Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Olyan lehető legvíztisztább...

Olyan lehető legvíztisztább polikarbonát létezik, mely nem tíz/húsz évre szól? Akár harminc-negyven-ötven évig sem kell cserélni? Úgy tudom ezen anyagok jégeső és karcállóak is (utóbbi tisztítás tekintetében). Igaz ez?

Figyelt kérdés

2020. júl. 17. 12:25
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, hogy az 50 év igaz e (talán nincs is ez a fajta tető 50 éve(?), nekünk 21-22 éve van fent teljes megelégedésünkre.

Nálunk nem kell takarítani, mert nem lesz koszos, de nem is tudnánk, mert nagyon komplikált lenne hozzáférni.

Ha poros, vagy rátojik egy madár azt a következő eső leviszi.

Volt már a 22 év alatt jégeső, nem is kicsi, még a faroló is betört, ezen meg meg sem látszik.

Jól lett megcsinálva, nem recseg, nem ropog. Igaz, nekünk nem a hozzávaló alumínium keretbe van téve, hanem hegesztett vasba van lefogatva, akkoriban ez volt az olcsóbb megoldás.

A lapok felfelé néző oldala UV álló bevonatos, gyönyörűek alatta a muskátlik és nincs melegebb - tán még annyira sem - mint egy bármilyen egyéb teraszfedés alatt.

Ami nekünk még nagyon fontos volt, hogy nem sötétíti az előszobát és az egyik szobát, aminek odanéz az ablaka.

2020. júl. 17. 15:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tartalmas hozzászólást! Szerinted meg lehet csinálni (recsegés mentesen) egy ilyen szerkezetet úgy is, hogy a ház egyik oldala legyen? Szinte padlótól plafonig?

Ehhez úgy kell(ene) kivitelezni a beágyazást, hogy le legyenek rések sehol sem, hiszen hőszigetelnie is kell majd.

2020. júl. 17. 16:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok

Sajnos nem vagyok építészetben szakértő, csak egy terasztulajdonos, így felelősen erre válaszolni nem tudok, nem merek.

Gondolom és csak gondolom, hogy az átlag szoba 3 m magasságú és ilyen formában mint ez a terasztető összeállítható egy külső fal.

[link]

Hogy aztán ennek mennyi a hőszigetelése a szigetelt téglafalhoz képest, az már egy újabb szakembert igényel.

Azért azt elmondanám neked, hogy a víztisztaságún sem látsz át mint az üvegen, csak színeket foltokat látsz, mert a légkamrák torzítják a képet.

2020. júl. 17. 17:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában teljes falként, nulla közeli a hőszigetelő képessége!
2020. júl. 17. 17:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Jobb erre a hőszigetelt üvegtábla, négyes? Ha igen, lehet ezeket egyedi méretben készíttetni is? Annak mennyi lehet az ára körülbelül?
2020. júl. 17. 19:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Hőszigetelt 2-3 rétegű üvegtábla már jó lehet.

Árat a gyártó tud mondani a méret és a súly függvényében.

Ha jól állsz anyagilag, akkor okos üveget vegyél.

2020. júl. 18. 11:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Ilyenről még nem is hallottam, utánanézek.
2020. júl. 18. 12:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Tessék:

[link]

2020. júl. 19. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!