Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem akar pelust cserélni?

Nem akar pelust cserélni?

Figyelt kérdés

Van itt olyan anyuka akinek nem akart a párja pelust cserélni?

Nekem párom mindenki hangoztatja hogy ő biztos nem....

Pelenkafobias meg ilyeneket kitalál.

Szerintetek ez mennyire oké vagy korrekt egy apukatol?

2021. szept. 2. 04:57
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondta, hogy ő nem fogja cserélni. Mégis megcsinálja. Ha ketten vagyunk itthon vagy útközben kell valahol pelenkát cserélni akkor megcsinálom én, sokkal gyorsabb így nekem. De a baba pici korától hagyom őket egyedül rövidebb-hosszabb időre és még sose jöttem haza arra, hogy a sz@ros pelenkában ülne a gyerek. Agy akárcsak sima, nyűgös lenne valami miatt.

Viszont ismerek olyan apukát is aki nagyon hangoztatta hogy ő biztos hogy cserélni fogja a pelenkát, kel éjszaka a kicsihez, bent lesz szülésnél meg minden hiper-szuper lesz, a kicsi pedig még egy éves sincs és már lelépett apuka és azóta sem volt még megnézni sem a gyereket…

Szerintem ez nem ettől függ!

2021. szept. 2. 07:59
 12/45 anonim ***** válasza:
49%
A parom nagyon erzekeny a szagokra! Csaladalapitas elott allunk szamomra alapveto hogy nem fogom kerni tole hogy a kakis pekust cserelje. Nalunk ez nem problema. Nekem is meg paromnak is van olyan amit nem szeretunk megcsinalni es mindegy mi a problema. Akkor megcsinalja a masik. Mi tarsak vagyunk mindenbe :) szerintem ez a legfontosabb :) ha ezen all a bal hogy nem akar pelenkat cserelni akkor nagyon kar volt meg az a gyerek . Ilyenen nem szabadna problemazni
2021. szept. 2. 08:00
 13/45 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem meg annak kár a gyerek, aki ilyenen problémázik, hogy érzékeny a szagokra. Érdekes, hogy mindig a férfiak érzékenyek, a nőknek meg muszáj megcsinálni, mert nincs választásuk. És ha nem vagy otthon, akkor az érzékeny férjed áthívja a szomszédot?

De majd valószínűleg meglátod te is, ha tényleg lesz gyereketek, hogy milyen lesz, amikor mindig neked kell csinálni, mert a férjed tartja feléd a kakás gyereket, hogy fúj, ő nem nyúl hozzá.

2021. szept. 2. 08:35
 14/45 anonim ***** válasza:
93%

Az én férjem is ezt mondogatta, mielőtt megszületett a babánk, hogy ő aztán nem fog pelenkázni 😃

Aztán hazajöttünk, rájött, hogy az anyatejes kaki nem büdös és azóta megszokta a pelenkázást. Mondjuk 90%-ban én csinálom, mert mosható pelenkázunk és most ezt a következő hiszti, hogy nem tudja, hogy kell ráadni, de már tanulja 😃

2021. szept. 2. 09:01
 15/45 anonim ***** válasza:
78%

Én nő vagyok, de pl. rokon gyerekeket nem szívesen pelenkáztam át csak ha pisi volt, kakit mindig lepasszoltam anyukának.

Sajátnál nyilván megcsinálom mert muszáj, férjemnek megmutattam, hogy kell, ha esetleg valamiért nem leszek ott ő is meg tudja csinálni, de el nem várnom.

Nekem ez a kérdés nem lépi át az ingerküszöbömet, se elválni, se lenézni, leordítani / megszégyeníteni emiatt nem fogom a férjemet. 😂

2021. szept. 2. 09:12
 16/45 anonim ***** válasza:
50%

Maradjunk annyiban, hogy ez a férfiaknak kicsit nehezebben megy, de meg kell oldani.

Akár úgy, hogy valami mást vállal el helyette a férfi.

De sürgős szükség esetén mese nincs, menni kell.

