom a vŕlaszt föleg.akik ilyen környezetet ismernek.
Szia!
Én nagy családban nőttem fel és valahogy mindig sikerült mindent előteremteni. A szegény ember sokkal találékonyabb. NA meg sok mindent örököltünk másoktól és utána egymástól! Nekünk sose volt orrszívó vagy hőmérő. Volt textilpelus, majd az a liberó betét, gumibugyival, majd a legkisebb öcsémnél volt rendes nadrágpelus. ha nem volt rávaló akkor maradt a textilpelus. nem csináltunk ebből gondot. Volt cumi nem is egy. Ha már valaki azon gondolkodik, h hány cumit is vegyen, akkor Ő már nem olyan szegény, szerintem. Én éltem hihetetlen szegénységben is meg jobb létben is. Mikor hogy álltunk anyagilag. Meg egy szegény embernek másabbak az igényei egy kcisivel, szerintem.
Ok.
Én sem àllok anyagilag jol,söt.
Pàrom keres,én nem.
Én nekem sem lesz meg minden(egy pàràsitoért,meg egy légzésfigyelöért fàj a kicsi szivem,de néha belegondolok,hogy hàt ezt nem csak én de sokan màsok nem tehetik meg.
Na persze mérleget,és szopi pàrnàt se veszek,azért az alapok(ruha,kisàgy,pelenka)megvannak.
1. vagyok. Szerintem a baba holmijainak csak a pénztárca szab határt, éehetne fogokzni.
Legyen rendes ruhája, ágya, pelus, hami és egészséges szülei és nyugodt élete!!!!
akár meg is fordíthatnánk a kérdést: ki számít ma Magyarországon szegénynek? Aki nem jut el nyaralni egyszer egy évben? Aki segélyt kap az önkormányzattól? Ez azért így, hogy "a szegények" szerintem kicsit erős kifejezés. Mindenki szeretne többet, mint ami van de mindig van olyan, aki rosszabbul áll, mint te.
Néhány hete a 17 éves állapotos lánynak írtam, hogy nem kell sok minden egy babának, mégis mindenki lehurrogott, hogy de igen. Hát szerintem nem. Csak ügyesen kell szelektálni. Légzésfigyelőt az vegyen, akinek akkora a háza, hogy elveszik benne, egy 2-3 szobás házba ahol 5 lépés és a babaszobában vagy szerintem nem kell. Én vettem szopipárnát és nem bántam meg, nagyon jókat lehet rajta aludni és nagyon sokáig csak azzal tudtam szoptatni. De pl azt sem vettem volna meg ha hamarabb megtalálom a szabásmintáját mert megvarrtam volna. Mint ahogy most varrok játszószőnyeget. Vagy ügyesen kifogok egy bababörzét és 200 forintért veszek egy új tipegőt. A szegény ember leleményes, élelmes, figyelmes. A semmiből is tud valamit csinálni. A szegény ember kreatív, mert rá van kényszerülve, hogy a rongyoszsákból öltöztesse a gyereket és még takarót is abból csináljon neki.
egyébként a légzésfigyelőre visszatérve, szerintem ne fájjon érte a szíved, de tényleg. ha meglesz a babád minden rezdülését nem hogy hallani de érezni fogod. Nekem amióta megvan a baba nincs egy perc nyugtom (nem rossz értelemben), mert a baba minden kis hangját, szuszogását meghallom, álmomban is. Mire a párom felébredne éjjel én már régen megszoptattam a babát. Sokszor azt sem tudja, hogy volt-e fent éjszaka a törpe, szerintem azt hiszi, hogy már átalussza az éjszakát, pedig sokszor 2x is ébred szopizni.
Biztos a hormonokkal van összefüggésben, de te leszel a legjobb légzésfigyelő.
Köszönöm a vàlaszokat.
Mindezt csak azért kérdeztem,mert a szomszédaim mindig elég nyomosan ràkördeznek,meg van-e màr a babakocsi,vagy vettem-e màr babahordozot,meg ezt-azt.
Az az igazsàg,hogy én eddig a következöket vettem meg:
-ruhàk
-cumi,cumisüveg
-samponok,krémek
-takaro
néhàny szines csörgö,plüss
-pelenka
-vizhömérö
-kiskàd
ezeken kivül még babaàgy,és babakocsi amit egyenlöre megtudunk venni.
Szoval attol tartottAM,HOGY MELLSZIVÖ,LÖGZÉSFIGYELÖ,STERILIZÀLO,BABAHORDOZO, MÉRLEG NÉLKÜL STB NEHEZEBB LESZ,DE AHOGY OLVASOM A VÀLASZOKAT MÀR NEM ANNYIRA AGGODOM
pÀROM NEM AGRESSZIV,NAGYON JO KAPCSOLATUNK VAN,MELEG LAKÀSUNK IS VAN
az az igazsag, hogy mi nem vagyunk gazdagok, de ennek ellenere a legjobbat akarom a babamnak.
a terhescuccok helyett a babanak vettem dolgokat, két felsővel, egy nadraggal, és 2 melltartóval, meg ilyen nagy kinai nagymamabugyikkal huzom ki :)
mivel a legjobbat akarom, es nincs penzunk ra, es pl a mellszívó a teszveszen is nagyon draga, kulfoldrol rendeltem meg hasznaltan (a legjobbat), igy ugy jott ki, mintha olcsó újat vennék
mivel szeretek olvasni, sok jo konyvem van, eladogatom oket szepen sorban, igy helye is tobb lesz a babanak.
ajandekba karacsonyra kezzel csinalok mindent, igy arra sem koltok sokat.
szerencsere ANNYIRA szegenyek nem vagyunk, sok ilyen apró kis praktikaval mindent be tudok szerezni (ja, es persze egeszsegpenztart hasznalunk fel, ahol csak lehet)
amugy a textilpelus olcsó, 1000 forint volt 15 darab (uj), a hőmérő meg 300, babaágyat kaptunk szerencsére.
amibol nagyon dragat vettunk, az a forgó, mert az olyan jo volt, hogy szoktuk mondani, hogy azt magunknak is megvettuk volna :D
igazabol az apro dolgok tudnak nagyon osszeadódni.
ja, es persze: akciók, kuponok, meg ilyesmi.
amugy nem furcsa, csak érdekes, de pl sem az en csaladom, sem a parom csaladja nem adott penzt, es nem is vettek semmit (mondjuk ez utobbinak orulok, mert fajna a szivem, ha valami rosszat vennének).
igazaból az en csaladom az, aki kimondottan szegeny, a parome amolyan kozepkategorias, mi valahol a kettő kozott, hol igy, hol ugy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!