Mit tegyek, hogyha a gyerekemet speciális iskolába akarják küldeni? Megtagadhatom vagy nincs beleszólásom a dologba?
Igazság szerint, amíg nincs papír, addig tudsz bármit tenni. Illetve a szakértői véleményt megfellebbezheted 15 napig.
Én nagyon meggondolnám a speciális iskolát!! Csak akkor adnám oda a gyereket, ha nagyon nagy baja lenne!
Engem nem akartak normál iskolába engedni-magyar könyvtár szakos tanár lettem.
Unokatestvéremet szintén nem akarták engedni-most 3 nyelven anyanyelvi szinten van, a MÁV-nál dolgozik vezető pozícióban, egy héten minimum 3 napot külföldön tárgyal.
Erről ennyit.
Rólam azt mondta a gyógypedagógus annak idején, hogy születéskor megsérült az agyam (?). Utána vittük neki a kitűnő bizonyítványomat :)
Természetesen nekem annak idején anyukám elintézte, hogy semmilyen papírt ne írjanak rólam.
Az a legfontosabb. Mert ha már megvan a szakértői vélemény, nem sokat tudsz tenni!
Speciális iskolából normál iskolába kerülni pedig majdnem lehetetlen manapság!!!
Nagyon gondold meg..
Esetleg félmegoldás lehet, amit rokon csinált. Az ő fia sem kezdhetett normál, erős iskolában. Beadta egy hitgyülis iskolába, kifizeti a havi 6500Ft díjat, de kis létszámú osztályok vannak. És nem lesz a gyerek bizonyítványában benne, hogy kisegítő iskolába járt.
Mert az kb lehetetlenné tenné a továbbtanulását!
Tippelgethetünk reggelig :)
Egyébként nálunk, mikor az ovi kijelöléséről meg a BNO kódról volt szó, átment kicsit privát beszélgetésbe a dolog, semmire nem kényszerítettek. Megbeszéltük, hogy én mit gondolok, ő mit javasol, tök normálisan.
Egyébként, a szülő nem is köteles aláírni a szakszolgálat véleményét..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!