Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha a gyerekem...

Mit tegyek, hogyha a gyerekem apja látni akarja a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Eddig nem foglalkozott vele, csak a jó dolgokat vette ki a gyereknevelésből, akkor is csak akkor, ha kedve volt hozzá. Most meg nevelni akarja a kislányunkat, amikor már nem pelenkás, nem kel fel éjszaka, nem hisztizik a boltban mindenki előtt. Ha akkor nem volt ott mellettünk, amikor a gyerekkel sok gond volt, most se legyen már ott, amikor szinte alig van vele gond. Ráadásul az ő gyereknevelése kimerülne annyiban, hogy elviszi játszótérre, lemegy vele focizni, meg elviszi állatkertbe, stb. A bírósághoz fog fordulni, ha nem engedem neki a láthatást, azt mondta. 2 hónapra eltűnt, nem érdeklődött a gyerek iránt, most sem kell.
2021. aug. 29. 11:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
98%

Amíg a bíróság meg nem szabja, hogy érdemtelen a gyerek életébe, addig joga van látni. Szerintem fordulj inkább te a bírósághoz előtte. A gyereknek nem tesz jót ha egy ember ki be mászkál az életéből.

Egyébként ha rendszeresen tervezi látogatni, akkor nincs semmi rossz abban hogy elvinné ide oda.

Mindig a gyerek érdekeit nézd. Neki mi lenne a jobb?

Nem az a fontos, hogs téged megbántott, nem ti vagytok a fontosak.

2021. aug. 29. 11:51
 2/28 anonim ***** válasza:
92%
Hát akármit is tett vagy nem tett, akkor is az apja marad. Kénytelen vagy engedni, hogy részt vegyen az életében.
2021. aug. 29. 11:52
 3/28 anonim ***** válasza:
21%

Nem láthatja a saját gyerekét?

Mellesleg lehet,hogy nem volt minden szép tőle. De minden mai nő olyan elfogadó,meg nagyszájú ha lelki témákról van szó hogy hihetetlen.

Nem vagyunk egyformák,sok dologra későn jövünk rá,sok dolgot később tanulunk meg.

És lehet egymással normálisan is beszélni erről.

De most komolyan "nem engedem a láthatást"?

Hogy lehetsz ilyen tipikus mai "nő"?

Na ezért nem akar házasodni sok férfi manapság.

Ház fele,kocsi minden... és még a gyerekét is akkor láthatja,mikor te megengeded?

A gyereknek mit mondasz majd,ha megkérdezi hogy hol van apa?

Hogy soha többet nem látod?

Megérne egy esélyt,hogy beszéljetek egyszer.

De kva undorító,amit művelsz,meg ahogy gondolkodsz.

És mi van akkor,hogy ha ő próbál valahogy örömet okozni a gyereknek? Kimerülne annyiban...

Az ő kva anyját,mert valahogy próbálja kitapasztalni hogy minek örül legjobban a gyerek....

Ha te nő vagy,és magyar,akkor én felkötöm magam...

Eskü,letagadom hogy magyar vagyok.

Nem is csodálom,hogy vége lett a kapcsolatnak. Akkor se vettelek volna el a helyébe,ha 1 fogam lenne,de 32 faxom.

2021. aug. 29. 11:54
 4/28 A kérdező kommentje:
Az még nem apaság, hogy megcsinált egy gyereket. Az se apaság, hogy leviszi a játszótérre meg elviszi fagyizni, sütizni. Ha valaki annyira játsza a nagy apukát, akkor a jót is meg a rosszat is kell vállalnia. Ha a jog ugyanannyi, akkor a kötelességnek is ugyannyinak kell lennie.
2021. aug. 29. 12:27
 5/28 anonim ***** válasza:
84%
Nem ugyanannyi a jog, mert kb. kéthetente leviheti a játszóra, a többi időben te neveled, veled lakik. Akkor lenne ugyanannyi jog és kötelesség, ha egyik héten nálad, másik héten nála lenne. Amíg egy kicsit elviszi valamerre, neked is lesz egy kis szabadidőd.
2021. aug. 29. 12:34
 6/28 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, belőled a keserűség beszél.

