Mit tegyek, ha a férjem be akar jönni szülésre?
Nem akarom, hogy ott legyen. Vajúdásnál még oké, de kitolásnál nem szeretném.
Nekem nem segítség, hogy valaki ott van a fejem felett, és 2 percenként kérdezgeti, hogy "Jól vagy?" meg "Nagyon fáj?". Én mindig is egyedül szenvedős fajta voltam. Az első férjemnél is úgy volt, hogy nem jött be, de ő se akart. Most a férjem akar. De én nem akarom. Hogy beszéljem le erről?
(Normális válaszokat, légyszi!)
10. Vagyok
Hogy értsd nem is az esett jól, hogy ott volt, hanem, hogy nem egyedül voltam. Ő írt alá helyettem, mert olvasni nem tudtam màr .. stb
( nàlunk simán otthagytak egyébként totál egyedül, bàrmi volt ki kellett menni szólni, én gépeke voltam kötve.
Tudom, hogy a férjemnek egy csoda volt mindkettő, nagyon sokat beszél róla, pedig évekkel ezelőtt történt.
Ugyebàr az igényed az, hogy ne zavarjon..stb
Megmondod, hogy álljon úgy, hogy nem látod, és ne érjen hozzád, ne szóljon hozzád.
Kecske is káposzta is.
Ez nem rólad szól!
A gyerekről szól.
Èn nègykèzlàb óbègattam, mint egy tehèn, ès magam alà is csinàltam, amit a pàrom premier plànban làtott. Mègis nagy èlmèny volt neki a szülès, ès fontos volt, hogy tàmogatni tudott.
Viszont a kèrdezőnek nem az. Ha neki nem fèr bele, hogy bent legyen vele, akkor nem kell erőltetni.
Ha a férjem bele akart volna szólni, sőt követelőzött volna azzal kapcsolatban, hogy én hogyan akarok keresztülmenni életem egyik legnehezebb pár óráján, hát nem a szülés miatt kellett volna izgulnia, hanem a válás miatt. Mi a f_sz? Ezt ti komolyan gondoljátok? Komolyan nincs elég kiszolgáltatott helyzetben amúgy is egy szülő nő?
Ha a pasit annyira érdekli a szülés nézzen róla videókat a neten.
26 a SAJÁT gyereke születésénél szeretne ott lenni, fogtad? Nem random szülés érdekli.
Megcsinálni egy gyereket kell a pasi persze, hisz nélküle nem megy ez alap, de a szülésnél már taka van neki? Aután majd jön a kuss legyen én szültem, nem te, igaz? Néha szégyenlem, hogy nő vagyok... 🤦♀️
"Megcsinálni egy gyereket kell a pasi persze, hisz nélküle nem megy ez alap, de a szülésnél már taka van neki?"
Igen.
Ez egy nehéz, kiszolgáltatott helyzet, amihez sok erő kell (tudom, tudom, van akiből úgy lő ki a gyerek, hogy meg sem érzi). Nem kell oda senki, akit a szülő nő nem akar ott látni, hogy még jobban megnehezítse neki.
"baromi nagy áldozatokkal jár"
Mivel? Tényleg érdekel. Semmiről sem kellett lemondanom azért, mert gyerekem lett. Aki áldozat vállalásnak éli meg a világ legtermészetesebb dolgát, azt sajnálom. 🤷♀️
Anya vagyok, de a halálom, hogy lassan már érdem, hogy valaki gyereket szül, mikor arra a legtöbb nő képes. Pedig nem volt egy leányálom szülésem, faros baba, órákig vajúdás, császár, ahol nem hatott a spinál éreztem, hogy vágnak fájt ahogy rángatnak majd jól bealtatnak és csak fél nap múlva latom a gyereket. És? Evvan, én vállaltam, tudtam, hogy benne van ez is a pakliban, de nem magasztalom magam az egekig, hogy jajj mert én csinálom végig nekem ilyenolyan plusz jogaim vannak. Apának is vannak érzései, amiket meg lehetne érteni, és nem igazán értem, hogy miért nem állhat a sarokban a kérdező fejénél csendben (persze ezt megbeszélve).
Majd az éjszakai felkeléseknél se fogadja el a segítséget, hiszen a gyermek ellátása is csak a nő dolga volt századokig, abban sem vettek részt a férfiak. Igaz? 😉
Ezért írtam, barátkozzanak meg a válás gondolatával, mert vagy a kérdezö fog tüskét szerezni, vagy az apuka. 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!