Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjem be...

Mit tegyek, ha a férjem be akar jönni szülésre?

Figyelt kérdés

Nem akarom, hogy ott legyen. Vajúdásnál még oké, de kitolásnál nem szeretném.

Nekem nem segítség, hogy valaki ott van a fejem felett, és 2 percenként kérdezgeti, hogy "Jól vagy?" meg "Nagyon fáj?". Én mindig is egyedül szenvedős fajta voltam. Az első férjemnél is úgy volt, hogy nem jött be, de ő se akart. Most a férjem akar. De én nem akarom. Hogy beszéljem le erről?

(Normális válaszokat, légyszi!)

2021. szept. 5. 17:06
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
87%

Aki szerint egy gyerek semmilyen áldozattal, lemondással nem jár, az szimplán hazudik. Vagy csak nincs gyereke. 🤷🏻‍♀️

Senki nem magasztalt fel senkit, de a nyilvánvalót ne tagadjuk már! Igen is rendkívül megterhelő a szervezetnek egy terhesség és szülés, ezt kár vitatni, ahogy azt is, hogy a szülés rettentően fájdalmas. És nem mellesleg meglehetősen kiszolgáltatott helyzetben van ilyenkor egy nő, hadd ne kelljen már magyarázkodjon, hogy miért nem akarja, ha a férje bent lenne. Mert nem akarja! Mert számára kellemetlen, plusz stresszel jár stb. Ez éppen elegendő indok. Mi a jó fenének kell egy amúgy is bazi fájdalmas procedúrát pluszban megnehezíteni a kismama számára? Ne adjuk már elő a hattyúk halálát, hogy lassan szegény apukát kell sajnálni, mert nem lehet bent és 10 perccel később láthatja a gyerekét, mint anyuka.

Nem kell kiforgatni, amit írtunk és főleg nem kell olyanokról beszélni, amiről szó nem volt. Hogy jön ide az éjszakai kelés?? Szóval azért, mert nem szeretné, ha a férje bent lenne a szülésnél, a későbbiekben se várjon segítséget, mert hogy képzeli? Mégis hogy függ a kettő össze?? Meg egyáltalán hogy kapcsolódik a témához? Mert, hogy erről szó nem volt. Nem azért nem akarja, hogy ne legyen bent a férje, mert a szülés a nők kiváltsága és majd ő jól kisajátítja a gyereket, hisz ő szülte, hanem mert számára KÉNYELMETLEN lenne és pluszban feszélyezné és nehezítené az amúgy sem túl kellemes helyzetet. Ennek őszintén melyik részét nem lehet ésszel felfogni?

2021. szept. 6. 13:34
 32/38 anonim ***** válasza:
31%

"Aki szerint egy gyerek semmilyen áldozattal, lemondással nem jár, az szimplán hazudik. Vagy csak nincs gyereke. 🤷🏻‍♀️"

...vagy csak felfogta előre, hogy mit vállal és nem áldozatnak meg lemondásnak éli meg, hogy gyereke van. 😉🤷‍♀️

Nem mondtam le a baráti összejövetelekröl pl, csak átszerveztük, hogy nálunk vannak.

Nem mondtam le koncertekről pl, csak felfogtam, hogy, most nem megyek helyette más programunk van.

Tudod én másként éltem meg a terhességem is és másként aut is, hogy már itt a lányom, nem azon agyalok, hogy lemondtam vagy áldozatot vállaltam.

Az éjszakai keléseket arra írtam, hogy írta a kérdező ő egyedül szenvedős fajta és az éjjeli kelések szenvedősek lehetnek pl egy rossz alvó babával.

Amúgy pedig azt, hogy miért nem tudnak kompromisszumra törekedni, azt nem értem. Apukát a legkönnyebb kirakni ez tény, de az is tény, hogy nem fog a szülés jobban fájni attól, ha apuka ott áll a sarokban és látja megszületni a gyerekét.

Pontozgassatok, letojom, nekem ez a véleményem, nektek meg más. 🤷‍♀️

2021. szept. 6. 13:44
 33/38 anonim ***** válasza:
77%

Attól még, hogy valaki felfogta előre mivel jár egy gyerek, még nem jelenti, hogy nem kell lemondjon az ő érdekében bizonyos dolgokról! Gyerek nélkül könnyű “dobálózni”, de mikor már ott van, akkor jössz rá igazán, hogy mivel is jár ez az egész. És senki nem azt mondta, hogy ez rossz, de ami igaz, az igaz. Örülök neki, hogy vannak olyan szuperanyuk, akiknek aztán a világon semmiben nem változott az életük, csak mert gyerekük lett, de a többségnek bizony sok dolog megváltozik a kicsi érkezésével.

Az éjszakai kelést meg összehasonlítani a szüléssel, na az nonszensz..🤦🏻‍♀️ A kettőnek semmi, de semmi köze egymáshoz. Az éjszakai kelés is rettentő fájdalommal jár? Akkor is kiszolgáltatott vagy? Akkor is mindenki sürög-forog körülötted, esetleg varrnak-vágnak és egyebek? Csak mert nekem nem rémlik ilyesmi. Döbbenet, hogy számtalanszor le lett írva miről van szó, némelyek mégsem képesek felfogni ésszel, hogy miért nem akarja a kérdező, hogy bent legyen a férje. Már az is abszurd, hogy a szülő nőnek magyarázkodnia kell, hogy miért úgy akar szülni, ahogy.