Joga van látni. Pont. Kötelessége fizetni. Pont. Neked kötelességed a láthatást biztosítani. Pont.

Személyes véleményem, hogy nem jó apa, akit nem is érdekelt a gyereke eddig, de ettől függetlenül joga van látni a gyerekét.

2021. aug. 29. 12:43
 7/28 anonim ***** válasza:
91%

Ugyanez volt velünk is, de én soha nem tiltottam tőle.

1: jogilag nem is teheted meg, ha csak nem tett valami szörnyűt (de az inkább ne is legyen). Ha nem fizet gyerektartást, akkor is JOGA van látni. Ezt a jogalkotók döntötték el, ezzel nem tudunk mit kezdeni.

2: emberileg meg: egyszer valamikor valamiért szeretted ezt az embert és úgy döntöttél, hogy gyermeket vállalsz vele. Sajnos ő úgy döntött ahogy. De most megjött az esze, szeretné látni a gyermekét és foglalkozni vele.

Az, hogy most már nincs gond vele, azt jelenti, hogy te szuper anyuka voltál egyedül is, nélküle. Ez mindig a te érdemed lesz :)

Az én fiam apja is jó hétvégi apuka. Sajnos a hétköznapokban ez sok volt neki, könnyebb volt készen megkapni a jólnevelt gyerekét és most már jól el van vele. Viszi ide-oda, ma is mennek moziba :) Amíg a gyereknek jó addig nekem is :)

2021. aug. 29. 13:01
 8/28 A kérdező kommentje:

Oké. És meddig szeretné látni? Pár hétig? Aztán megint hónapokig eltűnni?

Bennem van keserűség? Még jóhogy, amikor be kellett adnom a bölcsibe, hogy dolgozzak. A munkából is kaptam folyamatosan az ívet, hogy majd elalszok, folyamatosan cs.sztettek, mert felkelt a gyerek 4-5x éjszaka és nem voltam friss meg kipihent.

Ő rossz apa. Eddig nem foglalkozott vele, csak hébe-hóba, most sem kell. Megoldottam nélküle.

De ha ezt nő csinálná, már rég el lenne hordva mindennek.

2021. aug. 29. 13:59
 9/28 anonim ***** válasza:
7%

4. Ja hogy te nem értékeled semennyire ezeket a dolgokat.

Az csak a te véleményed. Lehet,hogy igenis sokat jelent a gyerek számára hogy az apjával időt tölt,legyen az bármi is.

Akár ha együtt sakkoznak,kártyáznak,vagy bármi.

Az sokkal rosszabb,ha egyáltalán nem látja.

Mintha semmi köze nem lenne hozzá...

Szép egy asszonka lehetsz,mit ne mondjak.

7. Ő azt hiszi,hogy minden amit mond úgy van. Gyakorlatilag csak jogai vannak,ő a bíró is egyben aki eldönti,hogy ki mitől érzi jól magát.

2021. aug. 29. 14:00
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Én mérlegelnék több dolgot. Pl a kötelezettségeit teljesítette-e? Fizetett gyerektartást? Ha igen, akkor lehet, hogy nem érdekli a gyerek igazán, de a kötelezettségeit teljesítette, szóval annyira nem állnék közéjük. Ha a gyerek jól szórakozik vele, és nem egy megbízhatatlan link alak, akkor sem próbálnám akadályozni, mégiscsak az apja. Jó értem, hogy tök idegesítő, meg borítékolható, hogy semmilyen igazi mély sz.rban nem lehet majd rá számítani, de áttenném egy "másik kategóriába", mint valami vicces nagybácsit, aki ideig-óráig elszórakoztatja, aztán hozza vissza.

Ha egy percig is úgy látnám, hogy a gyereknek ez lelkileg megterhelő, rossz, vagy akármilyen negatív hatása van, akkor meg beleállnék a bírósági perbe. Egyszóval, leginkább aszerint cselekednék, ami a gyereknek jó. A személyes sérelmeket itt el kell engedni.

2021. aug. 29. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!