Olyan dolgok is vannak, amelyeket a nők utálnak: például olajcsere az autóban. Akkor ezt nőnek nem kell csinálnia?

Dehogynem: ha nem tudja megcsináltatni, vagy elcserélni valami másra.

Ugyanez a helyzet, mint a pelenkacserével.

2021. szept. 2. 09:15
 17/45 anonim ***** válasza:
70%
Igen, mert az olajat is naponta többször kell cserélni. Hagyjuk már. Én kivagyok az ilyen férfiaktól. Érzékeny a szagokra… én is az vagyok, csak egy nőtől senki nem kérdezi meg. Azért mert vaginánk van nem leszünk varázsütésre gondoskodó szuperlények, csak mi nem tudjuk elnézni, hogy a gyerek ül a szaros pelenkában. Az apaság ott kezdődik, hogy mindent megteszek a gyerekemért, nem csak ami jól esik.
2021. szept. 2. 09:48
 18/45 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi 16-os, hogy pont a te példádba kötöttem bele, látom, hogy te a kompromisszumra törekszel, csak te voltál az utolsó, nem ellened szólt.
2021. szept. 2. 09:51
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm.

Az olajcserét csak példának hoztam, van más is. A nők között is van sok olyan, aki valamilyen munkát nem végez el, hiszen az férfimunka.

Ez sem helyes.

Vagy mondom: cseréljen. Bárki bármilyen munkát utálhat, nem kell megindokolnia.

Amúgy van egy olyan dolog, hogy a nőt a szülés felkészíti a problémákra is, egy csomó hormonnal. A szeretet csodákra képes, ahogy mondani szokták.

Ja, ilyesmi azért a férfiaknál is előfordulhat, csak sokkal ritkábban és gyengébben. Egy férfi, ha imádja a gyerekét, az ritkább, és becsülendő. Általában a férfi inkább a párját imádja, és érte tesz meg dolgokat.

2021. szept. 2. 09:56
 20/45 anonim ***** válasza:
68%
Én egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy egyáltalán hogyan lehetne kivitelezni azt, hogy akkor szegény szagérzékeny apukának soha ne kelljen azt az undi kakis pelust cserélni. Egy gyerek legalább 2 évig pelenkás. Nem kell anyukának kórházba kerülnie ahhoz, hogy adódjanak bizonyos alkalmak, amikor a kedves apuka marad a gyerekkel. Vissza mész a 6 hetes kontrollra, lehet el akarsz járni edzeni, ügyeket is szeretnél intézni. Nekem fél éves a babám, holnaptól újra dolgozom részmunkaidőben, ez 2 délutánt és egy délelőttöt jelent, ebből a 2 délutánon a férjem lesz a babával. Fel sem merül semmi hiszti, kényeskedés meg cirkusz, hogy jaj kaka. Tőlünk nyugatabbra megszokott dolog akár az is, hogy apuka marad otthon a poronttyal, mert esetleg anyuka keres jobban, de Hollandiában élő barátainknál pl anyuka már teljes munkaidőben kezd a fél éves baba mellett, ebből 2 napot apuka fog elvinni baba vigyázással - szintúgy nem merül fel, hogy nem nyúl hozzá a pelushoz. Kultúrországban ezt meg tudják oldani, csak itthon probléma ez, csak itthon vannak ilyen selejtes, fogyatékos férfiak, akik mindjárt el is ájulnak a baba széklete láttán, mint anno az úrinők a trágár kifejezéstől, de persze ehhez is kettő kell, ha a nő ennyire szereti a mártír cselédet játszani, akkor hajrá. Az a fő, hogy ti boldogok legyetek, ha nektek ez tökéletesen megfelel, hogy te a következő években ki sem dugod otthonról az orrod, nehogy arra menj haza, hogy apukát kell a földről összeszedni, mert elájult a szagtól, akkor sok boldogságot kívánok. Az ilyenekből lesznek azok a kérdések, hogy "magányos vagyok, nem voltam évek óta sehol, a férjem nem foglalkozik velem, úgy érzem, hogy egyedülálló anya vagyok".
2021. szept. 2. 10:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!