Az is tény, hogy ha a kérdezőnek nehezíti BÁRMILYEN módon, pl lelkileg a dolgát az, hogy ott az apuka, akkor ne menjen be, ennyire egyszerű! Senki nem írt olyat, hogy maga a szülés fájdalmasabb lesz, lehet nem ártana megtanulni szöveget értelmezni. Arról volt szó, hogy számára a szülés egyedül is épp elég szenvedés lesz, nem akarja, hogy a férje végignézze, mert ez őt esetlegesen pluszban feszélyezi, nehezebben tud összpontosítani miegymás. Nem értem miért kell szándékosan értetlenkedni, de mindegy.

2021. szept. 6. 13:55
 34/38 anonim ***** válasza:
21%

Nem azt nem értem miért nem szeretné a kérdezö, csak azt nem értem, miért olyan ördögtől való és érthetetlen, hogy apuka meg szeretné és az is teljesen érthető, mert az ő gyereke is.

Az pedig, hogy mert a nő szül és az ő teste alapon az ő egyedüli döntése ki van bent vagy ki nincs, nekem, pedig végigcsináltam nem érv. Megfordítva, ha apa meg nem (vulgáris leszek, sorry) nem dugta volna meg, akkor ez a gyerek meg nem lenne. Mindketten ugyanannyira kellettek, hogy ez a gyerek megszülethessen. Ennyi. 🤷‍♀️

2021. szept. 6. 14:14
 35/38 anonim ***** válasza:
73%

Attól még, hogy méltóztatott a te szavaiddal élve megdugni a kérdezőt, továbbra sem ő fogja megszülni azt a gyereket, nem az ő helyzetét fogja még jobban megnehezíteni, ha olyan személy van bent, akit nem akar ott tudni, hanem a kérdezőét.

Vagy talán apuka nem tudott arról, mikor lefeküdt a feleségével, hogy a szülést nem ő fogja végigcsinálni? Teljesen egyértelmű, hogy itt nem az ő akarata az elsődleges/legfontosabb, hanem azé, akinek meg kell szülnie a gyereket, ez pedig jelen esetben a kérdező. Ez a farokméregetés pedig, hogy “de az ő spermája is kellett a gyerekhez” meg elég szánalmas és ovis, felnőtt emberek részéről. Értelmes ember képes tiszteletben tartani, hogy a másik élete egyik legnehezebb és legkiszolgáltatottabb helyzetében nem szeretne plusz stresszfaktort odabent.

2021. szept. 6. 14:30
 36/38 anonim ***** válasza:
85%
Én úgy alapjáraton azt nem értem, mégis miért kell egyáltalán magyarázkodnia és mentegetőznie egy terhes nőnek, hogy miért akar az orvosokat leszámítva egyedül szülni és miért nem akarja, hogy a férje lássa és végigmozizza, ahogy pl kiabálva szenved. Tartsuk már tiszteletben, hogy neki úgy lenne egyszerűbb meg könnyebb, ha a férje nincs bent és ne vessük már máglyára. Másnak meg úgy a jobb, ha bent van a férje, na és? Mindenki szüljön úgy, ahogy neki!! a legjobb, pláne hogy ez elsősorban a babáról, a nőről és az ő épségükről szól, nem arról hogy apuka, akinek sejtelme nincs milyen fájdalommal jár a szülés, milyen állítólagos élményről marad le.
2021. szept. 6. 14:44
 37/38 anonim ***** válasza:
52%

Én irigyellek, én nagyon szeretném ha bent lenne a férjem, mert egy fájdalmas, kiszolgáltatott helyzetben szükségem lenne valakire, aki segít.

Sajnos méhen kívüli terhességgel műtöttek és a műtét napja irgalmatlanul szörnyű volt. Fizikailag, érzelmileg is. Látogatási tilalom miatt senki nem lehetett velem. Nagyon kellemetlen volt, hogy a szobatársam adta oda a vizét, mert sajnos azt elfelejtettünk venni, és akkor tudtam csak inni pár korty vizet, amikor a nővér arra járt.

Szülésnél én nagyon nem szeretnék egyedül lenni, 0 támasszal, kiszolgáltatottan és esetlenül.

Én abban a pillanatban fogok kérni epidurálist ahogy belépek a kórházba, és ha mázlim van akkor meg is kapom, de ha nem akkor az k.baszott durva lesz.

Mi olyan kompromisszumot kötöttünk így előre, hogy a vajúdásnál bent lesz, amikor még nem történik semmi, főleg ha lesz fájdalomcsillapítás, és amikor jön az akció, akkor kimenekül.

Szerintem ez nálatok is elfogadható kompromisszum, ha a szülés folyamatának nagy részében veled lehet, és csak a "látványos" résznél megy ki.

Amit mondanak a többiek, hogy élmény a férfinak a szülés az az lehet, hogy ma már több kórházban megengedik, hogy az apa vágja el a köldökzsinórt és ő is kézbe veheti a pár perce született szutykos kis babát.

2021. szept. 6. 15:08
 38/38 anonim ***** válasza:
85%

"csak azt nem értem, miért olyan ördögtől való és érthetetlen, hogy apuka meg szeretné és az is teljesen érthető, mert az ő gyereke is."

Ez érthető. Írták itt már többen is, hogy ők örültek neki, hogy apuka bent volt. Ilyenkor teljesen rendben van. Nekik apuka közelsége adott komfort érzetet. A kérdezőnek, meg másoknak meg az a jobb, ha maguk vannak. És a szülés az nem holmi cirkuszi látványosság, hogy a közönségnek kelljen megfelelni. Tök jó, hogy ha apuka érdeklődik, lelkes, de mikor a nő vergődik fájdalmak közt, akkor az ő kényelme a prioritás.

2021. szept. 6. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!